Interventia de lifting facial chirurgical este una dintre cele mai solicitate proceduri estetice si se realizeaza sub anestezie locala asociata cu sedare anestezica sau sub anestezie generala cu intubatie orotraheala. Este interventia care confera cel mai bun si lung rezultat estetic in timp.
Clinica de chirurgie plastică Dr. Eugen Turcu din București este recunoscută pentru expertiza și profesionalismul său în domeniul procedurilor estetice, inclusiv în realizarea operației de lifting facial. Această intervenție chirurgicală este destinată persoanelor care doresc să își îmbunătățească aspectul fizic, eliminând semnele de îmbătrânire și obținând o înfățișare mai tânără și mai odihnită. În cadrul clinicii, pacienții sunt consultați și evaluați meticulos pentru a se asigura că operația de lifting facial este cea mai potrivită soluție pentru nevoile și așteptările lor individuale.
Echipa medicală condusă de Dr. Eugen Turcu folosește cele mai noi tehnici și tehnologii în domeniul chirurgiei estetice pentru a asigura rezultate naturale și durabile. Liftingul facial efectuat la această clinică se concentrează pe corectarea lăsării pielii, reducerea ridurilor și a liniilor fine, precum și pe conturarea feței pentru a reda vitalitatea și prospețimea. Chirurgii esteticieni lucrează cu o atenție deosebită la detalii, astfel încât cicatricile să fie minimizate și să rămână cât mai discrete, asigurând o recuperare rapidă și confortabilă pentru pacienți.
Pentru cei interesați de operatie lifting facial, Clinica Zone Medical Estet oferă o abordare personalizată fiecărui caz în parte. Procesul începe cu o consultație detaliată, în cadrul căreia sunt discutate așteptările pacientului și sunt stabilite obiectivele estetice. Dr. Eugen Turcu și echipa sa pun un accent deosebit pe crearea unui plan de tratament adaptat, care să ia în considerare particularitățile anatomice și să respecte armonia naturală a trăsăturilor faciale. Prin urmare, fiecare pacient care alege să își facă un lifting facial la această clinică beneficiază de o experiență exclusivistă și de rezultate de înaltă calitate, care contribuie la îmbunătățirea încrederii în sine și la îmbogățirea calității vieții.
Interventia dureaza in medie 3-4 ore si se poate asocia cu blefaroplastie superioara si inferioara dar si cu alte proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale de rejuvenare faciala. Procedurile estetice combinate, chirurgicale si nechirurgicale vor creste gradul de satisfactie al pacientei in contextul unei rejuvenari faciale globale. Evaluarea faciala 3D este foarte importanta in stabilirea programului terapeutic. Aceasta evaluare 3D se face in momentul consultatiei.
In epoca in care ingrijirea personala si rejuvenarea sunt prioritare, liftingul facial a devenit o optiune tot mai populara pentru a obtine o aparitie proaspata si tanara, fara a apela la interventii chirurgicale. Aceasta tehnica inovatoare implica mai multe metode menite sa stranga si sa tonifieze pielea, sa reduca ridurile si sa redea un aspect tineresc chipului. In acest articol, vom explora diferitele abordari ale liftingului facial, de la remedii naturale pana la proceduri medicale avansate.
Consultatia in vederea unui lifting facial este primul pas pentru a stabili ce tehnica trebuie aplicata. Evaluarea clinica 3D a pacientei trebuie sa ia in calcul varsta, anamneza, bolile asociate, obiceiurile de viata si alimentare dar si factorii locali (calitatea trofica a tegumentelor). Fumatul si tratamentul cronic cu anticoagulante si antiagregante reprezinta contraindicatii absolute in cazul unui lifting facial chirurgical. Acestea trebuie oprite cu cel putin 3 saptamani inaintea operatiei.
