21 mai 2017

http://www.goodreport.ro/rejuvenarea-faciala-intre-mit-si-realitate

rejuvenare faciala

La ora actuală există multe proceduri de rejuvenare facială  utilizate atât de cabinetele de cosmetică cât şi de clinicile specializate de dermatologie şi chirurgie plastică şi estetică. Care dintre acestea sunt recomandate în cazul dumneavoastră şi care vor avea într-adevăr rezultat?? Doctorul Eugen Turcu, medic primar în chirurgie plastică-estetică, doctor în medicină la Clinica Zone Medical Estet ( www.clinicaestet.ro, www.estetica-faciala.ro) recomadă de ce este bine ca evaluarea să fie efectuată de un medic specialist şi care sunt etapele de tratament în fiecare caz în parte.

De fapt ce doreşte pacienta? Să arate mai bine! Dar ştie ea oare ce trebuie să facă şi ce metode sunt necesare pentru a arăta mai bine? Bineînţeles că nu. Acesta este  rolul specialistului!

 

 

De la bun început trebuie să vă menţionez că rejuvenarea facială este un proces complex (tridimensional, actualmente cvadridimensional) şi etapizat care cuprinde atât metode chirurgicale cât şi nechirurgicale, toate având ca rezultat final un aspect întinerit al feţei, adică ceea ce îşi doreşte şi pacienta. Evaluarea facială este primul pas şi trebuie făcută individualizat ţinând cont de particularităţile fiecărui caz în parte. Nu trebuie să uităm că modalitatea de a obţine o rejuvenare reprezintă numai indicaţia specialistului. Recomandarea este ca această evaluare să fie făcută de un chirurg plastician, singurul în măsură din punct de vedere legal şi a pregătirii să realizeze o rejuvenare facială globală care să asocieze procedurile nechirurgicale cu cele chirurgicale dacă este cazul. O evaluare simplistă, neadaptată realităţii şi aplicarea mecanică a unor metode de tratament nechirurgical nu va conduce doar la o rejuvenare mediocră şi de scurtă durată.

La ora actuală, cel mai modern concept de rejuvenare facială este cel cvadridimensional. Acest concept asociază metodele nechirugicale şi chirurgicale de restabilire a volumului facial pierdut şi de eliminare a surplusului de piele (principiul tridimensional) cu tehnici moderne de regenerare a structurii colagenice şi de elastină a pielii îmbătrânite. După evaluarea precisă din punct de vedere medical şi estetic , luând în calcul atât posibilităţile terapuetice cât şi dorinţa pacientei, se decide planul terapeutic individualizat şi etapele necesare pe care aceasta trebuie să le parcurgă.

Tendinţele moderne sunt de rejuvenare cvadridimensională a feţei prin metode nechirurgicale regenerative asociate dacă este cazul cu tehnici chirurgicale (blefaroplastie, mentoplastie, lifting facial, etc).  În acest sens recomandăm:

  1. remodelarea şi mărirea pomeţilor
  2. ştergerea ridurilor faciale utilizând cel mai performant acid hialuronic
  3. liftingul facial nechirugical cu fire  pentru ridicarea sprâncenelor şi liftingul obrajilor şi regiunii mandibulare
  4. atenuarea şi corecţia cearcănelor
  5. proceduri regenerative de refacere a pielii îmbătrânite utilizând  (regenerarea colagenului şi elastinei)
  6. terapii de întreţinere şi regenerare de tipul terapiei Vampir .