Ce variante de tratament nechirurgical avem pentru cearcane?

Cearcanele reprezinta o problema reala cu mari implicatii asupra aspectului estetic. Etiologia cearcanelor este multifactoriala iar tratamentul este foarte diversificat constand in metode chirurgicale (blefaroplastie, lifting facial) si nechirurgicale (tratament nechirurgical cearcane)

Analiza faciala tridimensionala 3D este esentiala in stabilirea algoritmului terapeutic. In marea majoritate a cazurilor tratamentul este nechirurgical dar exista si situatii in care numai o interventie chirurgicala poate rezolva problema. Analiza faciala se face in momentul consultatiei iar Dl Dr. Eugen Turcu va aprecia ce metoda de tratament este aplicabila in fiecare caz.

Tratament cearcane

Decizia tratamentului, chirurgical sau nechirurgical depinde de mai multi factori printre care putem enumera varsta, bolile asociate, gradul de afectare estetica, calitatea pielii si a tesuturilor subcutanate, etc.

Metodele nechirurgicale de tratament ale cearcanelor implica umplerea acestora cu acid hialuronic sau grasime proprie ( lipofilling), mezoterapie, terapie PRP ( Vampir), tratament laser.

In cazul tratamentului nechirurgical procedura implica anestezie locala utilizand o crema anestezica cu lidocaina. Aceasta crema se aplica pe fata si actioneaza dupa o perioada de 20-30 minute dupa care procedura se poate realiza fara durere.

Tratament cearcane acid hialuronic

In cazul utilizarii de acid hialuronic , in clinica Zone Medical Estet utilizam cu rezultate foarte bune REDENSITY 2, un complex de acid hialuronic, aminoacizi esentiali, oligoelemente si vitamine. Acest complex actioneaza nu numai prin umplerea cearcanelor ci si printr-o restructurare locala cu refacerea colagenului si elastinei din piele datorita actiunii aminoacizilor esentiali. Procedura este nedureroasa, dureaza 20 minute si nu necesita anestezie deoarece compusul contine si lidiocaina. Rezultatul este cvasidefinitiv iar procedura se poate repeta dupa un interval de 3 luni daca se considera necesar.

O alta metoda de tratament este transferul de grasime proprie (lipofilling) la nivelul cearcanelor. Initial, se extrage prin liposuctie o mica cantitate de grasime care apoi se prelucreaza prin centrifugare si se injecteaza cu o microcanula la nivelul zonei cearcanelor. Procedura are o perioada de recuperare de minim 7 zile si confera un rezultat natural si durabil in timp.

Pentru a potenta efectul obtinut prin injectarea de acid hialuronic sau grasime la nivelul cearcanelor putem utiliza mezoterapia sau terapia vampir in scopul imbunatatirii calitatii pielii de la nivelul pleoapelor inferioare. Aceste proceduri se realizeaza prin utilizare cremei anestezice cu lidocaina.

Este important de retinut ca orice varianta de tratament se poate aplica numai dupa o evaluare obiectiva a fiecarui caz in parte. Fiecare pacienta este unica in felul ei si tratamentul trebuie individualizat. Singurul scop este obtinerea unui rezultat natural care sa confere armonie fetei.

Pentru programari consultatii si tratament nechirurgical cearcane ne puteti contacta la

Clinica Zone Medical Estet

Clinica Estetica Bucuresti

Clinica ORL Bucuresti

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica

Doctor in Medicina