Inainte de a explora tehnicile de lifting facial, este crucial sa intelegem factorii care contribuie la imbatranirea fetei. Acestea includ expunerea la soare, modificarile genetice, fumatul, dieta si alte factori de mediu. Cu timpul, pielea isi pierde elasticitatea, colagenul si grasimea, conducand la aparitia ridurilor, la lasarea pielii si la schimbari in forma fetei. Liftingul facial poate fi o modalitate eficienta de a contracara aceste semne ale imbatranirii.
Liftingul facial este metoda cea mai eficienta pentru atenuarea fenomenelor accentuate de imbatranire la nivelul fetei. Poate fi folosit si ca tehnica paleativa in paralizie faciala. Detalii despre operatie, pret si recomandari postoperatorii obtineti la consultatie la clinica noastra din Bucuresti. Consultatia dureaza in medie o ora si va preciza exact tipul sau varianta de interventie ce va putea fi aplicata. Evaluarea faciala are, deci, o importanta covarsitoare.
Exista numeroase variante de lifting facial ce se adreseaza fruntii, regiunii mediofaciale sau cervicale. Acestea se pot realiza de sine statator sau in diverse combinatii. Consultatia si evaluarea preoperatorie este esentiala pentru a decide daca pacienta are indicatie pentru operatie sau nu.
De multe ori, pacientele solicita interventii de lifting facial nechirurgical in dorinta de a minimaliza efectele secundare si posibilele complicatii ale liftingului chirurgical dar rezultatele nu sunt la fel de bune. Este insa bine sa recunoastem ca, in anumite situatii in care pacienta prezinta contraindicatii pentru interventie chirurgicala, variantele nechirurgicale pot reprezenta o solutie fezabila. Experienta chirurgului plastician (estetician) isi va spune cuvantul pentru a alege cea mai buna varianta pentru pacienta.
- Radiofrecventa: Aceasta tehnica utilizeaza energie cu radiofrecventa pentru a incalzi tesutul si a stimula productia de colagen, ceea ce conduce la un efect de intinerire.
- Liftingul cu Fire de Sustinere: Aceasta procedura implica introducerea unor fire speciale sub piele pentru a ridica si sustine tesutul facial, obtinand rezultate vizibile imediate.
- Injectii cu Botox si Acid Hialuronic: Aceste injectii pot ajuta la relaxarea muschilor faciali si la umplerea ridurilor, oferind un aspect mai tanar si mai ferm.
- Proceduri chirurgicale: Pentru cei care cauta rezultate dramatice, exista optiuni chirurgicale precum liftingul facial traditional, care poate ridica si repositiona tesutul facial.
Indicatii preoperatorii lifting facial
• Nu se administreaza aspirina, antiinflamatorii nesteroidiene, anticoagulante si alte medicamente ce influenteaza coagulabilitatea sangvina. Acestea trebuie oprite cu 3 saptanai preoperator. Daca pacienta urmeaza tratament cu una dintre substantele mentionate anterior, se va reconsidera indicatia chirurgicala.
• Nu ingerati alimente si lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.
• Informati medicul estetician asupra afectiunilor asociate daca acestea exista
• Intrerupeti anticonceptionalele cu o luna inainte de interventie.
Recomandari postoperatorii
Pansamentele sunt necesare pana la 7-10 zile postoperator. Imediat dupa operatie tegumentul fetei este intins, cianotic si cu echimoze locale. Edemul facial are amplitudine maxima intre 24 si 72 ore de la operatie apoi va incepe sa scada treptat.
O perioada de cateva saptamani poate persista o anestezie moderata a tegumentelor la nivelul fetei.
Cicatricile postoperatorii care la inceput sunt usor evidente (1-3 luni) dispar aproape in totalitate intr-un interval de 6 pana la 9 luni. Complicatiile care apar sunt in general rare daca tehnica este realizata cu precizie si constau in hematoame, lezarea unui ram al nervului facial, cicatrici cheloide si alopecie moderata la nivelul cicatricii operatorii.
Medicatia administrata postoperator este individualizata in fiecare caz in parte.
