Consultatia in Chirurgie Estetica si ORL

Consultatia este primul pas pe care pacienta sau pacientul  trebuie sa-l parcurga in intentia sa de a efectua o interventie  estetica. Programarea pentru consultatii se va face telefonic la  secretariatul clinicii (Tel : 021.334.00.80) cu cel putin cateva zile  inainte de data  dorita de pacienta.
pret consultatie chirurgie esteticaConsultatiile se efectueaza numai la orele stabilite prin  programare si dureaza in medie 30-45 minute pentru fiecare  pacient. In timpul consultatiei se face o evaluare individuala  si se precizeaza modalitatile de rezolvare a doleantelor  pacientei.

Se precizeaza de asemenea etapele ce trebuie  parcurse,analizele necesare si perioda de vindecare. In  momentul programarii interventiei (data, ora, etc) se achita un  avans de 20% din costul interventiei. Pentru pacientele care  doresc mai multe interventii chirugicale sau proceduri nechirurgicale estetice se acorda  un discount.

Informatia este esentiala in chirurgia estetica. Schimbarea aspectului estetic, corectarea imperfectiunilor necesita interventii estetice chirurgicale si nechirurgicale (de amploare mai mica sau mai mare) ce conduc in final la satisfactia personala a pacientei. Importanta chirurgiei estetice nu mai este pusa la indoiala in prezent; in momentul in care un „handicap fizic” devine o preocupare importanta el se transforma intr-o sursa de indispozitie si am putea spune chiar o „boala”.

Necesitatea chirurgiei estetice corectoare este in acest caz evidenta si pe deplin justificata. Rolul chirurgului plastician este deosebit de important in aprecierea reala a deficitului estetic si in precizarea conduitei corecte de tratament.

Nu intotdeauna interventia solicitata de pacienta se suprapune peste indicatia chirurgului plastician;in aceasta situatie este necesara informarea corecta a pacientei si refuzarea efectuarii tratamentului solicitat daca acesta nu are indicatie.In acest fel se evita aparitia unui „esec”-perceput desigur de pacienta care a solicitat o procedura estetica pentru care nu are indicatie. Chirurgia estetica este considerata de  multi specialisti ca o „chirurgie a Frumusetii”; parerea personala si in acest sens sint de acord cu dr Louis Bernard care afirma ca este in primul rind o „chirurgie de corectare”. Infrumusetarea este mai mult ocazionala” ( Dr Louis Bernard ).

Intre cererea pacientei si rezultat exista o informatie clara si realista in privinta posibilitatilor de tratament si a beneficiilor reale ce pot fi asteptate.In ciuda unor rezultate obiective satisfacatoare, „ esecurile din chirurgia estetica ( percepute in acest mod de pacient ) nu au alta origine decat neintelegerea intre cererea pacientei si posibilitatile reale de interventie concretizate in rezultatul obtinut. Aceasta complicatie poate fi pe deplin evitata printr-o informare corecta asupra posibilitatilor reale ale chirurgiei estetice.

Chirurgia estetica nu face miracole, nu este un furnizor de servicii la cerere, ci are drept scop ameliorarea defectelor fizice in limite strict tehnice. Cunoasterea rezultatelor la care poate spera si a metodelor cu ajutorul carora se obtin este un drept legitim al oricarui candidat ce se adreseaza specialistului de chirurgie plastica si estetica.

Odata acceptata interventia,in masura in care informatia contine sfaturi de urmat a caror respectare influenteaza calitatea rezultatului ,pacientul trebuie informat ca va suporta consecintele nerespectarii acestora. Informatia corecta  in legatura cu interventia solicitata de chirurgie estetica se obtine numai de la chirurgul plastician autorizat,cu drept de libera
consultatie chirurgie esteticapractica in chirurgia plastica si membru al  ASOCIATIEI CHIRURGILOR PLASTICI DIN ROMANIA si Societatii Romane de Chirurgie Estetica.

Informatiile preluate de la prieteni binevoitori, vecini atotcunoscatori, emisiuni de divertisment, tratamente realizate in direct la TV cu tenta pur comerciala induc in eroare pacientul care preia astfel informatii eronate neconforme cu realitatea. Pentru a evita acest lucru programarea pentru o  consultatie la cabinetul de chirurgie plastica autorizat este singura modalitate  de a obtine informatii corecte legate de procedura dorita.

Este recomandat ca inaintea consultatiei pacienta sa se informeze asupra interventiei dorite consultind portalul de informatii si noutati in chirurgia plastica si estetica unde poate accesa informatii referitoare la toate procedurile de chirurgie estetica si noutatile in domeniu.

Contactul direct cu chirurgul plastician in timpul consultatiei completeaza informatiile de baza obtinute si orienteza indicatia de tratament in mod individualizat adaptat pacientei ce solicita procedura estetica. Informatia corecta este deci cheia succesului,este facil de obtinut si sta la indemina oricui doreste sa apeleze la chirurgia estetica.

Consultatia in chirurgia estetica are o mare importanta deoarece este singura modalitate prin care pacienta sau pacientul pot dobindi informatii corecte si adaptate realitatii. Informatiile dobandite telefonic sau de la persoane neavizate (fara calificare in acest sens) pot duce la dezinformare cu consecinte grave.

Pacienta este informata clar in consimtamintul informat pe care il semneaza asupra confidentialitatii datelor cu caracter personal si asupra interventiilor chirurgicale estetice pe care le-a urmat. Clinica respecta legislatia romana in vigoare si implicit legislatia UE in acest domeniu. Toate materialele si dispozitivele utilizate sint avizate UE si atestate de Ministerul Sanatatii din Romania.
consultatie chirurgie plasticaEvaluarea individuala este astfel singura modalitate de clarificare a tuturor aspectelor;efectuarea consultatiei nu implica neaparat efectuarea interventiei, acest lucru va fi decis de pacienta in functie de informatiile primite.

Toate procedurile estetice (chirurgicale sau nechirurgicale) implica semnarea acordului scris al pacientei dupa informarea prealabila a acesteia asupra tuturor aspectelor legate de interventie. Decizia finala asupra efectuarii interventiei chirurgicale este luata de chirurgul plastician si medicul anestezist  dupa consultarea rezultatelor analizelor efectuate de pacient.

Recomandam DECI ca toate informatiile sa se obtina la sediul Clinicii Zone Medical ESTET in momentul consultatiei.

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina
Pentru PROGRAMARI contactati  secretariatul clinicii

tel 021.334.00.80 sau  0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.orl-bucuresti.ro

www.estetica-faciala.ro[