01 dec. 2020

lipofilling mamar

Lipofilling mamar. Indicatii si beneficii ( lipofilling sani)

Marirea sanilor (augmentarea mamara) implica in marea majoritate a cazurilor utilizarea implanturilor mamare. Putini stiu insa ca exista si o alta posibilitate de augmentare mamara fara a necesita implanturi mamare si aceasta este lipofilling mamar.

Este vorba de lipofilling sau transferul de tesut adipos autolog. Lipofilling-ul este o tehnica chirurgicala care presupune utilizarea propriului tesut adipos recoltat prin liposuctie dintr-o alta zona a corpului si reinjectat in alta parte a corpului pentru a corecta un deficit volumetric. Aceasta metoda implica deci o grefa autologa de tesut adipos ( celule adipoase).

Lipofilling mamar – Indicatii

-augmentare mamara moderata

– corectii volumetrice mici sau moderate ale sanilor dupa nastere, alaptare sau pierderi ponderale

– corectarea volumetrica in anumite zone dupa augmentare mamara cu implanturi la persoanele foarte slabe ( lipofilling sani )

-implica doua sau trei sedinte de lipofilling sani tinand cont ca aproximativ 30-50% din tesutul adipos injectat se resoarbe.

Beneficii Lipofilling Sani

-de aceasta procedura nu beneficiaza numai sanii ci si alte zone corporale ce pot fi remodelate prin liposuctie.

– nu implica introducerea unor corpi straini , deci sunt eliminate riscurile specific augmentarii mamare cu implanturi mamare ( contractura capsulara , limfom anaplastic, cicatrici inestetice)

lipofilling mamar-rezultatul este definitiv dupa minim 2 sedinte de lipofilling mamar

-procedura utilizeaza propria grasime iar rezultatele sunt natural

-sanii augmentati prin propria grasime au consistenta moale si  naturala la palpare

-cicatricile sunt minime , aproape inexistente

Inainte de interventie este obligatorie consultatia , efectuarea ecografiei mamare ( mamografie ) radiografie pulmonara si analizele de laborator. Pacienta este informata asupra recomandarilor pre si postoperatorii. Se fac pozele preoperatorii ( incidenta fata, profil si semiprofil).

Interventia de lipofilling mamar se realizeaza sub anestezie generala , dureaza aproximativ 2-3 ore iar internarea este obligatorie pentru minm o zi. Pacienta este sfatuita sa poarte o bustiera postoperator si garment compresiv 2-3 saptamani pentru zonele lipoaspirate.

Recuperarea este rapida iar pacientele isi pot relua activitatea profesionala dupa 5 zile postoperator. Controalele medicale se fac la o luna , trei luni , 6 luni si un an postoperator. In cadrul acestor controale se stabileste daca este necesara si cand trebuie realizata a doua sedinta de lipofilling mamar.

Pentru alte detalii :

Dr. Eugen Turcu , medic primar chirurgie plastica-estetica

Doctor in Medicina

Clinica Zone Medical Estet

Bucuresti

www.chirurgie-estet.ro

Tel 0761640626