Interventii asociate
– tratamentul ridurilor cu acid hialuronic
– mezoterapie faciala
- lifting nechirurgical de sprancene
– marirea pometilor cu acid hialuronic
-injectare toxina botulinica
-lifting facial nechirurgical cu fire de suspensie
-terapie prp
-peeling chimic
-rejuvenare faciala cu Redensity1 sau SkinkoE
MACS Facelift
„Minimal access cranial suspension face lift” reprezinta o solutie moderna si facila de rejuvenare faciala printr-o metoda mai putin agresiva, cu recuperare mai rapida si cu rezultate mai bune decat varianta clasica. MACS facelift se poate aborda singular dar in cele mai multe cazuri se asociaza cu alte interventii estetice chirurgicale sau nechirurgicale de rejuvenare faciala (mezoterapie, lipofilling, prp, augmentare pometi, marire buze cu acid hialuronic, corectia ridurilor cu acid hialuronic, etc).
Evaluarea faciala in momentul consultatiei este deosebit de importanta. Pe baza acestei evaluari se precizeaza metodele si succesiunea acestora in rejuvenarea faciala. Consultatia trebuie sa ia in considerare:
-calitatea pielii, elasticitatea si gradul de hidratare
-varsta
-antecedente (boli, fumat, consum de alcool, expunerea prelungita la soare)
-grasimea subcutanata
-modificarile de contur facial datorate atrofiei tesutului subcutanat, adancirii ridurilor nazolabiale, amplificarii unghiului cervicomandibular.
-relatia dintre convexitatea malara si concavitatea submalara.
-asteptarile pacientei.
In momentul evaluarii, chirurgul estetician (plastician) recomanda analizele de laborator si explorarile paraclinice. Indicatia operatorie se precizeaza numai dupa efectuarea setului complet de investigatii si analize de laborator. Daca exista riscuri mari asociate interventiei chirurgicale se renunta la efectuarea operatiei si se apeleaza la metode nechirurgicale de rejuvenare faciala.
Liftingul facial este o cale eficienta de a obtine o aparitie proaspata si tanara, fara necesitatea unei interventii chirurgicale. De la remedii naturale la proceduri medicale avansate, exista o gama larga de optiuni disponibile pentru a contracara semnele imbatranirii si a-ti pastra frumusetea vesnica. Cu o abordare adecvata si consultarea unui specialist, puteti alege cea mai potrivita metoda de lifting facial pentru dumneavoastra.
Contraindicatii lifting facial
-fumatul
-afectiuni cardiovasculare
-tratament cu anticoagulante, anticonceptionale,
– colagenoze, afectiuni neoplazice
-infectii la nivelul pielii sau ingectii generalizate
-afectiuni psihice sau tratamente psihiatrice in desfasurare. Este obligatoriu obtinerea avizului psihiatric inaintea efectuarii interventiei. si intreruperea tratamentului cu medicamente psihotrope cu cel putin 1 an inainte (la recomandarea medicului psihiatru).
Anestezia
Este locala asociata cu sedare intravenoasa sau anestezia generala cu intubatie orotraheala. Operatia dureaza in medie 2-4 ore, se poate asocia cu mezoterapie faciala, peeling chimc, tratamentul ridurilor cu acid hialuronic, marirea buzelor (grasime , acid hialuronic), blefaroplastie inferioara sau superioara, lipofilling facial. Daca este vorba de o metoda limitata (anestezie locala) nu este necesara internarea.
Internarea in clinica este de maxim o zi daca interventia se realizeaza cu sedare intravenoasa sau anestezie generala cu intubatie orotraheala. Postoperator se recomanda antibioterapie si tratament antialgic. Vindecarea dureaza maxim 7-10 zile iar recuperarea aproximativ 14-21 zile
Lifting facial la Clinica Dr. Eugen Turcu
Clinica Chirurgie Plastica-Estetica si ORL Bucuresti
Dr.Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica
Doctor in Medicina
Programaei consultatie
Tel: 021.334.00.80 /0761.640.626
Lifting facial pret
www.chirurgie-estet.ro
www.estetica-faciala.ro
www.orl-bucuresti.ro