Sani Tuberosi

Ce intelegem prin sani tuberosi?

Sanii tuberosi, cunoscuti si ca sani tubulari, dupa cum sugerează și numele, au un aspect cilindric sau tubular de forma unui con ingust cu o bază mica de implantare si complex mamelono-areloar proeminent si supradimensionat, cu areola localizata decliv in polul inferior al sanului, de unde si aspectul pufos al acesteia, operatie sani tuberosiconsecinta a prezentei glandei mamare in interiorul areolei. Sanii tuberosi sunt intotdeauna hipoplazici, adica incomplet dezvoltati, acestia arata mici, cazuti si aproape intotdeauna asimetrici. Aceasta afecțiune este genetica, incepe imediat dupa pubertate su poate afecta un sân (unilateral) sau ambii.

Acest tip de san este relativ frecvent, stim asta pentru ca cele mai multe femei care sufera de aceasta afectiune se adreseaza unei clinici de chirurgie estetica. Vestea buna esta ca toate aceste probleme ce tin de sanii tuberosi, asimetrici si insufiecient dezvoltati pot fi remediate apeland la un chirurg plastician.

De unde stiu daca am sani tuberosi?

Aceasta afectiune este destul de comuna. Pacientele cu sani tuberosi observa ca sânii lor sunt cilindrici de marime mica spre medie si cu un mamelon cu un aspect oarecum pufos datorita glandei mamare care-l impinge in fata.

Din punct de vedere patologic nu exista niciun pericol in a avea sani tuberosi. Sanii fiecarei paciente au aspect diferit, variind ca forma si marime. Insa cand acestia au un impact negativ asupra psihicului ar trebui luata in considerare o consultatie cu un chirurg estetician pentru a discuta despre optiunile de tratament al acestora.

Tratamentul sanilor tuberosi.

Singurul tratament pentru corectia sânilor tuberoși este intervenția chirurgicală. Planul chirurgical este intotdeauna individual si se bazează pe relatiile anatomice ale fiecarei paciente plus preferința personală in ceea ce priveste marimea si forma finala dorita a sanilor. Un moment foarte important premergator interventiei chirurgicale este consultatia.

In momentul consultatiei, pacienta trebuie sa fie corect informata aupra tuturor aspectelor legate de interventia de corectie a sanilor tuberosi. Decizia de a se supune interventiei chirurgicale trebuie sa aiba la baza informarea corecta si completa a pacientei, iar pacienta sa inteleaga si sa accepte toate implicatiile medico-legale ale interventiei.

Tot in momentul consultatiei, pacienta poate obtine detalii despre pret si bineinteles, toate recomandarile pentru perioada pre si postoperatorie.

Interventia  se realizeaza sub anestezie generala si poate dura in medie de la 1 pana la 3 ore. Corecția chirurgicala a sanului tuberos este deseori una laborioasa si complexa. Opțiunile de tratament sunt adesea multiple si trebuie alese dupa un planning preoperator bine gandit si cu accent pe imbunatatirea rezultatelor și nu pe atingerea unei simetrii perfecte.

Una din procedurile de corectie a sânilor tuberosi este coborarea santului infra-mamar si eliberarea polului inferior al sânului. Acest tip de intervenție chirurgicala este indicata pentru atingerea unui diametru armonic, rotund si cu o proiectie naturala a sanului.

Dupa corecția propriu zisa a sanilor tuberosi deseori urmeaza un al doilea timp operator la un interval de timp sau in cardul aceleasi interventii. Acesta consta in refacerea simetriei sanilor. Refacerea simetriei sanilor consta in proceduri specifice de marire prin augmentare cu implant sau lipofilling mamar cand pacienta nu vrea o marire evidenta. Tot in refacerea simetriei intra si procedurile de lifting mamar adica ridicarea sanilori prin mastopexie.

Astfel, in vederea obtinerii unui rezultat cat mai bun din punct de vedere estetic si ca pacientele sa fie cu adevarat multumite, aproape intotdeauna corectia sanilor tuberosi este asociata cu o interventie de:

De ce sa apelezi la un chirurg estetician?

De cele mai multe ori si in functie gradul de herniere, asimetrie si ptoza, sanul tuberos cauzeaza un anumit grad de disconfort psihic.  Multe femei considera sanii un simbol al feminitatii, din aceasta cauza estetica sânilor joacă un rol semnificativ în percepția de sine. Obiectivele noastre la clinica Zone Medical Estet in ceea ce priveste corectia sanului tuberos sunt simetria armonia si naturaletea.

Orice pacienta care remarca o astfel de afectiune si care este deranjanta din punct de vedere estetic ar trebui să ia în considerare stabilirea unei consultatii pentru a discuta pe larg despre opțiunile de tratament disponibile.

Detalii despre pret si programari obtineti telefonic de la secretariatului clinicii noastre.

Dr.Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica – estetica, Doctor in Medicina

Zone Medical Estet

www.chirurgie-estet.ro