Tratament Laser Vascular si Epilare Definitiva

Tratament Laser Vascular si Epilare Definitiva Bucuresti, tratament laser Vascular, epilare Definitiva Bucuresti. Clinica Medicina Estetica.

Laser-Cutera-241x300Laserul Cutera Xeo permite tratamentul specializat al afectiunilor pielii, epilare laser definitiva, tratamentul ridurilor si rejuvenare faciala laser (Genesis, Titan), tratamentul leziunilor vasculare de la nivelul pielii(angiectazii, venectazii,hemangioame), tratarea cuperozei si a cicatricilor dupa acnee.

Ridurile, urmele lasate de oboseala, petele, vasele inestetice, porii dilatați – toate pot fi șterse cu ajutorul tehnologiilor moderne incorporate in platforma laser Cutera Xeo, piesa de rezistenta a companiei CUTERA, una din liderii in domeniu, cu sediul in SUA.

Tehnologia Laser este utilizata in domeniul medical de mai multe decenii aplicatiile sale in medicina estetica avand o traditie la fel de indelungata.

REJUVENAREA FACIALA CU LASER CUTERA XEO

Inca de la aparitia primelor metode de rejuvenare faciala de tip chirurgical, atat medicii cat si pacientii au cautat metode cat mai durabile si mai putin traumatizante. In acest context rejuvenarea asistata laser, ce nu lezeaza bariera epidermica ofera rezultate similare cu cele ale metodelor traditionale, dar fara efecte secundare si perioade lungi de recuperare.

Cercetatorii au descoperit ca energia luminoasa poate fi utilizata pentru a incalzi straturile profunde ale pielii fara a dauna straturilor superficiale. Procesul natural de imbatranire, impreuna cu expunerea la soare face ca fibrele de colagen sa se intinda si sa-si piarda elasticitatea, ducand la aparitia fenomenelor de “piele care atarna”.

Temperatura ridicata (infrarosu IR) distruge legaturile dintre fibrele de colagen, acestea contractandu-se cu efect de lifting. Contractia are loc imediat si continuua cateva luni ducand si la  formare de colagen nou. Neocolagenul se produce in timp, fiind  un raspuns indus de cresterea semnificativa a temperaturii locale ce are loc gradual, la 3-6 luni de la tratament. vor fi necesare 3-4 sedinte la 6 catssaptamani interval, apoi intretinere.

Laserul Titan ofera cea mai uniforma distributie a energiei comparativ cu alte tehnologii. Inca din 2007 in SUA Titan de la Cutera a fost nominalizat ca cel mai bun produs in tratamentul laxitatii tegumentare. Prin aceasta metoda de ultima generatie se imbunatateste si textura pielii, nu doar structura ei.

Aspectul final este unul de rejuvenare 3D cu ameliorarea zonelor de laxitate, redistribuirea epidermului si a tesutului subcutanat astfel incat rezultatul sa fie cat mai natural.    Laxitatea tegumentara este unul dintre principalii contribuitori la aspectul imbatranit al fetei.

Este foarte eficient in tratamentul cicatricilor si in tratamentul acneei.

Pierderea volumului de la nivelul pometilor, precum si efectele gravitatiei asupra etajului facial inferior pot fi stopate prin utilizarea Cutera Titan, acesta avand un efect instantaneu vizibil de lifting cu 1-3 mm, restabilind astfel conturul tineresc al fetei.

Aceasta metoda de rejuvenare poate inlocui liftingul chirurgical chiar si la nivelul sprancenelor Avantajele rejuvenarii cu Titan pornesc de la lipsa durerii din timpul tratamentului, datorata  sistemului de racire integrat ce controleaza temperatura de  la suprafata pielii. Nu prezinta riscul de a crea neregularitati ale suprafetei cutanate deoarece nu actioneaza mai profund de derm.

Efectele secundare inregistrate sunt aproape nule, in situatii foarte rare putand sa apara mici zone de arsura care se tratateaza fara consecinte. Datorita actiunii selective a laserului Titan acesta poate fi utilizat pentru toate tipurile de piele, chiar si persoanele bronzate sau de culoare.

Utilizarea se extinde nu doar la nivelul fetei dar si in alte regiuni anatomice unde laxitatea tegumentara devine inestetica. Asociat cu alte tehnici de rejuvenare rezultatele sunt optime. Tratamentul atinge toate straturile pielii, prin aceasta adresandu-se unui vast numar de probleme asociate imbatranirii precum riduri fine si profunde, textura, deshidratare, laxitate. Acest tip de rejuvenare Laser cu Titan poate fi recomandata ca “lunchtime procedure”. Multe celebritati fac Titan inainte de aparitiile pe covorul rosu impreuna cu cats

Laser Genesis. Conceptul actual de abordare a rejuvenarii faciale este de a incepe cu tratamente nechirurgicale de tonifiere a pielii inca de la primele semne ale imbatranirii pentru a amana cat mai mult posibil solutiile chirurgicale.

