Instructiuni pre si postoperatorii in cazul operatiilor estetice

Cu doua saptamani inainte de interventie evitati administrarea oricaror medicamente neesentiale cu exceptia tratamentului agreat de dv cu chirurgul plastician care va opereaza.

 1. Cu 2 saptamani inainte este interzisa administrarea de aspirina, antinevralgic, antiinflamatorii nesteroidiene, anticoagulante si vitamina C.
 2. Cu cel putin 1 luna inainte de operatie se intrerupe tratamentul cu anticonceptionale.
 1. Este necesar sa oferiti informatii suplimentare la consultatie asupra tuturor tratamentelor pe care le efectuati
 2. Nu expuneti fata la soare , raze ultraviolete sau caldura umeda cu cel putin 7 zile inainte de operatie.
 3. Daca sunteti fumatoare indicat sa intrerupeti fumatul cu 14 zile inaintea interventiei. Fumatul poate afecta procesul de vindecare, favorizeaza aparitia infectiilor locale
 4. In dimineata interventiei este recomandat sa faceti dus.
 5. Consumul de bauturi alcoolice este interzis cu 3 zile inainte.
 6. Se interzice consumul de lichide sau alimente cu 8 ore inainte de operatie.
 7. Asigurati-va ca dupa externare sa stea cineva acasa cu dvs cel putin 24 ore. Va rugam sa ne comunicati numerele de telefon si sa tineti in permanenta telefonul mobil langa dvs.
 8. Daca nu locuiti in Bucuresti, va rugam sa faceti aranjamentele necesare pentru a mai sta in localitate cel putin 3 zile postoperator. Acest lucru este absolut necesar pentru efectuarea controalelor postoperatorii imediate , foarte importante pentru urmarirea postoperatori.
 9. Daca intervin schimbari in starea dvs de sanatate inaintea interventiei va rugam sa ne anuntati urgent pentru a lua masurile necesare sau amanarea interventiei.
 10. Va rugam sa stergeti de acasa lacul de pe unghii si sa indepartati unghiile false daca este posibil deoarece monitoarele se conecteaza la patul unghial si pot apare masuratori eronate ale valorilor biologice monitorizate intra si postoperator.

Ziua urmatoare

 1. Se va face controlul postoperator de catre echipa chirurgicala si se vor schimba pansamentele.
 2. Daca va urma externarea veti primi epicriza de externare si recomandarile postoperatorii precum si programarea controalelor.

Postoperator

 1. Externarea se va face pana la pranz in ziua imediat urmatoare operatiei ( daca s-a stabilit initial o singura zi de internare).
 2.  Tinand cont ca a avut loc o interventie chirurgicala trebuie sa constientizati ca perioada urmatoareleo trei zile va fi o perioada mai speciala , de discomfort.
 3. Nu se va consuma alcool cel putin 7 zile de la operatie.
 4. Nu veti lua aspirina sau antiinflamatorii cel putin 7 zile de la interventie. Acestea se vor recomanda numai de medical curant daca va considera necesar.
 5. Postoperator recomandam in anumite cazuri in scop profilactic sau terapeutic antibiotic pentru o perioada de 7 zile.
 6. Nu se recomanda conducerea masinii personale pentru o perioada de 2-7 zile in functie de situatie. Purtarea centurii de siguranat auto se evita pentru o perioada de 1-2 luni de la interventie.
 7. Respectati programarea controalelor si mentineti permanent contactul telefonic cu echipa chirurgicala sau persoana desemnata sa comunice cu dvs.
 8. Nu luati decat medicamentele prescrise de catre medical currant.. Nu flositi unguente sau crème decat cele convenite a fi uilizate.

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Zone Medical Estet

www.clinicaestet.ro