Lifting de sprancene

Lifting  Sprancene – Ridicare Sprancene

Aceasta interventie – lifting sprancene, are scopul de a conferi fetei un aspect estetic mai placut vederii. Se poate realiza prin mai multe tehnici. Modalitatile de lifting sprancene cuprind tehnici nechirurgicale si chirurgicale adaptate fiecarui caz in parte. Inainte de a proceda la efectuarea unei proceduri de ridicare sprancene este obligatorie realizarea unei evaluari faciale. Evaluarea faciala se face in momentul consultatiei. Consultatia dureaza in medie 30 minute si va lamuri toate aspectele legate de interventie.

O privire expresivă și frumoasă poate face o mare diferență în încrederea și încrederea în sine a unei persoane. Sprâncenele joacă un rol esențial în conturarea acestei priviri, dar, în timp, ele pot cădea și pot părea mai puțin fermecătoare. Din fericire, există o soluție minunată pentru această problemă – liftingul de sprâncene. Acest tratament cosmetic a devenit tot mai popular datorită rezultatelor spectaculoase pe care le oferă. În acest articol, vom explora ce presupune liftingul de sprâncene, avantajele acestuia și cum poate ajuta la obținerea unui aspect tânăr și fresh.

Ce este Liftingul de Sprâncene?

Liftingul de sprâncene, cunoscut și sub denumirea de brow lift, este un procedeu cosmetic non-invaziv sau minim-invaziv care are ca scop ridicarea și redefinirea sprâncenelor pentru a crea un aspect mai tânăr și mai alert. Acest tratament poate fi efectuat în mai multe moduri, fie chirurgical, fie cu ajutorul unor proceduri minim-invazive, precum injecțiile cu toxina botulinică (Botox) sau fillere.

Avantajele  Liftingului de Sprancene:

  1. Aspect mai tânăr: Liftingul de sprâncene poate elimina sau reduce semnele de îmbătrânire, cum ar fi căderea sprâncenelor sau apariția ridurilor de la nivelul frunții. Acest lucru va conferi un aspect mai tânăr și mai fresh feței.

  2. Îmbunătățirea expresiei faciale: Prin ridicarea sprâncenelor, se poate corecta o privire apatică sau obosită, conferind feței o expresie mai deschisă și mai prietenoasă.

  3. Reconturarea feței: Liftingul de sprâncene poate ajuta la redefinirea formei feței și poate corecta asimetriile.

  4. Rezultate rapide și minime invazive: Multe proceduri de lifting de sprâncene pot fi realizate într-un timp scurt și fără a necesita o recuperare prelungită, ceea ce le face atractive pentru cei care doresc rezultate rapide și minime invazive.

  5. Îmbunătățirea încrederei în sine: Un aspect mai tânăr și mai fresh poate contribui semnificativ la încrederea în sine și la starea de bine a unei persoane.

Cum funcționează un Lifting de Sprancene?

Liftingul de sprâncene poate fi realizat în mai multe moduri, în funcție de preferințele și necesitățile individuale ale fiecărei persoane:

  1. Lifting chirurgical: Aceasta este o procedură mai invazivă în care se realizează incizii la nivelul scalpului pentru a ridica sprâncenele. Această procedură poate fi efectuată sub anestezie locală sau generală și necesită o recuperare mai lungă.

  2. Injecții cu Botox: Injecțiile cu toxina botulinică pot fi folosite pentru a ridica sprâncenele prin relaxarea mușchilor care trageau în jos sprâncenele. Aceasta este o procedură non-invazivă care oferă rezultate rapide.

  3. Fillere: Fillerele pot fi utilizate pentru a corecta asimetriile și pentru a adăuga volum la sprâncene, oferindu-le un aspect mai tânăr și mai ferm.

Consultatia este primul pas pe care trebuie sa il faceti. Analiza faciala este cea care precizeaza metoda ce trebuie aplicata pentru obtinerea rezultatului dorit.

Evaluarea faciala trebuie facuta de un chirurg estetician antrenat in chirurgia estetica a fetei si care sa poata aprecia care dintre metodele de tratament se poate aplica cazului respectiv.

ridicare spranceneEvaluarea 

Trebuie sa tina cont de urmatorii factori:

-sex

-varsta

-gradul de troficitate a structurilor faciale tegumentare, ligamentare, musculare

-antecedentele personale patologice care pot contraindica unele sau altele dintre tehnicile de lifting de sprancene

-disponibilitatea de timp a pacientei/pacientului

-acceptarea sau nu a  unor interventii chirurgicale

-necesitatea efectuarii si altor interventii estetice faciale in situatia in care pacienta doreste si o rejuvenare faciala globala.