Putem spune ca mentinerea unei fete tinere nu este un sprint, este un maraton. In loc sa lasam problemele sa devina evidente este indicat sa le preintampinam, astfel incat recomandam procedura de rejuvenare cu Titan o data sau de doua ori pe an pentru intretinerea efectelor obtinute initial.

Procedura Laser Genesis de la Cutera foloseşte tehnologia laser non-invazivă pentru a trata eficient ridurile fine, porii măriţi, textura inegală a pielii, eritemul difuz şi cicatricile. Acest Laser functioneaza prin incalzirea straului supericial al dermului si astfel stimuland productia de colagen. Se pot observa uşoare îmbunătăţiri după fiecare sedinta, fără efecte secundare nedorite precum învineţire sau iritarea
laser13-300x144marcata a pielii.

Dupa numarul recomandat de sase sedinte, laser-ul Genesis poate îmbunătăţi aspectul tenului, ameliorand semnificativ neregularităţile cauzate de vârstă, expunerea la soare sau anumite cicatrici. Se va obţine un ten mai luminos, mai sănătos, prin reducerea diametrului porilor şi stergerea micilor imperfecţiuni. Rezultatele tratamentului individual sunt discrete, dar efectul cumulativ al sedinteleor recomandate poate fi spectaculos fara durere sau alte neplaceri.

TRATAMENTE VASCULARE LASER (VENECTAZII, ANGIECTAZII)

Tratamentul afectiunilor vasculare este una dintre cele mai frecvente utilizari ale Laser-ului in domeniul medicinei estetice. Diagnosticul corect al fiecarei afectiuni este foarte important in alegerea echipamentului si a procedurii corespunzatoare tratamentului. De asemenea orice cats

patologie asociata trebuie amintita medicului in cadrul consultatiei pentru adaptarea individuala a procedurilor si desfasurarea lor in deplina siguranta pentru pacient.

In cazul in care exista contraindicatii o alternativa de tratament poate fi oferita. Afectiunile sistemului venos sunt una dintre cele mai frecvente probleme atat din punct de vedere medical cat si estetic, putand afecta chiar si persoane tinere. Vasele de sange inestetice prezente la nivelul membrelor inferioare fac parte din sindromul de insuficienta venoasa superficiala si se pot manifesta ca venectazii sau varice.

Dilatatii inestetice ale vaselor sanguine pot exista si la nivelul fetei atat individual cat si asociate cu patologii dermatologice. Terapia noninvaziva bazata pe lumina inteligenta se poate utiliza in tratamentul multiplelor afectiuni vasculare fara a leza suprafata tegumentara, deci fara a necesita o perioada de recuperare. Utilizand platforma Laser Cutera Xeo tratamentul dilatatiilor capilare si venoase atat de la nivelul fetei cat si al membrelor inferioare este usor si rapid oferind pacientilor cele mai bune rezultate cu durere si timp de recuperare minime.

Folosindu-se de principiul fototermolizei selective Laserul NdYag  cu lunigimea de unda de 1064 nm poate trata chiar vase de sange de calibru mai mare aflate in profunzime iar pielea de deasupra nu va avea de suferit. Cu aceasta lungime de unda se asigura o absortie redusa a energiei de catre pigmentul melanic din tegument deci riscul de a crea leziuni la suprafata pielii este scazut chiar si pentru pacientii cu ten mai inchis (fototip IV-VI).  Tinta luminii laser este in acest caz hemoglobina din celulele sanguine. Laserul produce o incalzire selectiva a globulelor rosii din vasele tinta ce conduce in final la coagularea acestora urmand ca in timp sa fie eliminate prin autoliza. Pentru pacienti tratamentul cu Laser NdYag este o optiune usor de tolerat . Anestezia se realizeaza local prin racirea pielii cu ajutorul dispozitivului atasat Laser-ului.

Dupa interventie poate exista o usoara inrosire a zonei tratate care va disparea in cateva ore. Trebuie sa se evite timp de o saptamana efortul intens, masajul si baile fierbinti pentru a nu produce redeschiderea vaselor tratate si deasemenea pentru cateva saptamani trebuie evitata expunerea la  ultraviolete pentru a preveni hiperpigmentarea. Atunci cand exista un numar mare de vase pe aceeasi zona mai multe
catssedinte pot fi necesare pentru a elimina in totalitate aspectul inestetic iar pe parcursul tratamentului , local, pot sa apara echimoze. Indepartarea vaselor de sange dilatate de la nivelul fetei lasa un aspect intinerit al tenului datorita eliminarii unor imperfectiuni asociate varstelor mai inaintate.

