Chirurgie Estetica Genitala ( Rejuvenare Labio-Vaginala)

Rejuvenarea labio-vaginala (chirurgie estetica genitala) cuprinde mai multe metode de reintinerire a labiilor mici si mari, muntele lui Venus, a perineului, himenului si canalului vaginal. Aceste manevre permit corectia estetica a imperfectiunilor organelor genitale externe feminine, restaureaza forma si dimensiunile normale, restabilesc volumul labial
rejuvenare labiovaginalaprin transferul de grasime proprie sau injectarea de acid hialuronic. Aceste proceduri de chirurgie estetica genitala se realizeaza in ambulator, nu necesita internare si se realizeaza in marea lor majoritate cu anestezie locala.

In anumite situatii se poate utiliza si anestezie generala daca interventiile impun acest lucru sau daca pacienta solicita aceasta varianta. In situatia in care se apeleaza la anestezia generala se impune internarea pentru 12-24 ore.

Exista mai multe tipuri de interventii:

1. Reductia labiilor mici/mari (Labioplastie)

2. Indepartarea portiunii pigmentare a labiilor mici (Labioplastie)

3. Reintinerirea orificiului vaginal

4. Augmentarea(marirea) labiilor mari cu grasime proprie (Lipofiling) sau augmentare cu acid hialuronic (metoda nechirurgicala)

5.Reductia sau lipoaspiratia muntelui lui Venus (liposculptura )

6. Reconstructia si refacerea himenului (Himenoplastie)

Efectuarea acestor interventii (chirurgicale si nechirurgicale de rejuvenare a organelor genitale externe) implica obligatoriu efectuarea consultatiei si evaluarea individuala a fiecarei paciente. In momentul consultatiei,  in functie de metoda de tratament aleasa (chirurgicala sau nechirurgicala) se recomanda analizele de laborator ce trebuie efectuate si  se stabileste programarea interventiei. Internarea dupa interventie este in medie de  3-4 ore cu posibilitatea extinderii in functie de  dorinta pacientei, clinica dispunand de toate facilitatile necesare. Controalele se efectueaza la intervalele stabilite de comun acord cu chirurgul estetician.

Recomandari preoperatorii:

-evita consumul de aspirina, antinevralgic  cu cel putin 2 saptamani inainte

-intrerupe fumatul cu 14 zile inainte

-evita administrarea de antiinflamatorii nesteroidiene cu 2 saptamani inainte de operatie

Pentru detalii si progamari contactati:   Zone Medical Estet- Bucuresti

Dr.Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica , Doctor in Medicina

www.chirurgie-estet.ro

Tel : 0213340080, 0761640626