Desi am vorbit despre toate metodele de lifting al sprancenelor trebuie sa reamintim asa cum am mai spus in repetate randuri ca odata cu trecerea timpului tendinta in chirurgie estetica este de a se trece de la invaziv spre cat mai putin sau minim invaziv. Asta inseamna inlocuirea interventiilor chirurgicale cu proceduri non-chirurgicale pentru reducerea riscurilor si recupere rapida si usoara.

De aceea, in functie de indicatia din momentul consultului incercam de cate ori avem posibilitatea sa abordam un lifting chimic al sprancenelor (toxina botulinica) sau combinat cu fire de suspensie (Silhouette Soft) inaintea efectuarii unui lifting chirurgical clasic care are mult mai multe efecte secundare, riscuri si o perioada indelungata de recuperare.

Lifting Sprancene. Tehnici utilizate

I. Tehnici nechirurgicale ridicare sprancene

Sunt utilizate in prezent in aproximativ 90% din cazuri deoarece pacientele isi doresc metode cat mai putin agresive , cu recuperare rapida si care sa aiba riscuri cat mai mici.

ridicare sprancene1. Ridicarea sprancenelor utilizand toxina botulinica este metoda cea mai simpla, rezultatele se instaleaza intr-un interval de 2-7 zile si dureaza in medie 4-6 luni. Se realizeaza in cadrul sedintei de atenuare a ridurilor din zona fruntii, intersprancenos si comisurilor laterale ale ochilor utilizand injectarea de toxina botulinica

2.Injectarea de acid hialuronic la nivelul arcadei sprancenoase in scop de volumizare a acesteia va produce o ascensionare usoara a prancenei. Aceasta metoda de lifting de sprancene trebuie folosita cu precautie si numai dupa o evaluare corecta din punct de vedere estetic a zonei perioculare

Lifting sprancene 3. Firele de suspensie Silhouette Soft  sunt o metoda eficienta de ridicare si repozitionare a sprancenelor pentru o perioada de 12-16 luni. Metoda este nedureroasa, se realizeaza cu anestetie locala, dureaza aproximativ 30-40 minute iar recuperarea este de 1-2 zile si nu  necesita internare. In clinica noastra utilizam asocierea cu injectarea de toxina botulinica pentru a obtine un rezulta maximal din punct de vedere estetic. Se poate asocia si cu un lifting facial nechirurgical cu fire.

II. Tehnici chirurgicale 

 1. Lifting  temporal

Se poate realiza sub anestezie locala sau cu sedare usoara si nu necesita internare. Incizia este de 2-2.5 cm si este pozitionata in regiunea temporala paroasa a scalpului. Recuperarea este de cateva zile iar firele de sutura se pot extrage dupa zece zile de la interventie. Rezultatul se mentine o perioada mai lunga de timp decat in cazul procedurilor nechirurgicale in functie de caracteristicile individuale.

 2. Liftingul frontal poate realiza de asemenea o ascensionare asprancenelor dar interventia este mai solicitanta pentru pacienta. Indicatia se pune numai in cazuri atent selectate si numai dupa informarea deplina a pacientei asupra tuturor riscurilor si complicatiilor asociate cu acest tip de operatie.

Liftingul de sprancene ( nechirurgical sau chirurgical) se poate asocia si cu alte metode de rejuvanare faciala in cazul in care se doreste o rejuvenare faciala globala:

-blefaroplastie (superioara sau inferioara)

-corectia cearcanelor cu acid hialuronic

-lifting mediofacial chirurgical

atenuarea ridurilor cu acid hialuronic sau toxina botulinica

marire buze

lifting facial nechirurgical cu fire Silhouette Soft

lifting facial chirurgical

-marirea si redefinirea pometilor cu acid hialuronic

-redefinirea liniei mandibulare cu acid hialuronic

mezoterapie faciala

terapie Vampir ( terapie PRP)

Contraindicatii

-afectiuni hematologice sau oncologice

-afectiuni cardiovasculare grave

-boli de colagen (sclerodermie, lupus, dermatomiozita)

-tratamente cu anticoagulante

-tratamente cu medicamente psihotrope

-afectiuni psihice

Concluzie:

Liftingul de sprâncene este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să obțină un aspect mai tânăr și mai fresh fără a apela la proceduri chirurgicale invazive. Cu avantajele sale evidente și metodele variate de aplicare, acest tratament cosmetic poate face minuni pentru aspectul feței și pentru încrederea în sine. Înainte de a decide să efectuați un lifting de sprâncene, este recomandat să discutați cu un specialist în domeniul cosmetic pentru a determina ce opțiune este potrivită pentru dvs. și pentru a vă asigura că veți obține rezultatele dorite.

Pentru obtinerea unor informatii corecte si alegerea unei tehnici adecvate cazului dvs este obligatorie evaluarea faciala 3D care se realizeaza in timpul consultatiei.

Programarile pentru consultatii se fac telefonic la :

Clinica Zone Medical Estet

Bucuresti ,

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

ridicare spranceneTEL: 0761640626 sau 0213340080

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro