Blefaroplastie – Corectia estetica a pleoapelor

blefaroplastia pretInterventia de blefaroplastie (corectia estetica a  pleoapelor)  are drept scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul pleoapelor inferioare si superioare  ce duc la aparitia de riduri si pungi cu aspect inestetic.

Blefaroplastia se realizeaza de regula la pacientii cu varsta de peste 20-25 ani ani, iar rezultatele sunt foarte bune desi exista diferente mari in ceea ce priveste capaciatea de vindecare a pacientilor.

Chirurgia estetica a pleoapelor  este una din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale din punct de vedere al rezultatului estetic. Interesează ambele sexe, are un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrici invizibile in marea majoritate a cazurilor.

Indicatii preoperatorii

Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui

Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.

Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist.

Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala.

blefaroplastie

Consultatie blefaroplastie

Chirurgul plastician face o analiza obiectiva a situatiei fiecarei paciente in parte. Blefaroplastia se adaptează fiecărui caz, in funcţie de particularităţile prezentate.

Nu exista o vârsta ideala pentru efectuarea interventiei, exista insa o vârsta realista, la care se pot obţine beneficii reale. Beneficiul intervenţiei va fi cu atât mai spectaculos,cu cat intervenţia va fi făcuta mai târziu.

Înaintea interventiei este necesar un bilanţ preoperator ce consta in analize de sânge si alte investigaţii necesare desfasurarii in bune condiţii a actului chirurgical. In cadrul consultaţiei, pacientul va fi informat si despre eventualele neplăceri trecătoare sau definitive, a complicaţiilor ce pot apărea cat si a tratamentului necesar remedierii lor. Informatii despre blefaroplastia pret se obtin in momentul consultatiei.

Exista doua tipuri : superioara si inferioara. O serie de afectiuni pot reprezenta contraindicatii relative sau absolute de efectuare a unei blefaroplastii: glaucomul, hipertiroidia netratata, hipertensiunea arteriala maligna, boli de colagen sau autoimune, diabet zaharat decompensat sau netratat, boli cardiovasculare sau sindromul de “ ochi uscat”.

1.Blefaroplastia superioara

Aceasta interventie consta in indepartarea surplusului de piele si de grasime de la nivelul pleoapei superioare. Depozitele de grasime sunt cel mai mult vizible in zona centrala si interna a ochilor. Incizia se practica in santul tarsal si este ascunsa privirii iar cicatricile care se formeaza sunt foarte putin vizibile devenind aproape invizibile la 3 luni de la blefaroplastie.

2.Blefaroplastia inferioara

Blefaroplastia inferioara corecteaza deficitul estetic al pleoapei inferioare prin indepartarea excesului de piele, a depozitelor inestetice de grasime si prin liftingul muschiului orbicular al ochiului corectand astfel si aspectul de “ cearcan”. Incizia se face la 2-3 mm sub genele pleoapei inferioare de aceea ea este aproape invizibila dupa vindecare. Blefaroplastia inferioara poate fi completata ulterior (daca este necesar) si cu corectia cu Redensity II a santului lacrimal sau lipofilling al acestuia.

blefaroplastiaDetalii tehnice blefaroplastie

Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie locala si dureaza in medie 1-3 ore, iar inciziile sunt foarte putin vizibile deoarece sunt plasate in pliuri naturale sau pe marginea ciliara (pleoapele inferioare).  In anumite situatii  se poate realiza si cu sedare intravenoasa sau anestezie generala cu intubatie orotraheala.

Postoperator internarea dureaza cateva ore, perioada in care se administreaza profilactic antibiotice, antiinflamatorii si se aplica local pungi cu gheata. Extragerea firelor se practica la 4-6 zile de la blefaroplastie, dar edemul si echimozele persista minimum 7-10 zile. După intervenţie, este utila aplicarea de comprese reci pe pleoape, atât pentru diminuarea echimozelor cat si pentru un efect relaxant si calmant.

