23 ian. 2016

Blefaroplastie.Chirurgia estetica a pleoapelor.

blefaroplastie

Prin blefaroplastie se intelege corectia estetica a pleoapelor”cazute” , imbatrinite , inestetice care dau un aspect”obosit” si “incercanat” fetei. Blefaroplastia are indicatie pentru indepartarea excesului de piele de la nivelul pleoapelor superioare si inferioare si surplusului de grasime. Denumita si “chirurgia estetica a privirii” , blefaroplastia este una din cele mai importante metode de rejuvenare faciala deoarece ochii reprezinta prima prioritate estetica la nivelul fetei.

Exista doua tipuri de blefaroplastie: superioara si inferioara. O serie de afectiuni pot reprezenta contraindicatii relative sau absolute de efectuare a unei blefaroplastii: glaucomul, hipertiroidia netratata, hipertensiunea arteriala maligna, boli de collagen sau autoimmune, diabet zaharat decompensate sau netratat, boli cardiovasculare sau sindromul de “ ochi uscat”. Rolul consultatiei preoperatorii si analizelor de laborator este foarte important in evaluarea pacientului in vederea efectuarii unei blefaroplastii. Blefaroplastia se poate efectua in ambulator cu anestezie locala potentata cu sedare intravenoasa sub supraveghere anestezica si pacienta poate parasi clinica la doua ore dupa interventie.

1.Blefaroplastia superioara

Aceasta interventie consta in indepartarea surplusului de piele si de grasime de la nivelul pleoapei superioare.Depozitele de grasime sunt cel mai mult visible in zona centrala si interna a ochilor. Incizia se practica in santul tarsal si este ascunsa privirii iar cicatricile care se formeaza sunt foarte putin vizibile devenind aproape invizibile la 3 luni de la blefaroplastie.

2.Blefaroplastia inferioara

Blefaroplastia inferioara corecteaza deficitul estetic al pleoapei inferioare prin indepartarea excesului de piele, a depozitelor inestetice de grasime si prin liftingul muschiului orbicular al ochilui corectand astfel si aspectul de “ cearcan”.Incizia se face la 2-3 mm sub genele pleoapei inferioare de aceea ea este aproape invizibila dupa vindecare. Blefaroplastia inferioara poate fi completata ulterior ( daca este necesar) si cu corectia cu Redensity II a santului lacrimal sau lipofilling al acestuia.

Recomandari preoperatorii

Se recomanda renuntarea la fumat cu cateva saptamini inaintea interventiei. Se evita administrarea de antiinflamatorii nesteroidiene ( ketonal , ibuprofen, diclofenac, etc), vitamin E, ginseng, Herbalife, suplimente alimentare,aspirina, anticoagulante cu cel putin 10-14 zile inainte de interventie.Cu cateva ore inainte de blefaroplastie se reconda spalarea fetei si a parului, indepartarea fardului si demachiere, indepartarea genelor false si a lentilelor de contact.Evitarea consumului de cafea, alcool, bauturi energizante este foarte importanta cu 24 ore inainte de blefaroplastie.

 

Recuperarea postoperatorie.

Imediat dupa blefaroplastie pleoapele vor fi edematiate si cu echimoze.Ochii pot lacrima sau pot fi mai uscati si sensibili la lumina.Reluarea acctivitatii se poate face dupa 2-3 zile dar echimozele vor disparea total dupa 10-12 zile.Se recomanda si purtarea ochelarilor de soare.Se pot recomanda picaturi pentru prevenirea uscarii ochilor sau colir cu antibiotic ( tobrex). Pansamentele trebuie schimbate in prima zi dupa interventie apoi pansamentul se va schimba dupa 2-3 zile urmand ca in ziua 6-7 sa se indeparteze firele de sutura.Spalatul pe cap se recomanda la trei zile dupa interventie iar purtarea lentilelor de contact la zece zile dupa blefaroplastie.Efortul fizic intens se poate relua la o luna de la interventia de blefaroplastie.Exista insa aspecte particulare care trebuie discutate cu fiecare pacienta in parte in functie de particularitatea fiecarui caz in parte.

Rezultatele finale dupa o blefaroplastie trebuie apreciate la 6 luni postoperator(in acest interval pot apare modificari tranzitorii absolut normale din punct de vedere a evolutiei).

cats1Detalii despre blefaroplastie puteti obtine la o consultatie.Programarile se fac telefonic la secretariatul clinicii Zone medical Estet

Dr.EugenTurcu ,

medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Tel 0213340080 ; 0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro