Ce trebuie sa stii despre implant mamar?

Foarte multe femei doresc sa arate perfect si uneori doar dupa un implant mamar pot purta cu incredere cele mai decoltate rochii. La ora actuala lupta cu trecerea anilor poate fi combatuta cu usurinta prin intermediul operatiilor estetice, iar cu ajutorul medicilor specialisti cu experienta se pot obtine rezultate excelente.

Marirea sanilor a fost un subiect important pentru foarte multe femei de foarte mult si de aceea aceasta operatie este foarta obisnuita la ora actuala. Exista mai multe tipuri de implanturi, iar in functie de preferinte se poate opta pentru cel dorit. Alegerea implantului mamar se face pe baza unor masuratori precise care vor preciza exact forma si volumul acestuia.

implanturi mamare

Recuperarea dupa o operatie de implant mamar dureaza pana la cateva saptamani si nu prezinta riscuri mari. Cu toate acestea, este important sa respecti recomandarile medicului si sa nu exagerezi cu sportul imediat dupa parasirea spitalului. In cele mai multe cazuri raman cicatrici minore dupa operatie care se vor sterge aproape total dupa 6- 12 luni.

De cele mai multe ori marirea sanilor apare ca o necesitate pentru a corecta efectele trecerii timpului si este o solutie ideala pentru a mari volumul sanilor si a le reda voluptatea. Prin implant mamar se urmareste augmentarea mamara, iar in cele mai multe cazuri aceasta se face in scop estetic. Fiind cea mai frecventa modalitate de interventie chirurgicala, foarte multe femei apeleaza la aceasta cu incredere.

Implantul mamar se foloseste mai ales in scop estetic si are ca scop marirea volumului sanului. In anumite situatii implanturile mamare se pot utiliza si iin reconstructia mamara dupa neoplasme ale sanului.

Interventia chirurgicala se mai numeste si augmentare mamara, iar la ora actuala este una dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale pentru a ameliora aspectul sanilor. Exista situatii si cand este nevoie de o reconstructive de san in urma unei mastectomii sau ca urmare a deformarilor sanilor. In situatia reconstructiei sanilor, implantul mamar va avea rolul de a inlocui tesutulul mamar pierdut ca urmare a unei ablatii neoplazice sau a unui traumatism. Anumite femei se nasc cu malformatii congenitale la nivelul sanului si doar o astfel de interventie le poate ajuta sa isi recapete frumusetea.

Pentru operatia de marire sani sunt necesare pana la trei ore, iar chirurgul plastician este cel care alege tipul de incizie si tipul de implant pentru care opteaza. Astfel, pentru introducerea implantului mamar se poate opta pentru o incizie in santul mamar, care permite un acces usor si o introducere mai usoara a implantului. Mai ales in situatia implanturilor cu silicon se alege aceasta varianta. Cicatricile ramase au pana la 5 cm si sunt rareori vizibile datorita pozitiei lor in umbra sanului.

O alta varianta de incizie este cea periareolara, ea se efectueaza pentru implanturile mai mici si consta in sectionarea pe marginea inferioara a areolei. Cea de-a treia varianta de incizie este cea transaxilara, care se efectueaza in pliul anterior axilar.

Pacientele pot alege si in functie de diverse implanturi mamare, de la cele cu ser fiziologic la cele cu gel siliconic. Cele dintai au fost mai folosite in trecut, insa din ce in ce mai multe paciente s-au confruntat dupa operatie cu desumflarea sau distorsionarea sanului ca urmare a pierderii serului si absorbtia acestuia in organism. Din acest motiv, la ora actuala se recomanda implanturile cu gel siliconic, care impiedica migrarea gelului semisolid. In situatia in care invelisul se rupe, acesta va ramane in buzunarul implantului, iar chirurgul estetician va decide ce masuri vor trebui luate.

Contraindicatii

-afectiuni hematologice afectiuni inflamatorii ale glandei mamare

-boli neoplazice in tratament cu chimioterapice

-afectiuni autoimune sau boli de colagen (poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermie, lupus eritematos

-afectiuni psihice sau tratament cu substante psihotrope (este necesar avizul medicului psihiatru si o reevaluare la cel putin 6 luni de la incheierea tratamentului medicamentos)

-tratament cu anticoagulante cumarinice

-infectii locale sau generale

In cazul in care ti-ai dori si tu sa afli mai multe despre implant mamar pret si marirea sanilor in general, te asteptam la Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet. Iti recomandam cu incredere serivciile echipei conduse de Dr. Eugen Turcu, iar experienta acestuia va garanta rezultate excelente daca te hotarasti pentru un implant mamar.

Programari consultatii la tel :

0761640626

www.chirurgie-estet.ro