Augmentare pometi. Cum se realizeaza?

Prin augmentare pometi înțelegem marirea pometilor utilizand diferite tehnici și materiale în scopul imbunatatirii aspectului estetic al fetei. Augmentarea pometilor este o etapa importanța în procesul complex de rejuvenare faciala tridimensionala, concept aplicat cu succes în clinica noastră de chirurgie estetica.

Cum se realizeaza?

Este o procedura relativ simpla ce se poate realiza cu anestezie locala în marea majoritate a cazurilor dar și cu anestezie generala dacă situația o impune sau se efectueaza mai multe proceduri în același timp. Interventia durează intre 10-30 minute iar recuperarea este de scurta durata în funcție de materialul utilizat și cantitatea injectata.

augmentare pometi
augmentare pometi

Ce materiale se utilizeaza în procedura de augmentare pometi?

Se pot utiliza 2 tipuri de substante sau materiale : acidul hialuronic sau grasimea proprie.

Dacă utilizam acid hialuronic pentru augmentare pometi, acesta trebuie să fie un acid hialuronic cross linkat , dens, adaptat pentru a fi injectat profund. Rezultatul este deosebit de natural, recuperarea este de maxim 2- 3zile iar rezultatul se menține o perioada foarte lunga de timp.

Dacă utilizam grăsime proprie, procedura se poate realiza atât cu anestezie locala cât și generala și se numește lipofilling facial. Acest lipofilling se poate limita numai la regiunea pometilor sau se poate realiza la nivelul întregii fete. Prima etapa este recoltarea grasimii prin liposuctie de la nivelul abdomenului, coapselor sau genunchilor, prelucrearea prin spălare, filtarea și centrifugare și apoi injectarea acesteica la nivelul pometilor. Trebuie luat în considerare faptul ca o parte din aceasta grăsime se resoarbe, de aceea este necesara o alta procedura de lipofilling după 6 luni pentru obtinerea unui rezultat cvasidefinitiv.

Recuperarea după lipofilling este puțin mai lunga comparativ cu cea după injectare de acid hialuronic pentru augmentare pometi dar rezultatul obținut este de asemenea natural și stabil în timp.

Principalul nostru obiectiv în procedura de augmentare pometi este obtinerea obligatorie a unui rezultat natural.

Proceduri ce se pot asocia

Putem asocia augmentarea pometilor cu alte interventii sau operatii estetice:

augmentare buze cu acid hialuronic sau grăsime

lifting facial

tratamentul ridurilor cu acid hialuronic sau toxina botulinica

peeling chimic

mezoterapie

lifting facial nechirurgical

– lifting cu fire

blefaroplastie superioara

Pentru detalii și programari consultatii ne puteți contacta la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti

Dr. Eugen Turcu,

medic primar chirurgie Plastica estetica, Doctor în Medicina

Tel 0761640626

www.clinicaestet.ro