Asociind tratamentul Laser al leziunilor vasculare cu cel al leziunilor pigmentare si al diferitelor cicatrice postacnee tenul va capata un aspect uniform, placut.

Sigur, rapid si usor de tolerat, tratamenul Laser al vaselor nedorite este una dintre cele mai noi si eficiente metode noninvazive aplicate in medicina estetica. Se poate adresa atat femeilor cat si barbatilor de orice varsta oferind satisfactia unor rezultate vizibile chiar de la prima sedinta.

EPILARE  LASER DEFINITIVA

Epilare1-300x187Metodele traditionale de indepartare a parului nedorit includ rasul, decoloratul, pensatul, epilatul cu ceara, epilatul chimic si electroliza. Limitarile acestor tehnici sunt durerea,
caracterul lor incomod si eficienta scazuta pe termen lung. Foliculul pilos este format din 3 regiuni verticale: infundibulul, istmul si segmentul inferior.

Bulbul reprezinta o extindere a celei mai inferioare portiuni a foliculului in timpul fazei de crestere (anagen). Bulbul este format din celule matriciale printre care se intercaleaza melanocite (celule pigmentare). Firele de par au crestere ciclica, progresand de la faza de crestere (anagen) la faza dormanta (telogen) si trecand prin faza intermediara de eliminare (catagen).

Durata fazelor anagen si telogen precum si raportul dintre firele aflate in anagen si cele aflate in telogen depinde de segmentul corporal. In orice moment, aproximativ 84% dintre fierele de par de la nivelul scalpului sunt in faza de crestere, 2% in faza de eliminare si 14% in faza dormanta. In acelasi timp peste 50% din firele de par de pe brate sunt in telogen. Deoarece faza de crestere este principala determinanta a lungimii firului de par, zonele de pe corp cu fire de par lungi au o faza de crestere mai lunga, celelalte zone avand o faza de
Epilare2-300x155crestere mai scurta si o faza dormanta mai lunga.

Faza de crestere a firelor de pe scalp dureaza in medie 6 ani si faza dormanta dureaza 3 luni. Prin contrast firele de par de la nivelul membrelor sau trunchiului au faze de crestere intre 1-6 luni si faza dormanta de pana la 9 luni.

Culoarea parului este dependenta de tipul si cantitatea de pigment (melanina) din firul de par. Parul inchis la culoare contine o cantitate mare de pigment melanic in timp ce parul roscat contine in principal feomelanina (care este rosie).

Pilozitatea nedorita, patologica de tip hipertricoza (independenta de hormonii androgeni, reprezinta cresterea excesiva a parului ce poate fi cauzata de unele medicamente, boli metabolice) sau hirsutism(dependenta de hormonii androgeni reprezinta cresterea
Epilare5-178x300excesiva a parului la femei in zone cum ar fi buza superioara, barbie si torace anterior; se insoteste de obicei de acnee, alopecie androgenica si tulburari de pigmentare ale pielii ) precum si cea fiziologica dar inestetica este intalnita cel mai des in una sau mai multe din urmatoarele zone: axile, zona inghinala, membre inferioare si fata la femei si toracele anterior si posterior, umeri, gat si urechi la barbati.

Laserele medicale produc distrugerea fototermica a foliculului pilos utilizand principiul fototermolizei selective. Tinta luminii laser este melanina (pigmentul) din foliculul pilos. Laserul produce o incalzire selectiva a firului de par si bulbului ce conduce in final la distrugerea sa permanenta.

Laserul Cutera Xeo (Nd-YAG 1064nm) ofera tehnologia secolului 21 pentru atingerea acestui scop. Conceput pentru reducerea permanenta a pilozitatii, Xeo poate trata eficient si sigur atat femei cat si barbati cu orice tip de piele. Laserul Nd:YAG de pe platforma Cutera Xeo emite lungimi de unda de 1064nm ce patrund pana in profunzimea pielii, asigurand astfel o eficienta crescuta in distrugerea radacinilor firelor de par.

Slaba absorbtie a lungimii de unda de catre celelalte structuri ale tegumentului impreuna cu un sistem de racire inovator il fac o metoda de tratament sigura pentru toate tipurile de piele, de la cele mai deschise pana la persoane bronzate sau de culoare.  Cutera poate indeparta parul din toate zonele corpului, inclusiv de pe fata, picioare, brate, axila si spate. Poate trata si zonele mai sensibile precum pieptul, zona din jurul mameloanelor si zona inghinala, urechi, etc.

