Cand ar fi recomandat sa apelezi la un lifting mamar

Pentru a arata mai bine si a avea un san mai frumos, foarte multe femei apeleaza cu incredere la operatia de lifting mamar sau ridicarea sanilor. Chiar daca trecerea anilor nu poate fi oprita, semnele lasate de aceasta pot fi corectate, iar ridicarea sanilor nu va mai fi o problema pe termen lung.

Operatia de lifting mamar

 Presupune ridicarea sanilor printr-o interventie chirurgicala si prin repozitionarea mamelonului. Din pacate, aceasta nu este totuna cu implantul mamar, care presupune cresterea volumului sanilor fara a-i si repozitiona.

Pentru a corecta aspectul de sani cazuti, foarte multe femei apeleaza cu incredere la mastopexie. Exista diverse situatii cand sanii sunt cazuti, de la cei cu un volum potrivit insa lipsiti de fermitate, cei lasati, insa cu un volum mai mare sau sani care sunt pur si simplu asimetrici.

Prin ridicare sani se intelege inlaturarea excesului de piele, ridicarea si repozitionarea glandei, iar in functie de nevoile pacientei se va opta pentru augmentarea tesutului mamar. Exista mai multe tipuri de lifting mamar, care se definesc in functie de numarul de cicatrici ramase dupa operatie.

Astfel, exista liftingul mamar simplu prin care sanii sunt doar ridicati, fara a li se modifica volumul. Acesta este cunoscut sub numele de lifting mamar simplu doar cu ascensionare. Mai apoi, exista liftingul mamar cu implant mamar, caz in care sanii lipsiti de volum sunt ridicati si mariti, iar in final mai exista si liftingul mamar cu reductie mamara. In cazul acesta se opteaza pentru reducerea volumului sanilor si repozitionarea acestora. In cazul sanilor asimetrici se va opta pentru lifting mamar cu ascensionare si corectie de asimetrii.

ridicare sani

In urma unui lifting mamar te vei confrunta cu aparitia cicatricilor, insa in timp acestea vor disparea sau vor deveni foarte greu de sesizat. Liftingul mamar este foarte cunoscut pentru cicatricile pe care le lasa, deoarece spre deosebire de implantul mamar, presupune mai multe incizii.

In functie de gradul de ptoza mamara, se recomanda diverse tipuri de cicatrici. La nivel periareolar, cicatricea apare intre areola si piele si nu se observa foarte usor datorita culorii acesteia.

Din punct de vedere medical, cicatricile pot fi de mai multe tipuri – circumverticale, in forma de ancora sau cele rezultate dupa aplicarea tehnicii multiplan. Diferenta intre acestea consta in locul in care aceasta a fost facuta. De exemplu, cicatricea circumverticala porneste de la areola pana la santul submamar, pe cand cea in forma de ancora prezinta una suplimentara in mod orizontal in santul submamar. Femeile care prezinta sani foarte lasati au nevoie de o astfel de interventie. In general acestea prezinta ptoze de gradul III-IV, iar o singura cicatrice nu este suficienta pentru corectarea sanului in totalitate.

Exista diverse motive pentru care o femeie ar opta pentru un lifting de sani. Acestea variaza intre cele cu sani lipsiti de fermitate, care doresc sa fie mandre de corpul lor, altele au sani grei, iar areolele si mameloanele sunt orientate in jos, iar in final altele au sanii pur si simplu mici si lasati.

In anumite situatii pacientele apeleaza la lifting mamar pentru a scapa de iritatiile frecvente de sub sani si a crea spatiu in santul submamar pentru ca pielea sa poata sa respire.

Contraindicatii pentru operatia de ridicarea sanilor

Exista totusi si contraindicatii cu privire la perioada in care trebuie evitata operatia. Cea mai importanta este varsta pacientei, pentru ca daca sanii nu s-au dezvoltat in totalitate iar pacienta inca se afla in perioada de crestere, operatia nu are rost. De asemenea, femeile care se afla in perioada de alaptare sau au incetat sa alapteze in mai putin de 6 luni trebuie sa mai astepte inainte de a se pregati pentru o astfel de o operatie.

Contraindicatii

-afectiuni hematologice

-boli neoplazice in tratament cu chimioterapice

-afectiuni autoimune sau boli de colagen (poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermie, lupus eritematos

-afectiuni psihice sau tratament cu substante psihotrope (este necesar avizul medicului psihiatru si o reevaluare la cel putin 6 luni de la incheierea tratamentului medicamentos)

-tratament cu anticoagulante cumarinice

-infectii locale sau generale

Din fericire, operatia nu este riscanta si din ce in ce mai multe femei apeleaza cu incredere la mastopexie pentru a se simti mai multumite de sanii lor. Daca te intereseaza sa afli mai multe despre lifting mamar pret si ridicare sani, te asteptam la Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet. Dr. Eugen Turcu este un medic renumit in chirurgie plastica si are foarte multa experienta, iar lucrand cu echipa sa vei obtine ceea ceea ce iti doresti.

www.clinicaestet.ro