Poate exista o jena dureroasa, mai mult sau mai puţin intensa la mobilizarea pleoapelor, care cedează rapid la administrarea de antialgice minore si care va dispare la câteva ore dupa intervenţie. Reluarea activitatii curente este rapida, după 2-3 zile, in funcţie de caz.

In primele doua zile, este recomandat sa se aplice comprese reci pe pleoape. In cazul in care chirurgul recomanda, se administrează picături de colir. In primele 2 saptamani postoperator se recomanda purtarea ochelarilor de soare iar majoritatea pacientilor pot reveni la locul de munca in 7 pana la 10 zile. Detalii despre pret si programari obtineti telefonic de la secretariatului clinicii noastre.

Postoperator

–prima perioada, imediata, in care sunt vizibile efectele secundare  trecătoare ale intervenţiei
–a doua perioada, in care raman vizibile doar pentru pacient, mici modificări ce vor dispare mai lent. Aceste modificări sunt aproape invizibile pentru anturaj.
Micile inconveniente de moment pot fi mascate cu uşurinţa, cu ajutorul cosmeticelor.

blefaroplastie pret

Blefaroplastia – Contraindicatii

– sa aplicaţi căldura locala la nivelul pleoapelor;
– sa purtaţi lentile de contact,cel puţin o saptamana după intervenţie;
– sa luaţi aspirina sau medicamente ce contin aspirina, deoarece se pot produce tulburări de coagulare ce pot duce la mărirea echimozelor.

Echimozele sau umflăturile pleoapelor sunt asimetrice si au ca punct maxim cea de a doua zi postoperator . Ele dispar in circa doua saptamani si pot fi ascunse cu succes in spatele unor ochelari fumurii sau cu ajutorul machiajului. Poate apare o insensibilitate trecătoare la nivelul genelor,ca si mici neregularitati cutanate la nivelul cicatricei, ce dispar la scurt timp după scoaterea firelor. In unele cazuri, pot exista echimoze in „albul ochilor” care dispar mai lent decât cele cutanate.

Scoaterea firelor este stabilita de către chirurg si poate fi intre cea de a 5-a si cea de a 7-a zi. Aceasta manevra este nedureroasa, iar micile senzaţii de tracţiune, de întindere dispar repede. Cicatricile se estompează in câteva saptamani si se pot masca cu produse cosmetice. Este necesara o demachiere blinda dar completa, in fiecare seara.

Bronzatul nu este recomandat, având un efect  nociv particular asupra cicatricelor pleoapelor in special. Beneficiul intervenţiei este apreciabil începând cu  a 15-a zi după operaţie, rezultatul fiind stabil mult timp. Retuşurile sunt posibile dar sunt rare, pot fi solicitate pentru a completa calitatea rezultatului.

Ridurile postoperatorii nu sunt o complicaţie a intervenţiei, ele sunt din păcate o limita tehnica.

Chirurgia de rejuvenare este o chirurgie paliativa, ea nu stopează si nici nu vindeca batranetea.

Blefaroplastia. Proceduri asociate

Este una dintre interventiile de chirurgie estetica care schimba radical aspectul imbatranit al fetei. In clinica noastra asociem blefaroplastia cu alte proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale cum ar fi : liftingul facial chirurgical si  nechirurgical, lipofillingul facial, marirea pometilor, peelingul chimic, marirea buzelor , bioremodelarea faciala , mezoterapia. Se poate asocia de asemenea cu ridicarea sprancenelor cu fire de suspensie si tratamentul ridurilor de expresie cu botox.

Toate aceste proceduri fac parte din “bateria” de interventii estetice de rejuvenare faciala .

Pentru detalii suplimentare – blefaroplastia pret – si programari consultatii chirurgie estetica

blefaroplastia pret  Contactati Clinica Zone Medical ESTET

Dr.Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica

Doctor in Medicina

Blefaroplastie Pret

TEL 0213340080, 0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro


blefaroplastia pretblefaroplastie pret