Micsorare mamelon

MICSORARE MAMELON –  CHIRURGIA ESTETICA A MAMELONULUI

micsorare mamelonInterventia de micsorare mamelon se adreseaza mameloanele lungi sau mari, care de multe ori sunt un motiv de jenă pentru mulți oameni, atât bărbați cât și femei. Acestea pot afecta modul în care oamenii arata si se simt. Alăptarea poate schimba permanent forma si marimea mameloanelor devenind deficitare din punct de vedere estetic.

Interventia chirurgicala de reducere a mamelonului (micsorare mamelon) este o modalitate sigură de a corecta definitiv problema și de a crește încrederea în sine. Chirurgul  estetician decide, prin evaluarea pe care o face ce parte a mamelonului trebuie să fie redusă. Mameloanele ar putea fi reduse in lungime, latime, sau ambele,în functie de forma și rezultatul dorit.

micsorare mamelon

Mameloanele alungite si care se proiecteaza inferior sau anterior se pot corecta estetic prin reducerea in lungime. Acest lucru se face prin eliminarea vârful mamelonului ia unei parti laterale a mamelonului va duce la obtinerea unei forme cat mai aproape de natural din punct de vedere estetic.

micsorare mamelonIn situatia in care mamelonul este atat lung cat si mare in circumferinta, ambele proceduri sunt efectuate.

Pocedura de micsorare estetica a mamelonului se realizeaza in ambulator ( nu necesita internare), dureaza aproximativ o ora si se face cu anestezie locala.

Este necesar sa informați medicul cu privire la orice alergii, toate conditiile medicale, precum și orice medicamente pe care le luați (atât cu prescriptie cit și fără prescriptie medicală).Este obligatoriu un set minim de analize de sange efectuat preoperator.Analizele sint recomandate de chirurgul plastician in momentul efectuarii consultatiei.
Evitati aspirina si medicamentele antiagregante si anticoagulante înainte de  intervenția chirurgicală  cu cel putin 7-10 zile inainte pentru a elimina riscurile  sângerare postoperatorie.

Pacienții care suferă de hipertensiune arterială trebuie să informeze chirurgul inainte de interventia chirurgicala. Postoperator sint necesare ingrijiri medicale timp de 12-14 zile, interval dupa care firele de sutura trebuie extrase. Dupa interventia chirurgicala mamelonul va fi echilibrat și proporțional în mărime și formă cu restul sanului.

Riscurile sunt inerente la orice procedura chirurgicala. Cele mai frecvente complicatii sunt  edemul, echimozele, sângerarea, infectia, hipoestezia. Aceste incidente sint rare si minimalizate prin experienta chirurgului care va opereaza. O evolutie normala implica edemul si durerea locala moderata pentru o perioada de minim 3-5 zile. Tratamentul postoperator cu antiinflamatorii si ,analgezice si antibiotice va ajuta sa treceti usor peste aceste inconveniente. Acest tratament nu afectează în mod normal, capacitatea de a alapta.

Pentru detalii si programari contactati Dr Eugen Turcu , medic primar chirurgie plastica , Doctor in Medicina

Clinica Zone Medical Estet

www.chirurgie-estet.ro

Tel 0213340080 sau 0761640626