Lifting Facial

lifting facialLifting facial
Interventia de lifting facial este metoda cea mai eficienta pentru atenuarea fenomenelor accentuate de imbatranire la nivelul fetei. Interventia de lifting facial se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 30-70 ani si se realizeaza in scop de intinerire si nu de infrumusetare. Ca orice interventie chirurgicala, toate prezinta anumite riscuri, dar acestea sunt minore atunci cand operatia se realizeaza de catre un chirurg plastician experimentat.

Interventia de lifting facial se realizeaza sub anestezie locala asociata cu sedare anestezica sau sub anestezie generala cu intubatie. Interventia dureaza in medie 3-4 ore si se poate asocia cu interventii de blefaroplastie superioara si inferioara (tratament chirurgical al ptozei palpebrale). Liftingul facial este metoda cea mai eficienta pentru atenuarea fenomenelor accentuate de imbatranire la nivelul fetei.

       Lifting facial ( indicatii preoperatorii):

• Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui

pret lifting facial• Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.
• Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist
• Informati chirurgul asupra unor alte afectiuni ( diabet, tuberculoza, sida, infarct, hipertensiune arteriala, afectiuni hematologice si alergii la diverse medicamente
• Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala
Postoperator se recomanda spitalizarea de la 1 pana la 2 zile, apoi controale postoperatorii la interval de 2 zile, pana in ziua a 14-a cand se extrag ultimele fire de sutura.
Pansamentele se pastreaza pana la 7-10 zile postoperator. Trebuie mentionat ca imediat dupa operatie tegumentul fetei este destins, uneori cianotic , edemul facial fiind maxim intre 24 si 72 ore.
Recuperarea si scoaterea din activitatea cotidiana a pacientei se situeaza in jurul intervalului de 10-14 zile.
De asemenea timp de cateva saptamani poate persista o usoara anestezie a tegumentelor la nivel facial.
Cicatricile postoperatorii care la inceput sunt usor evidente ( 1-3 luni ) dispar aproape in totalitate intr-un interval de 6 pana la 9 luni. Complicatiile sunt in general rare daca tehnica este realizata cu precizie si constau in hematoame, lezarea unui ram al nervului facial, cicatrici heloide si o rarire a parului la nivelul cicatricei temporale.

lifting facial preturiIn cadrul procedurilor de rejuvenare faciala  liftingul facial se poate asocia cu:

blefaroplastia

lipofillingul facial si lipoaspiratia faciala

– injectarea de acid hialuronic

mezoterapie faciala

peeling chimic

marirea pometilor

lifting facial prin lipofilling

terapia “Vampir” sau terapia PRP

MACS Facelift (“minimal access cranial suspension face lift”)

Reprezinta o solutie moderna si facila de reintinerire faciala printr-un lifting mai putin agresiv,cu recuperare mai rapida si cu rezultate mai bune decit liftingul facial clasic . Macs facelift se poate aborda singular dar in cele mai multe cazuri se asociaza cu alte interventii estetice chirurgicale sau nechirurgicale de reintinerire faciala (blefaroplastie, terapie vampir sau PRP , lipofilling, toxina botulinica, peeling chimic, tratament riduri cu acid hialuronic, tratamentul cearcanelor, etc)

In aceasta perioada a crescut enorm interesul pentru metodele de rejuvenare (reintinerire  faciala). Persoane tinere pina la cele inaintate in virsta apeleaza la metode de reintinerire faciala .MACS facial lifting este o forma  putin agresiva de lifting facial cu cicatrice minima si recuperare mai rapida decit liftingul facial clasic.Complicatiile majore specifice liftingului clasic sint evitate prin aceasta metoda iar rezultatele durabile in timp sint luate in considerare.In acceptiunea noastra aceasta varianta poate fi aplicata la mojoritatea pacientelor cu virsta medie sau chiar mai inaintata in functie de gradul de afectare faciala.
lifting facial pretEvaluarea faciala in momentul consultatieieste deosebit de importanta;pe baza acestei evaluari se precizeaza metodele si succesiunea acestora in rejuvenarea faciala . Consultatia trebuie sa ia in considerare:

-calitatea pielii,elasticitatea si gradul de hidratare

-virsta

-antecedente (boli,fumat,consum de alcool,expunerea prelungita la soare)

-grasimea subcutanata

-modificarile de contur facial datorate atrofierii subcutanate,adincirii santurilor nazolabiale,cresterii unghiului cervicomandibular.

-relatia dintre convexitatea malara si concavitatea submalara.

In momentul consultatiei se precizeaza setul de analize de laborator si explorarile paraclinice necesare interventiei. Dupa examinarea analizelor se apreciaza factorii de risc si se considera sau nu efectuarea interventiei. Contraindicatiile clasice sint :

-pacienta fumatoare

-afectiuni cardiovasculare( antecedente de accidente vasculare, HTA,tulburari de ritm cardiac,)

-tratamente cronice cu anticoagulante,anticonceptionale,

-boli de colagen, afectiuni neoplazice

-afectiuni psihice sau tratamente in desfasurare cu medicatie psihiatrica

Anestezia este locala asociata cu sedare intravenoasa sau daca se considera necesar se foloseste anestezia generala.Interventia dureaza in medie 2 ore,se poate asocia cu lipofillingul facial, mezoterapia faciala , peeling facial , injectarea de acid hialuronic la nivelul ridurilor profunde, augmentarea buzelor cu grasime sau acid hialuronic, blefaroplastie(corectia pleoapelor) inferioara si/sau superioara.

Internarea in clinica este de maxim o zi,postoperator se recomanda tratament antibiotic profilactic,antiinflamator si antialgic.Vindecarea si recuperarea dureaza maxim 7-10 zile.

Detalii si recomandari se pot  obtine printr-o consultatie si o evaluare la sediul clinicii Zone Medical Estet.

Pentru detalii suplimentare si programari consultatii

cost lifting facialContactati Clinica Zone Medical ESTET

Tel:     021.334.00.80  /0761.640.626

e-mail:info@clinicaestet.ro

 www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

pret lifting facial

IMG-FATA

IMG-SANI

IMG-CORP