29 aug. 2017

Noutati in tratamentul cicatricilor dupa acnee

Tratamentul cicatricilor dupa acnee si chiar acneea  evolutiva reprezinta o problema des intalnita intr-o practica privata de chirurgie plastica si estetica. De la bun inceput trebuie mentionat ca abordarea si rezolvarea acestei probleme  implica un tratament complex la care contribuie nu numai chirurgul estetician ci si dermatologul, tratament cicatrci acneeendocrinologul si ginecologul. Ceea ce este sigur este ca tratamentul cicatricilor dupa acnee  ramane apanajul chirurgului estetician si a dermatologului cu experienta in medicina estetica.

Cicatricile dupa acne se intalnesc intr-o proportie de 90% la pacientii sau pacientele care au suferit la un moment dat de acne juvenila sau infectioasa intr-o faza medie sau avansata. Acneea poate produce cicatrici atrofice sau hipertrofice iar tratamentul acestora implica si prevenirea aparitiei altor pusee eruptive de acnee .

In acest articol vom prezenta succinct cele mai moderne  metode de tratament a cicatricilor dupa acne.

Peeling-ul chimic  este metoda de tratament care implica aplicarea unui acid la nivelul pielii afectate urmata de distrugerea epidermului si a unei parti din derm cu regenerare ulterioara rapida si atenuarea cicatricilor dupa acnee. Sunt necesare mai multe sedinte de peeling chimic in functie de severitatea cicatricilor.Tratamentul trebuie individualizat in functie de  situatie si de tipul acidului folosit. In clinica noastra utilizam peeelingul chimic cu acid tricloracetic (TCA 20%) asociat sau nu cu alte metode de rejuvenare. Sunt necesare 2-4 sedinte in functie de situatie, acest lucru se stabileste in momentul evaluarii faciale.

Tratamentul laser este o alta varianta de tratament pentru atenuarea cicatricilor dupa acnee. Exista o  multitudine de variante laser, in clinica noastra utilizam unul din cele mai performante lasere de tip CUTERA. Sunt necesare mai multe sedinte de tratament pentru a remarca o imbunatatire. Aceste tratamente laser se asociaza si cu alte metode pentru a obtine un rezultat maximal.

Fillerele sau acidul hialuronic sunt folosite pentru cicatricile subdenivelate produse  de acnee. Acidul hialuronic este introdus in  dermul superficial si mediu in mai multe sedinte successive in functie de gravitatea  si adancimea cicatricilor. In clinica utilizam cele mai performante produse pe baza de acid hialuronic existente in acest moment . Recomandare si schema de tratament se stabileste numai dupa o evaluare amanuntita a cazului. In majoritatea cazurilor , pentru obtinerea unui rezultat maximal recomandam asocierea acestor proceduri cu peelingul chimic  cu TCA , tratamentul  laser si terapiaVampir ( terapia PRP).

Alte tratamente complementare ce pot fi abordate in tratamentul cicatricilor dupa acnee sunt:

terapa PRP ( terapia Vampir, Terapia Dracula)

-microdermabrazia

-subscizia cicatricilor

mezoterapia

In concluzie, putem afirma ca nu exista la ora actuala un tratament “minune” pentru cicatricile produse de  acnee. Exista mai multe variante de tratament ce pot fi abordate singular sau asociat cu o eficienta mai mare sau mai mica in functie de gravitatea cazului. Toate aceste tratamente se aplica etapizat , pe o perioada de luni sau chiar ani de zile iar rezultatul depinde de multi factori  obiectivi.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti daca doriti rezolvarea unei probleme de acest gen este consultatia.

Ne puteti contacta la Tel: 0213340080 sau 0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro