Cum poti scapa de cearcane

Cum sa scapi de cearcane cu acid hialuronic? Primul detaliu care poate fi remarcat la fiecare persoana este fata si in special ochii. O fata obosita si ochi “umflati” sunt deseori un semn al unui stil de viata haotic si stresant sau o lipsa de grija fata de aspectul personal.

De cele mai multe ori aparitia cearcanelor poate provoca o stare generala de disconfort si foarte putina stima de sine. Aparitia acestora este adesea un semn de oboseala sau de imunitate scazuta a organismului si fiind extrem de inestetice, trebuie acoperite in permanenta cu un anti-cearcan.

Indiferent ca reflecta un stil de viata haotic sau probleme mari de sanatate, exista un tratament cearcane care poate duce la inlaturarea acestora si redarea luminozitatii pielii.

Cearcane – Cauze

Cel mai adesea cearcanele apar dupa varsta de 30 de ani, ca urmare a subtierii pielii si pierderii troficitatii tesutului de dedesubt. Pungile de sub ochi apar ca urmare a reducerii elasticitatii pielii, iar ridurile din jurul ochilor sunt tot o consecinta a pierderii elasticitatii pielii. Ca urmare a reducerii nivelului de colagen si de elastina, pielea isi pierde din luminozitate si elasticitate si este nevoie de un tratament cearcane pentru a-i reda aspectul tanar.

Pe langa lipsa somnului si o alimentatie nesanatoasa, cearcanele pot aparea si pe cale genetica. Persoanele cu pielea subtire sunt predispuse sa aiba vase de sange mai vizibile in zona ochilor, iar lipsa somnului le va accentua si mai mult.

tratament cearcane
cearcane

De asemenea, persoanele cu un pigment mai puternic si un ten mai inchis la culoare se confrunta cu aparitia cearcanelor datorita pigmentarii puternice a tenului in jurul ochilor. Chiar si varsta joaca un rol important in privinta nivelului de colagen din piele. Pe masura ce trece timpul, acesta scade si pielea devine mai subtire. La fel si venele devin mai intense la culoare si mai usor de identificat la nivelul ochilor.

Pe de alta parte, persoanele care se expun prea mult timp la soare impiedica producerea de colagen, iar cele alergice sunt de asemenea predispose la aparitia cearcanelor daca se declanseaza producerea de histamina. Fiecare din aceste situatii conduce la un aspect obosit si la nevoia urmarii unui tratament de cearcane.

Lipsa somnului si viciile sunt de obicei primele cauze pentru cearcane si astfel nevoia de regerarea a pielii devine una evidenta. Exista totusi o serie de solutii pentru prevenirea aparitiei cearcanelor, de la hidratarea cu lichide, pana la consumul de vitamine, odihna suficienta si aplicarea feliilor de castravete la nivelul ochilor.

Tratament cearcane

Un tratament cearcane foarte eficient consta in umplerea acestora cu acid hialuronic. Fiind o metoda foarte recomandata si deloc dureroasa, injectiile cu acid hialuronic nu prezinta efecte adverse si nu provoaca dureri mari. In primele zile orice tip de vanatai vor disparea, iar procedura in sine va dura pana la 20 de minute. Efectele injectarii cu acid hialuronic se vad timp de aproape 12 luni, iar aceasta decizie reprezinta o investitie pe termen lung.

Din fericire, acest tip de interventie nu presupune niciun risc, acidul hialuronic fiind de origine non-animala si neavand componente care sa creeze vreun tip de alergie. Umplerea cearcanelor cu acid hialuronic asigura un aspect sanatos al ochilor pentru cateva luni, urmand ca acidul sa fie absorbit de organism. Chiar si in cazul in care nu esti multumita de rezultat poti apela la o sedinta aditionala, in care se pot remedia asimetriile sau ceea ce te deranjeaza. In cazul corectarilor se va injecta hialuronidaza, ce va topi acidul.

Exista insa situatii in care procedurile nechirurgicale (tratament cearcane) nu sunt eficiente pentru a rezolva problema. In aceasta situatie blefaroplastia sau liftingul chirurgical mediofacial sunt singurele metode care pot rezolva  problema. Pregatirea pentru acest gen de interventii este insa diferita de cea pentru interventiile nechirurgicale. Perioada de vindecare este mai lunga dar rezultatele sunt mai bune si cu o durata mare in timp (ani).

Procedurile estetice de corectie ale cearcanelor se pot asocia si cu alte interventii in scop de rejuvenare faciala.

Contraindicatii

-afectiuni hematologice

-boli neoplazice in tratament cu chimioterapice

-afectiuni autoimune sau boli de colagen (poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermie, lupus eritematos

-afectiuni psihice sau tratament cu substante psihotrope (este necesar avizul medicului psihiatru si o reevaluare la cel putin 6 luni de la incheierea tratamentului medicamentos)

-tratament cu anticoagulante cumarinice

-infectii locale sau generale

Proceduri asociate

mezoterapie faciala

-augmentare pometi

-atenuarea ridurilor cu acid hialuronic

peeling chimic

terapie Vampir

-atenuarea ridurilor de expresie

Pentru a afla mai multe informatii despre tratament cearcane, umplere cearcane si acid hialuronic cearcane poti face un consult la Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet din Bucuresti.

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica si echipa sa de medici specialisti dispun de toate echipamentele pentru a te ajuta sa obtii rezultatele pe care ti le doresti.

Ne puteti contacta pentru o programare la tel 0761640626 sau prin intermediul formularului de contact de pe situl clinicii.

www.clinicaestet.ro