11 ian. 2018

Marirea sanilor cu implanturi mamare sau augmentarea mamara cu implanturi mamare este una dintre interventiile estetice ale sanilor cele mai solicitate. Alaturi de interventiile de remodelare prin lifting mamar sau reductie mamara, marirea sanilor cu implanturi mamare este o operatie care necesita a fi realizata de un chirurg plastician cu experienta , antrenat in chirurgia estetica  a sanilor.

Pentru a beneficia de o interventie de augmentare cu implanturi mamare siliconice , pacientele trebuie sa parcurga mai multe etape absolut necesare pentru o buna desfasurare a interventiei.

implanturi mamarePrima etapa este consultatia. Consultatia dureaza aproximatic 45 -60 minute si este esentiala pentru evaluarea pacientei, aprecierea riscurilor operatorii , precizarea analizelor si explorarilor necesare precum si realizarea masuratorilor specifice in vederea stabilirii formei si marimii implanturilor.

La ora actuala , cele mai performante implanturi mamare sunt implanturile siliconice cu gel coeziv , suprafata neteda sau texturata , rotunde sau anatomice. In alegerea implanturilor mamare se tine seama atat de masuratorile efectuate cat si de dorinta pacientei pentru o forma sau alta. In foarte multe situatii , marirea sanilor cu implanturi mamare se poate asocia in acelasi timp operator ( sau intr-o alta etapa) cu liftingul mamar. Toate aceste aspecte se stabilesc in timpul consultatiei initiale.

A doua etapa este reprezentata de analizele de laborator si celelalte investigatii necesare. Acestea sunt in general standardizate dar in functie de particularitatile cazului pot fi completate cu alte investigatii.

Cea mai importanta investigatie o reprezinta ecografia mamara, completata sau nu, daca este cazul, de mamografie sau chiar RMN. Prezenta unor noduli mamari poate impune chiar un consult oncologic sau o biopsie a acestora alaturi de investigatii specifice.

Recomandarile preoperatorii sunt reprezentate de :

-evitarea tratamentului cu aspirina si alte atiagregante, antiinflamatorii nesteroidiene ( nurofen , diclofenac, aulin, flamexin, etc), anticoagulante cu cel putin 14 zile inainte

-intreruperea tratamentului cu anticonceptionale orale cu cel putin 1 luna inainte

-evitarea consumului de alimente si lichide cu cel putin 6 ore inainte de interventie,

. Interventia chirurgicala de augmentare mamara se realizeaza sub anestezie generala si dureaza in medie 1-2 ore in functie de caz.Internarea este necesara pentru o perioada de 1-2 zile. Introducerea implanturilor mamare se poate face subglandular , subfascial sau submuscular prin abord submamar sau periareolar. Postoperator , se pot monta drenuri aspirative pentru o scurta perioada de timp de 24-48 ore pentru controlul mai precis al hemostazei.

Purtarea bustierei speciale se recomanda pentru o perioada de timp de 6-8 saptamini postoperator.

Dupa interventia de marire a sanilor cu implanturi mamare se recomada un tratament antibiotic si antialgic profilactic pentru o perioada de 7 zile. Eforturile fizice si practicarea diferitelor sporturi sunt prohibite pentru o perioada de 2 luni postoperator.

Un aspect important pe care trebuie sa il cunoasca pacienta este faptul ca forma definitiva a sanilor dupa augmentare mamara cu implanturi se obtine la 3 luni postoperator . Aceasta forma nu este definitiva fiind strans corelata cu modificarile corporale ce au loc pe masura trecerii timpului. Odata cu sarcina , nasterea , alaptarea , forma sanilor se schimba foarte mult, ceea ce va necesita alte interventii estetice de remodelare mamara: lifting mamar, schimbarea implanturilor mamare , etc.

Controalele postoperatorii trebuie efectuate de rutina la 6 luni interval in primul an postoperator, apoi annual sau ori de cate ori pacienta doreste acest lucru. Deasemenea se impune obligatoriu efectuarea unei ecografii mamare.

Interventia de augmentare mamara (marirea sanilor cu implanturi mamare) este o interventie ce trebuie abordata cu seriozitate si profesionalism de catre chirurgul plastician si nu numai. Pacienta trebuie sa inteleaga ca rezultatul interventiei si minimalizarea riscurilor si complicatiilor postoperatorii depinde de respectarea cu strictete a tuturor recomandarilor.

Pentru informatii contactati Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica -estetica, Doctor in Medicina

Clinica Zone Medical Estet

www.chirurgie-estet.ro

contactTel: 0213340080, 0761640626