Tratament Cicatrici

Tratamentul cicatricilor consta in metode multiple adaptate fiecarui tip de cicatrici.

Exista mai multe tipuri de cicatrici :
hipertrofice sau cheloide ( cauzate de formarea in exces de tesut nou )
cicatrici subdenivelate datorate pierderii de tesut.

Cicatricile in primele 6 luni pot determina : prurit ( mincarime ) si sensibilitate locala, simptome ce pot fi mult ameliorate prin folosirea unor creme aplicate local ( Contractubex).
tratament cicatriciDe aceea nici o interventie chirurgicala pentru tratamentul cicatricilor nu poate avea loc mai devreme de 6-9 luni mergind pina la un an.De asemenea expunerea la soare in perioada metabolica activa acicatricii ( primele 6 luni ) poate determina hiperpigmentatia cicatricii cu influente negative asupra operatiei de corectie ulterioare.

Primul pas pentru rezolvarea problemei dumneavoastra este consultatia.

Exista numeroase tehnici chirurgicale sau nechirurgicale de tratament a cicatricilor fiecare aplicandu-se individualizat in functie de tipul cicatricii si de etiologia acesteia incepind cu peelingul chimic ( pentru tratamentul cicatricilor post acnee sau a altor afectiuni) si terminind cu excizia chirurgicala.Indicatia operatorie va fi stabilita individualizat de catre chirurgul estetician in urma consultatiei.

In tratamentul cicatricilor un rol important il are unguentul CONTRACTUBEX .Cicatricile indiferent de natura lor,vechi sau recente pun probleme deosebite daca sint localizate in regiunile expuse vederii. Exista la ora actuala o multitudine de procedee chirurgicale si nechirurgicale care duc prin aplicarea lor la disparitia intr-o masura mai mare sau mai mica a acestora.

O solutie moderna si deosebit de eficace de tratament cicatrici este CONTRACTUBEX –gel.

Poate fi utilizat pe cicatrici recente dar si vechi produse in urma:
-accidentelor
-arsurilor
-acnee
-interventiilor chirurgicale

Este foarte bine tolerat de pacienti dar se recomanda ca utilizarea unguentului sa se faca numai dupa recomandarea chirurgului plastician sau dermatologului.
CONTRACTUBEX este un unguent be baza de extracte vegetale cu efect antiinflamator,diminua edemul si cresterea exagerata a tesutului cicatriceal, penetreaza in straturile profunde ale pielii,creste fluxul sangvin tegumentar.
EFECTUL tratamentului cu CONTRACTUBEX consta in atenuarea semnificativa a cicatricilor ,creste elasticitatea si supletea lor,uniformizarea culorii in concordanta cu pielea din jur.
RECOMANDAREA SPECIALISTULUI:cu cit incepi mai repede cu atit mai bine.

TRATAMENTUL ( CORECTIA ) CICATRICILOR : Cheloide, Hipertrofice,Subdenivelate, Cicatrici dupa acnee, varicela..

cicatrice-hipertrofica

Cicatricile rezulta din procesul biologic de reparare a unei leziuni a pielii si a altor tesuturi din corp. Formarea de tesut cicatricial reprezinta modul natural in care pielea isi vindeca leziunile.
Cicatricile pot rezulta in urma unor accidente (traumatisme, arsuri, plagi
taiate), afectiuni ( cicatricile dupa acnee, varicela etc..) sau pot fi postoperatorii ( in urma unor interventii chirurgicale). Aspectul lor final depinde in primul rand de capacitatea de vindecare a organismului, dar si de tipul traumatismului care a generat-o.

 

Exista mai multe tipuri de cicatrici :

– hipertrofice sau cheloide ( cauzate de formarea in exces de tesut nou )
– cicatrici subdenivelate datorate pierderii de tesut.
Cicatricile in primele 6 luni pot determina : prurit ( mincarime ) si sensibilitate locala, simptome ce pot fi mult ameliorate prin folosirea unor crème aplicate local.
De aceea nici o interventie chirurgicala pentru tratamentul cicatricilor nu poate avea loc mai devreme de 6-9 luni mergind pina la un an.
De asemenea expunerea la soare in perioada metabolica activa a cicatricii ( primele 6 luni ) poate determina hiperpigmentatia cicatricii cu influente negative asupra operatiei de corectie ulterioare.
Odata aparuta nici o cicatrice nu poate dispare definitiv , dar chirurgii
plasticieni va pot ajuta in imbunatatirea aspectului cicatricilor folosind
metode de tratament medical sau chirurgical ( de indepartare chirurgicala
a acestora).

Exista numerase tehnici chirurgicale sau nechirurgicale de tratament cicatrici ,fiecare aplicandu-se individualizat in functie de tipul cicatricii si de etiologia ( peelingul chimic ,excizia chirurgicala, laserterapie)

Indicatia operatorie va fi stabilita individualizat de catre chirurgul estetician in urma consultatiei.

Cicatricile Cheloide (tratament cicatrici cheloide)

Cheloidele sunt cicatrici  groase,ca niste cordoane  rosii,dure cu marginineregulate care cresc dincolo de marginile ranii sau inciziei initiale.
Cheloidele apar atunci când organismul respectiv continuã sã producã tesut
cicatriceal (fibre de colagen), dupã ce rana initiala s- a vindecat.
Cheloidele pot apãrea oriunde pe corp, dar ele sunt mai frecvente la
nivelul sternului, lobului urechii  si pe umeri.  Tendinta de a dezvolta keloide  scade cu vârsta.
Cheloidele sunt tratate adesea prin injectarea de steroizi direct in tesutul cicatriceal cu scopul de a reduce simptomatologia locala:roseata,mincarimea locala si senzatia de arsura.
Daca tratamentul cu antiinflamatorii steroidiene esueaza atunci se poate tenta tratamentul chirurgical de excizie (scoatere) a cicatricii keloide.
Daca cicatricea cheloida are o suprafata mai mare atunci poate fi necesar dupa scoaterea ei sa recoltam o grefa de piele din alta regiune pentru a
acoperi locul ramas.
Indiferent de tratamentul urmat principala problema in cazul cicatricilor cheloide este recurenta acestora.
Dupa tratamentul chirurgical este necesara purtarea unui garment compresiv timp de 1 an.

Cicatricile hipertrofice (Tratament cicatrici)

Cicatricile hipertrofice sunt deseori confundate cu cheloidele, deoarece ambele tind sa fie groase, de culoare rosie, si dure. Deosebirea fundamentala consta in faptul ca cicatricile hipertrofice nu depasesc marginile inciziei sau ranii initiale.

Cicatricile hipertrofice pot regresa ca aspect dupa 1 an sau mai mult de la traumatismul initial spontan sau cu ajutorul steroizilor infiltrati
local.
Daca tratamentul conservator esueaza atunci este necesar tratamentul chirurgical pentru imbunatatirea aspectului cicatricii.Chirurgul
plastician va exciza (scoate) cicatricea plasind incizia intr-un mod cit mai putin vizibil.

Pentru detalii si programari consultatii contactati

cats1Clinica ZONE MEDICAL ESTET

    tel : 021.334.00.80  ,  0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

IMG-FATA

IMG-SANI

IMG-CORP