Tratamentul afectiunilor urechii

tratament otitaTratamentul afectiunilor urechii la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti este un tratament individualizat pentru fiecare pacient in parte.

ORL (otorinolaringologia) este specialitatea medico-chirurgicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor urechii, nasului, sinusurilor si gatului.

Cabinetul ORL – Zone Medical Estet

Este dotat cu aparatura moderna de investigatie si diagnosticare a afectiunilor urechii . Astfel, cu ajutorul videoendoscopului otic, aspiratorului chirurgical se pot diagnostica si trata afectiuni otice acute si cronice:

  • afectiunile urechii externe, cum ar fi otita externa difuza, furunculul de conduct auditiv extern, corp strain conduct auditiv extern sau otomicoza – se observa conductul auditiv extern care este inflamat, edematiat si dureros, secretiile otice care acopera pielea canalului auditiv si care au aspect si miros caracteristic. Secretiile se aspira si se aplica tratament local specific. Acest lucru trebuie repetetat la cateva zile pana la vindecarea completa a otitei.
  • afectiunile urechii medii (otita medie seroasa acuta, otita medie seroasa cronica, otita medie supurata acuta, otita medie supurata cronica, otomastoidita acuta sau otomastoidita cronica) – se vizualizeaza membrana timpanica care poate fi modificata, perforata cu sau fara secretii.

otita acutaLa examinarea afectiunilor urechii este util de asemenea si examenul audiologic cu efectuarea acumetriei instrumentale ( proba Rinne si Proba Weber ), audiogramei tonale, timpanogramei si impedantei. Acestea sunt foarte utile in diagnosticarea otitei medii acute sau cronice, otosclerozei, hipoacuziei de transmisie sau hipoacuziei neurosenzoriale

Audiograma

Este o testare a auzului nedureroasa si neinvaziva. Pacientii nu necesita o programare speciala pentru a efectua o audiograma. Aceasta se poate realiza in momentul consultatului efectuat pentru o afectiune otica.

Este important sa ne testam periodic auzul stiind ca nu intotdeauna putem sa ne dam seama ca suferim de o pierdere a auzului, mai ales in hipoacuziile usoare sau care evolueaza lent. Creierul nostru are capacitatea de a se adapta la orice situație. În timp efectele acestui efort se recunosc prin extenuare, iritabilitate, dar până atunci hipoacuzia continuă să se dezvolte. De aceea se recomanda o evaluare periodica a auzului la 3 – 5 ani. Pentru persoanele care lucreaza in mediu cu zgomot aceasta perioada este mai mica.

Pentru detalii si programari consultatii ORL: Clinica Zone Medical ESTET

Clinica ORL sector 4 Bucuresti

Dr. Mirela Turcu , medic specialist ORL

www.orl-bucuresti.ro

Tel: 021.334.00.80 /  0761.640.626