Tratamentul de epilare laser este mult mai eficient atunci cand firul de par se afla in foliculul sau. Cu 6-8 saptamani inainte de fiecare tratament este interzisa epilarea cu ceara sau prin pensare, dar puteti sa va radeti sau sa aplicati o crema epilatoare pentru ca efectul laser sa fie maxim.
Epilare4-178x300Cu o zi inainte de tratamentul laser zonele ce urmeaza a fi tratate vor fi rase cu lama, pentru a minimiza cantitatea de fum din timpul procedurii, produs de vaporizarea firelor vizibile la suprafata pielii. Rasul firelor de par scade si riscul producerii de arsuri ale pielii prin transfer de caldura. Exista si varianta ca firele de par vizibile sa fie indepartate in ziua procedurii astfel incat medicul sa poata evalua distributia si calitatea firelor de par. Crema anestezica, machiajul si alte creme vor fi indepartate inainte inceperii tratamentului.

Piesa de mana raceste si calmeaza în timp ce aluneca pe piele. La emiterea pulsului de lumina unii pacienti simt o usoara senzatie de intepatura. Aceasta este mai accentuata daca zona este mai sensibila sau firele de par sunt mai groase sau mai dese.

De obicei nu este necesara anestezia locala sau administrarea de calmante; totusi, unii pacienti doresc aplicarea unui anestezic local la tratarea zonelor sensibile. In acest caz se aplica pe piele un strat de crema anestezica (EMLA) si se acopera cu folie transparenta, cu un interval de timp inaintea inceperii procedurii.

Imediat dupa tratamentul cu Cutera Xeo, zona tratata poate fi usor inrosita. La 3 -10 zile dupa tratament veti observa ca parul pare sa creasca din nou. De fapt, majoritatea acestor fire de par nu cresc din nou, ci au fost distruse si sunt eliminate din folicul ca rezultat al tratamentului. Activitatea normala poate fi reluata imediat dupa tratament. Recomandam aplicarea cremelor de fotoprotectie (factor de protectie SPF50+) pe zonele tratate care vor fi expuse la ultraviolete.

Pacientii au manifestat putine efecte secundare, cele mai frecvente fiind o usoara înrosire si inflamare a pielii. Sistemul de racire eficient al aparatului reduce disconfortul si înlatura riscul de arsura din timpul tratamentului. In timpul consultatiei va vor fi oferite informatii complete despre avantajele si riscurile tratamentului. Tratamentele se efectueaza numai dupa evaluarea dumneavoastra de catre medic. Majoritatea zonelor necesita 6-8 tratamente.

Totusi, numarul tratamentelor cu laserul Cutera Xeo pentru efecte optime si de durata depinde de mai multi factori – grosimea firelor de par, zona tratata, ritmul de crestere a parului, vârsta, echilibrul hormonal, trasaturile individuale ale pielii.

Cutera actioneaza prin distrugerea mai ales a firelor de par aflate în faza de crestere (anagen) in momentul tratamentului. Deoarece firele de par ajung în faza de crestere în momente diferite, vor fi necesare mai multe tratamente pentru a distruge toti foliculii pilosi dintr-o anumita zona. Desi numarul foliculilor de par nu creste in timp (ne nastem cu un anumit numar de foliculi) pielea activeaza constant noi foliculi pilosi (pana atunci dormanzi) pe parcursul vietii. Uneori este necesar consultul si controlul endocrinologic pentru rezultate mai bune (hirsutism).

Lungimea de unda mare (1064nm) utilizata de Cutera permite tratarea sigura si eficienta a pacientilor cu ten deshis sau închis la culoare sau bronzati. Cutera Xeo poate trata la fel de usor si eficient atât parul fin (de tip velus) de pe buza superioara a femeilor, cât si parul mai aspru (de tip terminal) de pe spatele barbatilor. Piesa de mâna cu sistem de racire integrat asigura confort pe durata tratamentului si minimalizeaza reactiile adverse frecvent intalnite în cazul utilizarii altor sisteme laser mai vechi: arsurile.

Nu confundati tehnologia laser cu lumina intens pulsata (IPL). Diferentele dintre cele doua tehnologii se pot observa atat în numarul de sedinte cat si in eficienta dupa fiecare tratament. Incercati si Cutera Xeo va va convinge dupa numai o sedinta!

Pentru programarea consultatiilor contactati Zone Medical Estet

Tel 0213340080 , 0761640626

www.estetica-faciala.ro

www.chirurgie-estet.ro