Oamenii au mai mult timp la dispozitie. Ei petrec mai mult timp in fata oglinzii analizandu-se pe ei insisi, asa incat devin din ce in ce mai critici cu privire la felul in care arata. Acesta este punctul zero de la care multe persoane pleaca in decizia de a-si face o operatie estetica. Fie si doar un lifting facial nechirurgical.
Presiunea sociala de a iesi din pandemie ca o versiune mai buna a propriei persoane, pare sa fi dus la stigmatizarea de la distanta a acelora care nu si-au facut timp pentru modificarea in bine a felului in care arata live pe ecranul telefonului, tabletei sau laptopului. Cum mesajele de imbunatatire personala sunt amplificate pe retelele sociale de tot soiul de influenceri care vorbesc despre avantajele de a fi in forma, a ramane productiv si a incepe sa faci miscare in mod regulat, destui oameni au luat masuri mai drastice pentru a tine pasul cu acest trend actual, uneori chiar exagerat.
Da, pandemia are si anumite aspecte pozitive. Cu cat se sta mai mult timp pe acasa, cu atat este mai usor sa se ocupe o persoana de felul cum arata, sa se recupereze dupa diverse operatii estetice invazive sau mai usoare.
Cu cat oamenii ies mai putin, nu mai cheltuiesc atat de multi bani pe calatorii, haine ori in cluburi de fite, cu atat mai mult isi permit ca sa dea bani pe anumite proceduri de infrumusetare care sa le permita ca sa arate wow.
Dupa un lifting facial cu fire de suspensie sau in alta modalitate, pacientii pot prezenta diferite umflaturi, vanatai si un aspect temporar foarte diferit de rezultatul final. Dar acum, lucrand de acasa, oamenii au sansa de a se ascunde in penumbra in timp ce isi revin sau chiar sa intre pe Zoom inchizand camera video (lasand doar varianta audio) asa incat nimeni sa nu observe cum arata in perioada de recuperare.
Lifting facial nechirurgical: o metoda eficienta ca sa iti intineresti rapid fata
Fata este una dintre zonele anatomiei umane cu cele mai complexe functii. Tocmai din acest motiv, integritatea si armonia sunt elemente de o importanta enorma la acest nivel. Se intampla acest lucru deoarece fata este aproape intotdeauna expusa privirii celorlalti. Este esentiala pentru procesele de recunoastere de la persoana la persoana, comunicare si expresivitate. Identitatea noastra este determinata, printre altele, in extrem de mare masura de chipul pe care il afisam lumii.
Stiind aceste lucruri, este firesc ca in momentul in care ne dorim o imbunatatire a fetei sa facem o alegere atenta a medicului estetician la care sa apelam pentru procedurile de rejuvenare faciala.
Imbatranirea fetei apare in mod previzibil, implacabil, inca de pe la 30 de ani. Uneori chiar mai devreme. Ea se manifesta in multe feluri, nu neaparat la fel pentru orice om. Cele mai timpurii manifestari sunt adesea concretizate in cresterea proeminentei pliurilor nazolabiale, cunoscute in mod popular sub numele de „mustata chinezeasca”, care corespund ridurilor adanci dintre nas si obraz. Aceste manifestari sunt de obicei asociate cu pierderea de volum in zona pometilor.
Urmeaza si alte manifestari ale imbatranirii faciale, precum ar fi: aparitia ridurilor, alterarea calitatii pielii, lasarea muschilor fetei, excesul de volum la nivelul pleoapelor, sprancenele lasate sau cazute de-a dreptul, barbia dubla. Categoric, pe parcursul inaintarii in varsta, cantitatea de colagen din piele scade din ce in ce mai mult, facand pielea mai putin elastica si tot mai ridata.
Variante estetice pentru o rejuvenare faciala non-chirurgicala
Exista diferite optiuni non-chirurgicale pentru intinerirea fetei, care includ refacerea tenului, atenuarea ridurilor de expresie, cresterea volumului tesuturilor moi cu materiale de umplere specifice (acid hialuronic, grefe de grasime preluate din alte zone ale corpului), procedee pe baza de lumina pulsata, dermabraziune, microdermabraziune, peelinguri chimice (alfa-hidroxiacizi, acid tricloroacetic, fenol), proceduri cu radiofrecventa, ultrasunete, lifting facial cu fire etc.
Toxina butulina este un medicament care este injectat in muschii expresiei faciale provocand parezaa temporara a acestora. Este folosita prioritar pentru estomparea ridurilor din regiunea frontala, ridicarea sprancenelor si atenuarea ridurilor dinamice de la coltul ochilor. Acest rezultat dureaza totusi o perioada limitata de timp si se impune repetarea tratamentului pentru ca rezultatul placut al fetei sa se mentina.
Peelingurile chimice folosesc diferite amestecuri de solutii care imbunatatesc textura si reduc neregularitatile pielii. Acest efect se realizeaza prin indepartarea straturilor superficiale si imbatranite ale pielii. Aceste tehnici nechirurgicale sunt indicate in special pentru pacientii cu piele ridata, cu pigmentarea eterogena a tenului sau imperfectiuni cicatriceale. Peelingurile chimice pot fi efectuate impreuna cu un lifting facial clasic, dar nu sunt un inlocuitor pentru acea interventie chirurgicala profunda, nu previn procesul de imbatranire.
De-a lungul anilor, cantitatea de colagen din piele se reduce, facand-o mai putin elastica si din ce in ce mai incretita. Se mai constata o atrofiere a grasimii fetei ce are ca rezultat pierderea volumului pe alocuri. Este posibil sa se injecteze colagen in zona fetei, eliminand ridurile sau pliurile exagerate si contracarand pierderea de volum. Efectele dureaza aproximativ 4 pana la 6 luni. O alta varianta pentru umplerea si corectarea ridurilor sau pentru cresterea volumului „pometilor” este reprezentata de folosirea unor grefe cu grasime prelevata de la pacient prin liposuctie si apoi injectata in locurile unde este nevoie de un volum mai mare. Grefele de grasime au ca rezultat efecte permanente, ceea ce reprezinta un avantaj important fata de injectiile de colagen ale caror efecte sunt temporare.
Contraindicatii
-afectiuni hematologice
-boli neoplazice in tratament cu chimioterapice
-afectiuni autoimune sau boli de colagen (poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermie, lupus eritematos
-afectiuni psihice sau tratament cu substante psihotrope (este necesar avizul medicului psihiatru si o reevaluare la cel putin 6 luni de la incheierea tratamentului medicamentos)
-tratament cu anticoagulante cumarinice
-infectii locale sau generale
Pentru alte proceduri estetice de lifting facial nechirurgical intra pe site-ul Clinicii Zone Medical Estet din Bucuresti.