29 aug. 2020

Botox in buze? Se poate folosi Botox pentru marirea buzelor? Cu siguranta NU !!

toxina botulinicaDe foarte multe ori exista paciente care mi se adreseaza pentru marirea buzelor cu Botox. Este clar ca acestea nu stiu despre ce este vorba si preiau informatii “fake” de pe net sau asculta diferite emisiuni sau reportaje care transmit informatii incorecte sau false.

Ce trebuie sa stiti despre Botox sau toxina botulinica tip A?

Este o substanta utilizata in scop estetic pentru tratamentul ridurilor de expresie de la nivelul fetei si gatului dar nicidecum in marirea sau augmentarea buzelor. In anumite situatii , dar cu precautii se poate utiliza pentru ridurile de expresie din jurul buzelor dar procedura nu are drept rezultat o marire in volum a buzelor. In nici un caz botox in buze pentru o marire  acestora!

Dr. Turcu EugenDaca am afirmat ca toxina botulinica nu este substanta care se utilizeaza pentru augmentarea buzelor cred ca ar fi necesar sa precizez insa care sunt metodele utilizate pentru augmentarea ( marirea ) buzelor.

La ora actuala , cele mai uzuale metode sunt cele care folosesc acidul hialuronic sau grasimea proprie. Exista mai multi producatori de acid hialuronic , dar in clinica mea utilizez de o perioada lunga de timp Teosyal produs de TEOXANE la Geneva, un produs de o mare calitate , care da foarte rar rectii adverse si confera un rezultat foarte lung in timp. Interventia dureaza 20 minute , se poate face sub anestezie locala sau prin aplicarea unui unguent anestezic. Rezultatele sunt foarte frumoase si naturale. Procedura poate fi repetata , daca pacienta doreste dupa o perioada lunga de timp.

O alta modalitate de marire a buzelor este cea care utilizeaza grasimea proprie. Grasimea se recolteaza din anumite zone corporale, se prelucreaza prin centrifugare , filtrare si apoi se injecteaza la nivelul buzelor. Este o interventie care ofera un volum mare buzelor dar recuperarea este mai indelungata si necesita repetarea procedurii dupa o perioada de timp deoarece grasimea se resoarbe intr-o proportie de intre 30-70%.

Alegerea tipului de marire, cu acid hialuronic sau grasime se face in urma unei evaluari si de comun acord cu pacienta.

botoxBotox in buze ?

Deci , ca o concluzie , Botox-ul ( toxina botulinica) nu are nimic de a face cu augmentarea buzelor.

Putem sa consideram acest lucru drept un “fake news” iar recomandarea mea este : apelati la o consultatie la un specialist in chirurgie estetica si nu preluati informatii din surse neautorizate !

Pentru programari consultatii ;

Dr. Eugen Turcu

medic primar chirurgie plastica si estetica , Doctor in Medicina

Clinica Zone Medical Estet- Bucuresti

www.chirurgie-estet.ro

www.orl-bucuresti.ro

Tel: 0761640626