Liposuctie (Lipoaspiratie)

LIPOSUCTIE. REMODELARE CORPORALA PRIN LIPOSUCTIE

LIPOSUCTIA  este  o metoda de conturare a siluetei, de “sculptura” a corpului . Interventia de liposuctie consta in indepartarea depozitelor adipoase din zone genetic determinate ( coapse, solduri, fese, abdomen ) care nu reactioneaza la cure de slabire sau exercitii fizice. Principiul chirurgical al lipoaspiratiei consta in îndepărtarea depozitelor inestetice de grăsime localizata.

Cicatricea rămasa postoperator este situata,in general,la distanta de zona celulitica si este foarte discreta(de aproximativ 5 milimetri).Datorita  amplasării intr-o regiune anatomica in care se poate masca uşor,cat si mărimii reduse,cicatricea nu pune probleme estetice deosebite.
Prin cicatrice se introduce o canula perforata legata la un aspirator chirurgical,cu ajutorul căruia se indeparteaza prin aspiraţie ,depozitele lipomatoase,fara a atinge pielea.

Prin aceasta metoda,se pot îndepărta mase celulitice localizate,situate:
-la nivelul fetei externe a coapselor,in treimea superioara:
-la nivelul santului fesier;
-la nivelul regiunii suprapubiene;
-la nivelul regiunii periombilicale;
-la nivelul fetei interne a genunchilor;
-la nivelul soldului.

Lipoaspiratia poate fi folosita ca tehnica adjuvanta in liftingurile faciale cand se poate indeparta surplusul de grasime din zona cervicofaciala.

Indicatii preoperatorii:

• Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui

• Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.

• Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist

• Informati chirurgul asupra unor alte afectiuni ( diabet, tuberculoza, sida, infarct, hipertensiune arteriala, afectiuni hematologice si alergii la diverse medicamente

• Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala

Liposuctia se poate realiza sub anestezie generala sau anestezie locala asociata cu anestezie intravenoasa. Durata interventiei  de liposuctie este de 1-3 ore in functie de numarul zonelor si cantitatea de grasime extrasa. Nu se recomanda extragerea unor cantitati mai mari de 3 -5 l de aspirat dupa o sedinta operatorie deoarece pot aparea complicatii redutabile care pot pune in pericol chiar viata pacientei.
sigla1181-300x62Operatia  de liposuctie consta in extragerea grasimii cu ajutorul unor canule speciale prin niste incizii foarte mici ( 3-4 mm ) plasate in pliuri sau zone ascunse vederii. Cicatricile rezultate postoperator nu pun probleme din punct de vedere estetic. La nivel abdominal interventia de liposuctie se poate asocia cu abdominoplastia.

Imediat dupa terminarea  liposuctiei zonele aspirate se panseaza compresiv, iar in primele 24-48 ore pansamentele se vor imbiba serosangvinolent, uneori in cantitate mare ceea ce nu trebuie sa sperie pacienta, acest lucru fiind normal. Postoperator timp de 3 saptamani  dupa liposuctie trebuie purtata o imbracaminte elastica (garment compresiv specific pentru aceste interventii care are un rol foarte important in dobandirea formei finale). Echimozele postoperatorii persista in medie 1-2 saptamani dupa care intra intra in cadrul unei evolutii normale. Liposuctia poate fi aplicata cu succes si in cazul ginecomastiei.

Rezultatul definitiv dupa liposuctie se poate aprecia numai dupa minimum 3 luni de la interventie.Se pot practica lipoaspiratii suplimentare,in cadrul unor interventii chirurgicale estetice,pentru imbunatatirea rezultatelor:
-in cadrul liftingului facial,pentru eliminarea depozitelor adipoase de la nivelul bărbiei duble,gatului si al obrajilor;
-in cadrul plastiei mamare,daca exista prelungiri grasoase axilare,adică un burelet ce pleacă de la sâni spre braţ.

Succesul acestei tehnici,presupune o readaptare progresiva a pielii la noile contururi remodelate ale corpului. Adaptarea va fi cu atât mai sigura cu cat pielea este mai supla,deci rezultatele cele mai bune se obţin,de regula,la pacienţii tineri,ce au o piele elastica si tonica.

