Lifting Facial prin Lipofilling in Chirurgie Estetica

lipofillingLiftingul facial prin  lipofilling facial este una din metodele cele mai folosite in chirurgia estetica de rejuvenare faciala prin restabilirea volumetriei faciale normale..In chirurgia estetica faciala este considerata o metoda cu rezultate foarte bune,cu riscuri mici si recuperare rapida. Transferul de grasime la nivelul fetei (lipofilling facial) face parte dintr-un set de proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale ce au drept scop reintinerirea faciala(rejuvenarea faciala) . Aceasta procedura(lipofilling facial) va extrage grasimea proprie a pacientului si o va introduce acolo unde este necesar la nivelul fetei obtinand un efect natural de lifting facial prin revolumetrizare.

Procedeul este folosit de mai multe decenii ( a fost descris de Prof Dr Fournier-parintele lipoaspiratiei- in 1985 ) si are la baza un principiu simplu si anume :prelevarea unei cantitati de grasime de la nivelul corpului, prelucrarea acesteia si apoi injectarea grasimii la nivelul acelor zone care necesita o corectie a volumului.Desigur ca in prezent au survenit multe modificari tehnice ale procedurii de baza.

Utilizarea grasimii proprii din acele locuri unde se afla in exces si care de altfel ne deranjeaza ( abdomen, coapse) pentru a reintinerii o fata “cazuta”, lipsita de tonus si de volum, cu riduri faciale adinci are rezultate estetice deosebite.  Comparativ cu ceilalti filleri folositi pentru umplerea ridurilor faciale( acidul hialuronic) ,grasimea este foarte bine tolerata de organismul uman comportandu-se ca o autogrefa.

orl8-300x168 Procedura estetica de lipofilling ( injectare de grasime ) are rezultate excelente pentru stergerea ridurilor santurilor nazogeniene adinci, remodelarea pometilor si a etajului mijlociu facial . revolumetrizarea zonelor temporale si chiar frontale si nu in ultimul rand augmentarea buzelor .  Efectul de corectie al ridurilor este imediat in primele 24-48 ore regiunea prezentind un edem moderat care se remite rapid sub tratament medical.Grasimea este extrasa din  anumite parti ale corpului, cum ar fi abdomen, coapse, fese  si injectata într-o alta zona care necesita umplere, cum ar fi de exemplu regiunea faciala( in cazul lipofillingului facial).

Rezultatul obtinut este de lifting facial, prin remodelarea volumetrica a unitatilor estetice faciale ,de umplere a „golurilor” sau santurilor aparute in urma procesului de imbatrinire si atrofie a structurilor anatomice faciale. Interventia estetica de transfer de grasime la nivelul fetei dureaza aproximativ 2-3 ore. Se realizeaza sub anestezie locala cu sedare intravenoasa sau anestezie generala si monitorizare anestezica.

Precautiile si recomandarile preoperatorii sint similare cu ale celorlalte interventii de chirurgie estetica.Dupa procedura se recomanda o internare de maxim 12-24 ore (one day surgery), tratamentul postoperator fiind antialgic,antibiotic profilactic si desigur antiiinflamator.Procedura de transfer adipos facial ( lipofilling facial ) poate fi repetata dupa un interval de 1-2 ani daca se considera necesar fiind cunoscut faptul ca o parte din grasimea extrasa se resoarbe.
Dupa mai multe etape de transfer adipos autolog la nivelul fetei, rezultatul va fi cvasidefinitiv rezultind un aspect „intinerit, proaspat”al fetei.Pacientii pot reveni la activitatea zilnica dupa citeva zile de la interventie.In clinica noastra utilizam lipofillingul( transferul  adipos autolog la nivelul fetei) asociat cu alte proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale: lifting facial (MACS Lift), lifting cu firde suspensie Silhouette, tratamentul ridurilor cu fillere ), peeling chimic, terapie Vampir(terapie PRP).

Putem asocia lipofillingul cu alte  metode de lifting nechirurgical ,  blefaroplastie, marirea buzelor , terapia vampir si chiar mezoterapie faciala.

Evaluarea individuala a pacientilor este obligatorie in chirurgia estetica. Indicatia de lipofilling facial(transfer adipos autolog) este pusa dupa o evaluare obiectiva a subunitatilor estetice faciale (piele,grasime,structuri musculare si osoase). Expectativele  pacientilor trebuie de asemenea luate in considerare si nu in ultimul rind posibilitatile tehnice care pot duce la o imbunatatire reala a aspectului fetei. Toate acestea sint elemente importante care contribuie la indicatia  transferului de grasime proprie la nivelul fetei.

Primul pas pe care trebuie sa-l urmati este consultatia . In cadrul consultatiei se discuta toate aspectele legate de procedura,indicatiile, contraindicatiile si riscurile aferente. Daca pacienta prezinta intr-adevar indicatie pntru transferul autolog de grasime la nivelul fetei, atunci se trece la etapa urmatoare constind in efectuarea analizelor de laborator si a altor explorari paraclinice necesare.

Dupa consultarea analizelor de laborator si coroborat cu examenul clinic se decide tipul de anestezie si se programeaza data interventiei.

Recomandam ca toate informatiile sa se obtina din surse autorizate.

Puteti solicita o programare pentru consultatie la  Clinica Zone Medical Estet

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

cats1Tel: 0213340080 / 0761640626

IMG-FATA

IMG-SANI

IMG-CORP