Lifting mamar sau implanturi mamare?

Aceasta intrebare este pusa foarte frecvent de pacientele care solicita o interventie estetica de remodelare a sanilor. Lifting mamar sau implanturi mamare?

Mass media si canalele de social media acrediteaaza frecvent idea ca implanturile mamare sunt singura rezolvare estetica a sanilor ce necesita o imbunatatire din punct de vedere estetic.

Adevarul este ca implanturile mamare se folosesc numai in cazurile cu indicatie precisa si acestea reprezinta un procent mic de cazuri. Un numar covarsitor de cazuri solicita consultatii pentru imbunatatirea estetica a sanilor mari , grei si “lasati” sau a sanilor cu exces mare de piele si cu modificari estetice majore. In aceste cazuri pacientele nu isi doresc o marire a sanilor ci numai o remodelare a acestora si o imbunatatire estetica raportata la restul corpului.

Aceste situatiii impun interventii de lifting mamar (mastopexie) sau reductie mamara asociata cu lifting mamar si numai in rare cazuri apeleaza concomitant si la augmentare mamara cu implanturi daca doresc si o marire in volum a acestora. Intr-un numar semnificativ de situatii utilizam liftingul mamar cu autoaugmentare care este o tehnica ce asociaza mastopexia cu cresterea volumului mamar utilizand propria glanda mamara fara a mai apela la implanturi mamare.

Augmentarea mamara utlizand implanturi mamare este folosita in cazurile in care sanul este lipsit total de volum (atrofie sau agenezie mamara), cand pacienta solicita o crestere a volumului sanilor sau in cazurile de ptoza mamara de gradul 1. Aceste cazuri trebuie analizate cu atentie si indicatia operatorie trebuie pusa corect.

Exista situatii in care  se doreste o crestere usoara a volumulul mamar si pacienta nu opteaza pentru implant mamar. Aceste cazuri se rezolva prin lipofilling mamar (transferul de tesut adipos propriu din alta zona a corpului). Toate aceste metode prezinta avantaje si dezavantaje si optiunea terapeutica trebuie aleasa de chirurgul plastician in interesul pacientei.

In acest sens, consultatia si analiza individuala a fiecarei paciente in parte sunt foarte importante. Consultatia este primul pas pe care pacienta trebuie sa il faca. Dupa evaluare se vor demara si celelalte investigatii necesare interventiei conform planului terapeutic stabilit de catre chirurg.

Pentru programarea unei consultatii ne puteti contacta:

Clinica Zone Medical Estet

Chirurgie Plastica si Estetica – Bucuresti

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica si estetica, Doctor in Medicina

www.clinicaestet.ro

Tel 0761640626