Cantitatea de grasime care este posibil sa fie îndepărtata prin lipoaspiratie variază de la caz la caz.Desi are indicaţii relativ largi,aceasta tehnica are si limite,ea permite scoaterea ,in cel mai bun caz, a 60-90% din masa lipomatoasa din zona respectiva.Succesul lipoaspiratiei depinde de indicaţia corecta si de selecţia fiecărui caz ,ţinându-se cont  de particularităţile fizice si de viata ale fiecărui pacient(ereditate,practicarea unui sport,obiceiuri alimentare,etc.)

Este important sa se evalueze nivelul si limitele dismorfiei,starea circulatorie a membrelor inferioare.

In afara analizelor preoperatorii obişnuite (bilanţul sanguin,radiografia pulmonara,EKG,etc.),medicul anestezist sau chirurgul,pot solicita examene speciale.

Daca pacienta se afla sub tratament hormonal,este recomandata întreruperea acestuia cu 1-2 luni înaintea intervenţiei.

Pentru ca rezultatul intervenţiei sa fie optim,se recomanda stabilizarea pe cat posibil, a greutăţii corporale,înainte de intervenţie.

Consultaţia va permite:
-depistarea eventualelor tulburări circulatorii ale membrelor inferioare,ce se pot trata înaintea intervenţiei;
-acceptarea psihologica,in cazul persoanelor aflate intr-un dezechilibru atât pe plan fizic cat si psihic.

In cadrul consultaţiilor preoperatorii,pacientei i se explica amplasarea exacta a cicatricelor,rezultatul si beneficiile intervenţiei,care vor fi in functie de starea iniţiala.

Tot in cursul consultaţiilor,chirurgul va face fotografii ale zonelor care trebuie operate. In acest fel pacienta are posibilitatea de a vedea volumul,aspectul si eventualele asimetrii ale corpului sau, chirurgul având posibilitatea de a explica modificările ce se pot face.
Informarea preoperatorie implica si descrierea eventualelor neplăceri trecătoare sau definitive,a complicaţiilor ce pot apare in urma unei intervenţii cat si a posibilităţilor de tratament.
liposuctie Pacienta va avea nevoie de câteva zile de repaus pentru o scurta convalescenta chiar daca intervenţia nu este in mod  deosebit  invalidanta.Este de preferat ca aceste zile sa le petreceţi intr-o atmosfera calma si relaxanta,evitând muncile menajere.Înainte de intervenţie se va evita gimnastica,deoarece poate produce o creştere artificiala a deformării celulitice.De regula,gimnastica este recomandata mai târziu,după perioada de convalescenta.
Cu doua zile înainte de intervenţie,se va folosi pentru spălarea corpului,un săpun antibacterian sau chirurgical.
După intervenţie,este necesara purtarea unui pantalon colant special(in cazul lipoaspiratiei coapselor) sau a unei centuri speciale(in cazul lipoaspiratiei abdominale),care se comanda la firma producătoare, înaintea intervenţiei, in functie de mărimea recomandata. Colantul sau centura va trebui purtata permanent,timp de  1-2 luni dupa lipoaspiratie in funcţie de indicaţia medicului.

Complicatiile sunt foarte rare fiind reprezentate de:

• Complicatiile specifice anesteziei generale

• Hematoame, seroame

• Neregularitati de contur

liposuctieliposuctie
INAINTEDUPA
liposuctieduica6-300x225
INANTEDUPA

Pentru detalii si programari consultatii contactati:

Clinica Zone Medical Estet -Chirurgie Plastica, Estetica, si O.R.L.
Tel : 021 334 00 80 / 0761 640 626
E-mail info@clinicaestet.ro
Adresa noastra :  Str. Cap. Petre Costescu, numarul 7, Sector 4. Bucuresti

Pentru alte detalii vizitati si   www. chirurgie-estet.ro

IMG-FATA

IMG-SANI

IMG-CORP