Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

In prezent majoritatea procedurilor de atenuare (tratament riduri) folosesc acid hialuronic. Tratamentul ridurilor  implica utilizarea unor variante  adaptate fiecarei regiuni faciale in parte.

Pielea este supusa zilnic la multiple agresiuni reprezentate de factori externi : radiatii ultraviolete, poluare, stilul de viata, fumat, consum de alcool, stress. Toate acestea contribuie la pierderea elasticitatii tegumentare, alterarea texturii pielii cu aparitia ridurilor .

Pe langa aceste agresiuni zilnice intervine si procesul natural de aging care este asociat cu scaderea cantitatii de colagen, elastina si acid hialuronic. Pielea se subtiaza si isi pierde stralucirea, iar odata cu pielea tesuturile subtegumentare devin laxe si isi pierd volumul, astfel apar ridurile si santurile la nivelul fetei.

Inaintea oricarei interventii estetice nechirurgicale trebuie indeplinite anumite conditii:

-fata trebuie spalata si dezinfectata. Acest gest este foarte important pentru a preveni posibile infectii locale .

-daca exista infectii localizate, alergii sau afectiuni dermatologice la locul injectarii, este bine sa amanam procedura pana la rezolvarea acestor probleme. 

– zona respectiva nu se injecteaza cu acid hialuronic daca in antecedente au fost practicate proceduri de tratament cu substante neresorbabile.

– se recomada oprirea tratamentului cu antiinflamatorii nesteroidiene cu cel putin 10-14 zile inainte.

-se evita consumul de cafea cu cateva ore inainte de procedura.

Nu orice tip de filler cu acid hialuronic este potrivit pentru toate ridurile la nivelul fetei. La clinica Zone Medical Estet folosim gama TEOSYAL®RHA (Resilient Hyaluronic Acid) care este varful de gama in materie de acid hialuronic si este fillerul dermic # 1 in Europa. Gama RHA este alcatuita din patru tipuri de produse, caracterizate de diferite feluri de vascozitate, pentru indicatii de injectare diferite: RHA1, 2, 3 si 4. Rezultatele frumoase si naturale se obtin prin utilizarea corectă a produsului potrivit regiunii si deficitului estetic. Desigur ca si experienta chirurgului estetician isi va spune cuvantul.

Acid Hialuronic – Rezultate

Rezultatul este  imediat si foarte natural. Necesita insa o perioada de 1-2 saptamani pana dispare edemul si acidul este acceptat la nivelul structurilor tegumentare faciale. Pielea devine neteda si tonica. Efectul cumulativ dupa mai multe injectari optimizeaza rezultatul care se va mentine o perioada foarte lunga de timp.

Produsul utilizat este un gel continind acid hialuronic cross-linkat care ii asigura o persistenta mai mare in tesuturi si deci un efect mai indelungat. Rezultatul se datoreaza sintezei de colagen natural si constituirii unei matrice dermice ce asigura un efect de durata dupa injectarea acestui produs. Principalul obiectiv pe care il urmarim este obtinerea unui rezultat natural si care sa nu modifice armonia faciala.

Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic este una dintre cele mai eficiente și populare metode de rejuvenare a pielii, fiind un procedeu minim invaziv care oferă rezultate vizibile și de lungă durată. Acidul hialuronic este o substanță naturală prezentă în corpul uman, având rolul de a menține hidratarea și volumul țesuturilor. Cu trecerea timpului, cantitatea de acid hialuronic din piele scade, conducând la pierderea elasticității și la apariția ridurilor. Prin utilizarea injectărilor cu acid hialuronic, se poate restabili volumul pierdut și se pot atenua liniile fine, conferind pielii un aspect mai tânăr și mai odihnit.

Procedura de injectare a acidului hialuronic pentru tratamentul ridurilor este rapidă, durează aproximativ 30 de minute și se efectuează de către un medic estetician sau dermatolog cu experiență. Înainte de procedură, se aplică o cremă anestezică pentru a minimiza disconfortul, iar acidul hialuronic se injectează cu o ac fină direct în zona vizată. Avantajul major al acestui tratament este că rezultatele sunt imediate, iar pacienții pot observa o îmbunătățire a aspectului ridurilor chiar din prima zi. De asemenea, procedura este personalizată în funcție de nevoile fiecărui pacient, cantitatea de acid hialuronic fiind ajustată pentru a obține efectul dorit.

Pe termen lung, tratamentul ridurilor cu acid hialuronic ajută la stimularea producției proprie de colagen, contribuind astfel la îmbunătățirea calității pielii. Este important de menționat că rezultatele pot dura între 6 și 12 luni, în funcție de tipul de acid hialuronic utilizat și de răspunsul individual al fiecărui pacient. Pentru a menține rezultatele, se recomandă efectuarea de ședințe periodice de întreținere. Deși tratamentul cu acid hialuronic este considerat sigur, este esențial ca pacienții să se adreseze unui specialist calificat pentru a evita eventuale complicații și pentru a se asigura că procedura este realizată în cele mai bune condiții.

Tratament riduri – Indicatii

Poate fi folosit pentru corectia ridurilor faciale : nazogeniene, ridurile de la coltul ochilor, ridurilor marioneta, ridurile fine de la nivelul gurii, ridurile verticale dintre sprincene, pentru corectia unor mici imperfectiuni de la nivelul fetei ( umplerea unor mici defecte).

 tratament riduriProdusul este perfect tolerat de organism, este lent resorbabil avand un efect intre 9-12 luni. Chiar dupa resorbtia acidului, zona respectiva va arata mult mai bine decat inainte de injectare deoarece aceasta gama noua asigura nu numai o „umplere” ci si o restructurare locala prin sinteza accelerata de colagen.

Injectarea produsului ( tratament riduri) se face cu anestezie locala sau prin refrigerare locala, recuperarea este imediata nefiind necesara internare. In marea majoritate a cazurilor se utilizeaza o crema anestezica cu lidocaina care va asigura o anestezie locala de foarte buna caliitate.

Dupa injectarea poate apare local un edem moderat si o usoara roseata care dispar in urmatoarele 24-48 ore.  Zona injectata va prezenta o reactie de indurare locala ce va persista pana la 2 saptamani in conditii normale. Rezultatele sunt naturale daca procedura de injectare este realizata de un medic estetician experimentat. Analiza individuala a fiecarui caz in parte si utilizarea unui anumit tip de acid hialuronic conduc la obtinerea celor mai bune rezultate.

Tratament Riduri – Proceduri asociate

lifting facial

blefaroplastia

peeling chimic

– lipofillingul facial

-bioremodelarea faciala si biorevolumetrizare

ridicarea sprancenelor cu fire de suspensie

 marire buze

mezoterapie faciala

marire pometi (ridicare pometi)

– biorevitalizare faciala

lifting facial nechirurgical

terapia vampir sau liftingul Dracula ( terapia PRP)

–liposuctie ( lipoaspiratie)

toxina botulinica

lifting de sprancene

Contraindicatii

-afectiuni hematologice

-boli de colagen ( dermatomiozita, lupus eritematos, sclerodermie)

-infectii locale sau generale

-tratament cronic cu anticoagulante

-afectiuni oncologice in tratament cu chimioterapice

-boli psihice sau tratament cu substante psihotrope

Pentru detalii suplimentare legate de aceasta procedura si programari consultatii contactati:

Clinica Zone Medical Estet

Dr. Eugen Turcu

medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

tel: 021.334.00.80. /0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro

acid hialuronic riduri