Terapia Vampir (Terapie PRP)

Terapia Vampir sau tratamentul cu plasmă proprie îmbogaţită cu trombocite (terapie PRP – terapie Vampir), este cea mai modernă metoda de rejuvenare a pielii prin proprie regenerare. Metoda este folosita nu numai in chirurgia estetica ci si in ortopedie, stomatologie, neurochirurgie si dermatologie. Cum puteti beneficia de terapie vampir?

Consultatia este primul pas pe care trebuie sa il faceti. In momentul consultatiei se va face o evaluare 3D a fetei dvs si se vor stabili toate procedurile necesare pentru obtinerea rezultatului dorit. Evaluarea va tine cont de  toate caracteristicile tenului dvs is de eventualele afectiuni asociate care pot contraindica procedura. Consultatia dureaza in medie 30 minute si va preciza toate informatii de care aveti nevoie.

Aceasta terapie  presupune recoltarea unei cantitati mici de sange propriu care dupa prelucrare prin centrifugare si separare se injecteaza  la nivelul fetei sau altor regiuni ale corpului. Detalii despre procedura, recomandari si terapie vampir pret obtineti in momentul evaluarii faciale si consultatiei la clinica noastra din Bucuresti. Dr. Eugen Turcu va face o evaluare obiectiva si va preciza toate etapele necesare rejuvenarii faciale prn aceasta metoda.

Terapia Vampir

Presupune recoltarea şi concentrarea factorilor de creştere din sânge prin centrifugare si separare. Urmeaza apoi introducerea  lor la nivelul pielii prin microintepaturi, stimulând astfel procesele de regenerare celulară si sinteza de colagen propriu.

Este o metoda foarte eficienta  deoarece foloseste mecanismele proprii  ale organismului de regenerare  pe baza plasmei proprii imbogatite cu factori de regenerare. Trombocitele conțin un conținut ridicat de “factori de creștere” – proteine care ajuta la refacerea  structurilor afectate  sau a pielii imbatrinite.

terapia Vampir
terapie vampir

Prin injectare  trombocitele elibereaza factori de creștere care stimuleaza  proliferarea celulelor locale, care la rândul lor stimuleaza regenerarea si rejuvenarea pielii. Prin aceasta metoda este stimulat fibroblastul, celula direct responsabila de producerea de colagen . Colagenul este substanta  ce confera pielii un aspect tineresc, rejuvenat.

Terapie vampir – Indicatii

Odata cu imbatrinirea, sinteza de colagen scade si apar sau se accentueaza  ridurile si se modifica structura pielii care isi pierde elasticitatea si se atrofiaza . Terapia vampir ( PRP) prin stimularea si accelerarea productiei de colagen poate contracara fenomenele de aging. Stimuleaza de asemenea celulele stem precursoare ale celulelor adipoase conferind astfel volum fetei.
Procedura poate fi utilizata la nivelul fetei, in jurul ochilor, gurii si nasului, pe  dosul mâinilor și pe tot decolteul și chiar la coapse pentru a combate efectul de celulita. Intreaga procedura dureaza aproximativ 30-45 minute, necesita doar o anestezie usoara prin refrigerare sau crema anestezica. Nu lasa cicatrici ci doar o usoara roseata locala care dispare dupa 1-2 zile de la tratament. Poate fi folosita cu succes si in alopecie.

Ceea ce este foarte important si pacientilor trebuie sa li se transmita in momentul consultatiei este ca inainte cu doua zile de interventie trebuie sa adopte un stil de viata sanatos. Se recomanda  sa consume mancaruri cu putine grasimi, sa se hidrateze corespunzator cu minim 2 litri de apa pe zi, sa renunte pe cat posibil la cafea si zaharuri, mai ales in dimineata interventiei. Daca se respecta toate acestea, minimalizam riscul de a obtine o probe de sange slab calitativa care ar afecta ulterior intreg procesul.

Un alt avantaj al terapiei vampir este ca riscul de reactii alergice este complet absent, sangele si totodata plasma fiind proprii sunt perfect biocompatibile organismului.

terapie vampirTerapia Vampir – Contraindicatii

-alergii si iritatii locale

-infectii localizate la locul injectarii

-cuperoza

-dermatite locale

-hemangioame

-boli de colagen ( dermatomiozita, lupus eritematos, sclerodermie)

-afectiuni neoplazice in tratament cu chimioterapice sau imunosupresoare

-afectiuni npsihice sau tratamente cu substante psihotrope

-afectiuni hematologice sau tratament cronic cu anticoagulante

Procedura are drept scop  incetinirea procesului de îmbătrânire (aging) şi de  combatere a efectelor nocive asupra pielii datorate fumatului, expunerii prelungite la razele solare si ultraviolete, obiceiurilor alimentare si diversilor factori toxici.

Prin aceasta metoda ne adresam ridurilor fine si profunde, petelor pigmentare, porilor dilatati, cicatricilor dupa acnee de la nivelul fetei si in scopul rejuvenarii pielii uscate, incretite si cu elasticitate pierduta.  Sunt necesare doua, maxim trei sedinte spatiate la interval de 3 – 4 saptamani si apoi repetarea procedurii dupa 6 luni sau un an in functie de indicatie. Procedura se realizeaza utilizand un anestezic local pe baza de lidocaina care aplicat pe fata timp de 30 minute asigura conditii optime de injectare a plasmei.

Dupa interventiie se recomanda evitarea expunerii la soare , solar, sauna si tratamente laser sau peeling chimic.

terapia vampir pretTerapia Vampir – Proceduri asociate

peeling chimic

-terapia cu aminoacizi

lifting facial lichid

tratament cicatrici acnee

-marirea pometilor

-bioremodelarea faciala cu aminoacizi

-lipofilling facial

–terapia de crestere a parului

-tratamentul  ridurilor ( Acid Hialuronic)

-tratamentul ridurilor de expresie cu botox ( toxina botulinica )

-lifting facial lichid

lifting facial cu fire de suspensie

-corectia cearcanelor .

-lifting de sprancene

Pentru programari contactati  Clinica Zone Medical Estet

Clinica estetica Bucuresti

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Terapie Vampir Pret

Tel 0213340080 sau 0761640626

www.estetica-faciala.ro

www.chirurgie-estet.ro