Tratamentul cearcanelor

Tratament Cearcane – Acid Hialuronic Cearcane

Prin tratament cearcane intelegem corectia estetica chirurgicala si nechirurgicala a santului nazopalpebral care delimiteaza pleoapa inferioara de regiunea obrazului si piramida nazala. In functie de amploarea deficitului  variantele de tratament cearcane pot fi multiple incluzand atat proceduri estetice chirurgicale cat si nechirurgicale (acid hialuronic).

acid hialuronic cearcaneAceste santuri  au atat o cauza genetica cat si anatomica datorata procesului de imbatranire la nivelul fetei (atrofia structurilor musculo-ligamentare de la nivelul etajului mijlociu facial) cat si variatiilor bruste in greutate. De multe ori acest sant de la nivelul pleoapei inferioare poate fi accentuat de o cantitate mare de grasime orbitala inferioara (de la nivelul pleoapei inferioare) si de laxitatea muschiului orbicular in portiunea sa inferioara.

Alegerea uneia sau alteia dintre tehnici  se bazeaza pe:

– Adancimea si lungimea cearcanului (clasaI – clasa III)

–  Varsta pacientei si afectiuni asociate

–  Troficitatea structurilor tegumentare si musculo-ligamentare din zonele invecinate

–  Dorinta pacientei de a apela la proceduri chirurgicale si sau nechirurgicale (tratament cu acid hialuronic)

Tratament chirurgical

Blefaroplastie inferioara asociata cu cantoplastie laterala, intinderea muschiului orbicular in portiunea inferioara si deplasarea grasimii infraorbitale sau blefaroplastie inferioara asociata cu lifting de etaj mediu facial.
acid hialuronic cearcaneAceste proceduri se realizeaza utilizand anestezie locala cu sedare intravenoasa (monitorizare anestezica) si internare in clinica maxim 12 ore. Precautiile preoperatorii sunt similare celorlalte tipuri de interventii chirurgicale. Firele de sutura se extrag dupa 5 – 6 zile

Tratament  nechirurgical (acid hialuronic cearcane)

Se aplica in stadiile incipiente de aparitie si se realizeaza utilizand microlipofiling-ul adipos (transferul de grasime proprie ) si tratamentul injectabil cu acid hialuronic

a. Microlipofiling-ul implica transferul unor cantitati foarte mici de grasime proprie recoltata de la nivelul abdomenului sau flancurilor, prelucrata, filtrata, centrifugata si injectata la nivelul cearcanelor. Se recomanda mai multe sesiuni de microlipofiling la interval de 6 luni /1 an pentru obtinerea unui rezultat maximal. Desi ofera rezultatul cel mai bun aceasta procedura implica cateva dezavantaje constand in edem persistent al regiunii, neregularitati.

b. tehnica de injectare ( acid hialuronic cearcane) este o metoda mult mai fiabila dar cu efect reversibil. Aceasta injectare se poate face independent pentru cearcanele cu adancime si lungime mica sau medie sau asociate cu blefaroplastie inferioara si cantoplastie cu intindere de muschi orbicular daca amplitudinea cearcanelor este mai mare.

Procedurile  de injectare (grasime proprie, acid hialuronic)

Se pot realiza cu anestezie locala sau doar cu refrigerare locala.
acid hialuronic cearcaneDupa interventie ( tratament cearcane) se recomanda tratament antiinflamator, comprese reci sau gheata aplicata locala pentru o perioada intre 1 si 3 zile dupa procedura si eventual un usor masaj al zonei tratate la cel putin 5 zile dupa injectare. Se recomanda utilizarea un colir (unguent) oftalmic cu antibiotic si cortizon daca injectarea s-a asociat cu blefaroplastie inferioara.

Daca la nivel local exista si o hiperpigmentare acest lucru nu va putea fi imbunatatit doar prin blefaroplastie si injectare de grasime sau acid hialuronic. In aceasta situatie este necesara efectuarea unui peeling chimic .

Tratamentul cearcanelor la nivelul pleoapei inferioare este doar o parte a tratamentului de rejuvenare faciala chirurgicala si nechirurgicala ce implica:

– Lifting cervicofacial sau MACS-lift

–   Lifting prin lipofiling facial

–  Lifting facial nechirurgical cu fire de suspensie

–   Lifting de sprancene

–   Lifting facial tridimensional nechirurgical   acid hialuronic

–   Blefaroplastie superioara/inferioara;

–  Acid hialuronic buze si augmentarea conturului

  • Marirea pometilor (ridicarea pometilor) cu acid hialuronic

–  Mezoterapie faciala sau rejuvenare faciala

–  Peeling chimic

toxina botulinica

terapia vampir sau liftingul dracula (PRP)

tratament cearcanePentru detalii si programari consultatii contactati Clinica Zone Medical Estet

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

tratament cearcaneTel 0213340080  , 0761640626

www.chirurgie-estet.ro  ,  www.estetica-faciala.ro