Rinoplastie

Chirurgia estetica a nasului (rinoplastie) este una dintre cele mai solicitate interventii chirurgicale. Aceasta operatie (rinoplastie) are ca scop imbunatatirea aspectului estetic al piramidei nazale prin corectarea unor deformari inestetice ereditare sau posttraumatice. Rinoplastia nu poate schimba in totalitate aspectul nasului ci va corecta din punct de vedere estetic anumite portiuni ale piramidei nazale obtinindu-se desigur inbunatatire globala .

Rinoplastie.  Indicatii preoperatorii:

• Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui

• Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.

• Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist

• Informati chirurgul asupra unor alte afectiuni ( diabet, tuberculoza, sida, infarct, hipertensiune arteriala, afectiuni hematologice si alergii la diverse medicamente

• Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala

Rinoplastia se poate realiza dupa varsta de 18 ani si necesita o evaluare atenta a profilului estetic si psihic al pacientului cu precizarea posibilitatilor reale de imbunatatire a aspectului estetic. De multe ori trebuie luata in considerare situatia unor interventii chirurgicale ulterioare.

Rinoplastia se face sub anestezie generala cu intubatie, dar cel mai frecvent sub anestezie locala asociata cu sedare intravenoasa. Operatia dureaza aproximativ 1-2 ore existand doua metode chirurgicale: metoda inchisa si cea deschisa.

Dupa interventia de rinoplastie este necesara o spitalizare de 12 pana la 24 ore. In aceasta perioada narile sunt astupate cu ajutorul unor mese.

Edemul postoperator este maximum intre 42 si 72 ore, acesta urmand sa se remita gradat in primele 5-21 de zile. Trebuie luat in considerare faptul ca un rezultat estetic definitiv poate fi apreciat numai dupa 6 pana la 12 luni de la interventie. De obicei consideram rezultatul final dupa rinoplastie la 18 luni postoperator. Este de asemenea momentul in care se pot lua in calcul eventuale mici corectii estetice.

Pansamentele de pe dorsul nasului se scot dupa 7-10 zile de la rinoplastie urmand ca firele de sutura sa se extraga pana la sfarsitul primei saptamani.

La pacientii care poarta ochelari se recomanda evitarea purtarii acestora in primele 3-4 saptamani de la interventie.

  Prezentare cazuri   Rinoplastie
 
dima3dima4
INAINTEDUPA
naftanaila2-195x300naftanaila7-220x300
INAINTEDUPA
matei1-207x300matei5-175x300
INAINTEDUPA

Pentru detalii si programari consultatii contactati:

cats1Clinica Zone Medical Estet – Chirurgie Plastica, Estetica, si O.R.L.
Tel : 021 334 00 80 / 0761 640 626
E-mail info@clinicaestet.ro
Adresa noastra:   Str. Cap. Petre Costescu, numarul 7, Sector 4. Bucuresti

Pentru alte detalii vizitati si    www.chirurgie-estet.ro  www.estetica-faciala.ro

IMG-FATA

IMG-SANI

IMG-CORP