Audiometrie

audiograma
Dr. Mirela Turcu

Audiometria

Reprezinta una din metodele de explorare functionala utilizate in consultatia ORL pentru precizarea diagnosticului in cazul afectiunilor urechii.Audiograma este un grafic care ilustrează capacitatea unei persoane de a auzi şi gradul de hipoacuzie al acesteia pentru fiecare ureche în parte. De-a lungul graficului, numerele sunt cuprinse între 125 şi 8000. Aceste numere se referă la frecvenţe, adică la înălţimea diferitelor sunete.

Auditia

Este un simt fundamental, o modalitate de comunicare interumana foarte importanta in viata omului.

Scaderea auzului (hipoauzie sau surditate) determina greutati in comunicarea interumana si in orientarea in mediul inconjurator. Hipoacuzia este un handicap care nu se vede, pacientii cu hipoacuzie traind intr-o lume izolata, fara zgomote.Incidenta hipoacuziei creste cu inaintarea in virsta, iar impactul psihologic este negativ.

Hipoacuzia este un simptom care apare in numeroase afectiuni ORL cum ar fi disfunctia tubara, otite acute,otite cronice, dop cerumen, corp strain intraauricular, traumatisme, boli virale (gripa, varicela, rujeola), administrarea de medicamente ototoxice, AVC, presbiacuzia, expunerea la zgomote, predispozitia genetica,etc.

Exista doua tipuri de hipoacuzie:

Hipoacuzia de transmisie si hipoacuzia neurosenzoriala

O surditate senzoriala ce dureaza mai mult de doi ani se insoteste de degenerare neuronala prin afunctionalitate.

Din punct de vedere al gradului hipoacuziei ea poate fi:

– usoara

– medie

– severa

– profunda

Exista diverse metode de recuperare a pierderii de auz: tratament medicamentos, tratament chirurgical, protezare auditiva etc.

Pentru detalii si programari consultatii si audiograma contactati:

Clinica Zone Medical Estet – Chirurgie Plastica – Estetica  si ORL

Clinica ORL Bucuresti

www.clinicaestet.ro

www.orl-bucuresti.ro
Telefoane : 021 334 00 80 / 0761 640 626
Adresa noastra:  Str. Cap. Petre Costescu, numarul 7, Sector 4. Bucuresti