Tratament Transpiratie – Hiperhidroza

Substanta utilizata este  folosita cel mai frecvent  in tratamentul ridurilor ( toxina botulinica), dar are de asemenea utilitate  si pentru tratament transpiratie ( hiperhidroza ) . Compusul injectat in zonele cu probleme blocheaza reversibil glandele sudoripare, astfel incat  scade cantitatea de transpiratie produsa.

transpiratie tratamentTratamentul nu necesita anestezie sau  timp de recuperare . Efectul se instaleaza in cateva zile de la tratament si se mentine 4-6 luni in functia de zona, doza injectata si caracteristicile individuale.

Tratament Transpiratie

Se realizeaza cu toxina botulinica.Aceasta toxina este o proteină  purificată care blochează temporar secreţia unor substanţe chimice la nivelul sistemului nervos responsabile de secretia glandelor sudoripare.

Prin injectarea toxinei botulinice la nivelul zonelor cu transpiratie excesiva se produce scaderea secretiei glandelor sudoripare si eliminarea temporara a efectelor neplacute.
Substanta a fost aprobată in prezent si pentru tratamentul hiperhidrozei ( transpiratiei excesive) de la nivel axilelor.

Administrarea substantei se face doar de către un chirurg plastician sau medic dermatolog care  are experienţă cu o astfel de procedură.

Injectarea se face în clinica noastra, dureaza maxim 30 minute de minute şi nu necesită repaus fizic sau profesional ulterior. În timpul procedurii, cu ajutorul unui ac fin se injectează intradermic cantităţi mici de toxină botulinică, la nivelul glandelor sudoripare care determină transpiraţia excesivă.

Medicul aproximează numărul de injectări în funcție de zona care trebuie să fie tratată.  Procedura nu vindecă definitiv hipersudoratia, vor fi necesare injectări ulterioare, repetate la interval de 6-9 luni. Consultatia este esentiala. Detalii despre procedura si recomandari obtineti in momentul evaluarii.

Tratament hiperhidroza – Contraindicatii

-alergie la albumina
-infecţii la nivelul pielii unde se face injectarea
– sarcina şi alaptare
– tratament cu aspirina sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene,
– tratament cu antibiotice efectuat înainte de injectare

Pentru detalii si programari contactati Dr. Eugen Turcu , medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

 Clinica Zone Medical Estet

Tel: 0213340080, 0761640626

www.chirurgie-estet.ro

IMG-FATA

IMG-SANI

IMG-CORP