Tratamentul Transpiratiei (Hiperhidrozei) Axilare.

Tratamentul hiperhidrozei (transpiratia excesiva) cu Toxina Botulinica ( Botox), tatament hipergidoza Bucuresti, medicina estetica.

Toxina botulinica este  folosita cel mai frecvent  in tratamentul ridurilor, dar are de asemenea utilitate  in tratamentul hiperhidrozei (transpiratiei excesive) axilare , palmare si plantare.Toxina botulinica injectata in zonele cu probleme blocheaza reversibil glandele sudoripare, astfel incat  scade cantitatea de transpiratie produsa. Tratamentul nu necesita anestezie sau  timp de recuperare . Efectul se instaleaza in cateva zile de la tratament si se mentine 4-8 luni in functia de zona, doza injectata si caracteristicile individuale.

Toxina botulinică este o proteină  purificată care blochează temporar secreţia unor substanţe chimice la nivelul sistemului nervos responsabile de secretia glandelor sudoripare.Prin injectarea toxinei botulinice la nivelul zonelor cu transpiratie excesiva se produce scaderea secretiei glandelor sudoripare si eliminarea temporara a efectelor neplacute.
2102b1905ee4a3b2f7aec15b34280d33b3faa1ccToxina botulinică a fost aprobată in prezent si pentru tratamentul hiperhidrozei( transpiratiei excessive) de la nivel axilelor.Administrarea toxinei botulinice se face doar  de către un chirurg plastician sau medic dermatolog care  are experienţă cu o astfel de procedură.

Injectarea se face în clinica, dureaza maxim 30 minute de minute şi nu necesită repaus fizic sau professional ulterior.În timpul procedurii, cu ajutorul unui ac fin se injectează intradermic cantităţi mici de toxină botulinică, la nivelul glandelor sudoripare care determină transpiraţia excesivă.Medicul aproximează numărul de injectări în funcție de zona care trebuie să fie tratată.  Toxina botulinică nu vindecă definitiv hipersudoratia, vor fi necesare injectări ulterioare, repetate la interval de 6-9 luni.

Contraindicatiile  injectarii cu toxina botulinica sunt.

-alergie la albumina
-infecţii la nivelul pielii unde se face injectarea
– sarcina şi alaptare
– tratament cu aspirina sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene,
– tratament cu antibiotice efectuat înainte de injectare

Pentru detalii si programari contactati Dr.Eugen Turcu , Clinica Zone Medical Estet

Tel: 0213340080, 0761640626

www.chirurgie-estet.ro

IMG-FATA

IMG-SANI

IMG-CORP