Blefaroplastie. Corectia pleoapelor

Corectia pleoapelorInterventia de blefaroplastie (corectia pleoapelor)  are drept scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul pleoapelor inferioare si superioare (blefaroplastie) ce duce la aparitia de riduri si pungi cu aspect inestetic.

Interventia (blefaroplastie) se face de regula la pacientii cu varsta de peste 20-25 ani ani, iar rezultatele sunt foarte bune desi exista diferente mari in ceea ce priveste capaciatea de vindecare a pacientilor. Chirurgia pleoapelor ( blefaroplastie),una din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale . Interesează ambele sexe, are un rezultat stabil pentru mult timp,cu cicatrici invizibile in marea majoritate a cazurilor.  Este necesar de ştiut ca după orice intervenţie estetica la nivelul fetei,urmează doua perioade postoperatorii:

–prima perioada,imediata,in care sunt vizibile efectele secundare  trecătoare ale intervenţiei;
–a doua perioada,in care raman vizibile doar pentru pacient, mici modificări ce vor dispare mai lent .Aceste modificări sunt aproape invizibile pentru anturaj.
Micile inconveniente de moment pot fi mascate cu uşurinţa, cu ajutorul cosmeticelor.

Indicatii preoperatorii blefaroplastie:

Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui

Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.

Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist

Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala.

blefaroplastie preturi

Consultatia pentru blefaroplastie,

Chirurgul plastician face o analiza obiectiva a situatiei fiecarei paciente in parte.Intervenţia se adaptează fiecărui caz, in funcţie de particularităţile prezentate.

Nu exista o vârsta ideala pentru efectuarea intervenţiei,exista insa o vârsta realista,la care se pot obţine beneficii reale. Beneficiul intervenţiei va fi cu atât mai spectaculos,cu cat intervenţia va fi făcuta mai târziu,cum tot la fel este justificata dorinţa de a fi operat,înainte de instalarea unor deteriorări foarte vizibile.

Înaintea blefaroplastiei este necesar un bilanţ preoperator,ce consta in analize de sânge si alte investigaţii necesare desfasurarii in bune condiţii a actului chirurgical. In cadrul consultaţiei,pacientul va fi informat si despre eventualele neplăceri trecătoare sau definitive,a complicaţiilor ce pot apărea cat si a tratamentului necesar remedierii lor.

Blefaroplastie ( detalii tehnice)

Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie locala si dureaza in medie 1-3 ore, iar inciziile sunt foarte putin vizibile deoarece sunt plasate in pliuri naturale sau pe marginea ciliara (pleoapele inferioare ).  In anumite situatii blefaroplastia se poate realiza si cu sedare intravenoasa sau anestezie generala cu intubatie orotraheala.

Postoperator internarea dureaza cateva ore, perioada in care se admnistreaza profilactic antibiotice, antiinflamatorii si se aplica local pungi cu gheata.Extragerea firelor se practica la 4-6 zile de la blefaroplastie , dar edemul si echimozele persista minimum 7-10 zile.După intervenţie,este utila aplicarea de comprese reci pe pleoape,atât pentru diminuarea echimozelor cat si pentru un efect relaxant si calmant.

Poate exista o jena dureroasa,mai mult sau mai puţin intensa,la mobilizarea pleoapelor,care cedează rapid la administrarea de antialgice minore si care va dispare la câteva ore dopa intervenţie.Reluarea activitatii curente este rapida,după 2-3 zile,in funcţie de caz.In primele doua zile,este recomandat sa se pună comprese reci pe pleoape.In cazul in care chirurgul recomanda,se administrează picături de colir.In primele 2 saptamani dupa blefaroplastie se recomanda purtarea ochelarilor de soare, iar majoritatea pacientilor pot reveni la locul de munca in 7 pana la 10 zile.
blefaroplastie pret

Contraindicatii:

– sa aplicaţi căldura locala la nivelul pleoapelor;
– sa purtaţi lentile de contact,cel puţin o saptamana după intervenţie;
– sa luaţi aspirina sau medicamente ce contin aspirina,deoarece se pot produce tulburări de coagulare ce pot duce la mărirea echimozelor.

Echimozele sau umflăturile pleoapelor sunt asimetrice si au ca punct maxim cea de a doua zi postoperator .Ele dispar in circa doua saptamani si pot fi ascunse cu succes in spatele unor ochelari fumurii sau cu ajutorul machiajului.Poate apare o insensibilitate trecătoare la nivelul genelor,ca si mici neregularitati cutanate la nivelul cicatricei,ce dispar la scurt timp după scoaterea firelor.In unele cazuri,pot exista echimoze in „albul ochilor” care dispar mai lent decât cele cutanate.

Scoaterea firelor este stabilita de către chirurg si poate fi intre cea de a 4-a si cea de a 7-a zi. Aceasta manevra este nedureroasa,iar micile
senzaţii de tracţiune,de întindere dispar repede.Cicatricele se estompează in câteva saptamani si se pot masca cu produse cosmetice. Este necesara o demachiere blinda dar completa,in fiecare seara.

Bronzatul nu este recomandat,având un efect  nociv particular asupra cicatricelor pleoapelor in special.Beneficiul intervenţiei este apreciabil începând cu  a 15-a zi după operaţie,rezultatul fiind stabil mult timp.Retuşurile sunt posibile dar sunt rare,pot fi solicitate pentru a completa calitatea rezultatului.Ridurile postoperatorii nu sunt o complicaţie a intervenţiei,ele sunt din păcate o limita tehnica,chirurgia de reîntinerire este o chirurgie paliativa:ea nu stopează si nici nu vindeca batranetea.

Blefaroplastia

Este una dintre interventiile de chirurgie estetica care schimba radical aspectul imbatrinit al fetei. In clinica noastra asociem blefaroplastia cu alte proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale cum ar fi : liftingul facial chirurgical si  nechirurgical, lipofillingul facial, marirea pometilor, peelingul chimic, marirea buzelor , bioremodelarea faciala  , mezoterapia. Se poate asocia de asemenea cu ridicarea sprancenelor cu fire de suspensie si tratamentul ridurilor de expresie  .

Toate aceste proceduri fac parte din “bateria” de interventii estetice de rejuvenare faciala .

Pentru detalii suplimentare ( blefaroplastie pret) si programari consultatii chirurgie estetica

blefaroplastie  Contactati Clinica Zone Medical ESTET

Dr.Eugen Turcu , medic primar chirurgie plastica-estetica

Doctor in Medicina

TEL 0213340080 , 0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro

blefaroplastie

IMG-FATA

IMG-SANI

IMG-CORP