Ce trebuie sa stii despre viitorul tau chirurg estetician ?

medic estetician bucuresti Ce asteptari ai de la chirurgul estetician pe care il vei alege? Medic estetician Bucuresti?

Trebuie sa iti stabilesti clar criteriile de alegere. Desigur ca iti doresti un chirurg estetician cu experienta si bine antrenat in chirurgia estetica.

Chirurg estetician sau medic estetician? Atunci de la bun inceput trebuie sa stii ca daca apelezi la chirurgi tineri, acestia nu au inca experienta necesara pe care ti-o doresti. Doresti un chirurg estetician care sa se adapteze bugetului alocat de tine pentru interventie? Atunci nu poti lua in calcul ca prima intentie experienta in domeniu.

medic estetician BucurestiIti doresti un chirurg care iti va propune un plan terapeutic complet in functie de ceea ce iti doresti (daca acest lucru este posibil) sau un chirurg care va face ce ii propui tu? Doresti un chirurg care sa iti spuna realitatea sau sa iti spuna ceea ce doresti tu sa auzi? Rezultatul va depinde mult de aceste aspecte prezentate.

Trebuie sa te interesezi asupra acreditarii oficiale a medicului pe care doresti sa il alegi. Exista la ora actuala asa zisi medici esteticieni care sunt in marea lor majoritate niste impostori deoarece nomenclatura de “medicina estetica “ nu exista in nomenclatorul specialitatilor medicale.

Acesti medici nu au calificarea legala de a practica chirurgia estetica si de multe ori se autointituleaza “esteticieni ai vedetelor” in scopul de a atrage clientela credula si neinformata. Dezastrele obtinute si scandalurile care apar ulterior in mass media vin sa aduca la suprafata realitatea cruda despre acesti “specialisti”. Desigur ca o parte din vina o poarta si canalele mass media care ii promoveaza fara a verifica certificarea legala a acestora.

Va doriti un chirurg care sta mai mult la televizor sau in sala de operatie? Cred ca deja stiu ce veti raspunde … dar din pacate exista si paciente care isi aleg chirurgul de la televizor sau din cluburi de noapte …apoi sunt dezamagite de rezultatele obtinute si pun pe seama medicului esecul. Dar oare numai acestia sunt singurii vinovati??

 Care este certificarea legala pentru a fi chirurg estetician (medic estetician) in Romania?

Singurul acreditat pentru a face chirurgie estetica in Romania este chirurgul plastician. Chirurgia estetica este o parte a specialitatii de chirurgie plastica si nu se afla in curicula de pregatire si formare a niciuneia din altele specialitati medicale de pe teritoriul tarii noastre. Medicii dermatologi au acreditare partiala si numai pentru proceduri estetice medicale dar nu chirurgicale.

Deci, chirurgul trebuie sa aiba specialitatea de chirurgie plastica – estetica – microchirurgie reconstructiva, asa cum figureaza in nomenclatorul specialitatilor medicale la Ministerul Sanatatii.

Specialitatea de MEDICINA ESTETICA NU EXISTA , deci nu exista nici medici esteticieni. Aceasta titulatura este fals adoptata de medici care nu au acreditarea legala de a realiza proceduri estetice 

chirurg estetician Bucuresti

chirurgicale sau nechirurgicale. Exista terminologia de medicina estetica dar nu exista ca specialitate medicala de sine statatoare.

Este recomandat ca medicul ales de dvs sa fie membru al Societatii Romane de Chirurgie Estetica (SRCE) sau al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania ( ACPR). Acest lucru va certifica suplimentar calificarea acestuia si apartenenta la un grup de specialisti in domeniu.

Alte aspecte referitoare la chirurgul estetician (medic estetician) ales

De multe ori veti intalni chirurgi esteticieni foarte tineri care se promoveaza drept traineri sau formatori de opinie si recomanda tehnici si materiale ale unor firme de distributie a materialelor utilizate in chirurgia estetica.

Trebuie sa va ganditi logic. Cum poate un chirurg foarte tanar care abia si-a terminat de un an sau doi stagiul de formare in specialitate sa devina trainer si sa invete pe altii cand el abia a iesit de pe “bancile scolii” iar experienta sa este aproape…zero?? Pentru a fi trainer si formator de noi specialisti trebuie sa ai o experienta de cel putin 10 ani in domeniul chirurgiei plastice si estetice. Cred ca nu mai este de spus nimic in plus..cine vrea sa inteleaga va intelege!

Un alt aspect este reclama pe canalele de televiziune, mass media si canalele de socializate de tip facebook sau instagram. In multe situatii, chirurgii tineri, fara experienta sau falsii chirurgi recurg la reclame agresive , trucate sau nu pentru a atrage potential clientela fara a avea o baza serioasa profesionala. Este bine ca reclama sa fie decenta , sa promoveze clinica sau chirurgul dar intr-o maniera profesionista.

De multe ori am sesizat in filme sau diverse poze din reclame chirurgi esteticieni care practica acte medicale (injectari faciale de acid hialuronic ) imbracati in costum de strada, cu ceas sau bratari pe antebrate si cu manusi nesterile (manusi de menaj care nu au autorizare de a fi utlizate in scop medical).

Chiar m-am intrebat: isi asorteaza oare manusile la culoarea costumului sau cravatei? Sau oare confunda actul medical cu ridicarea gunoiului, spalarea vaselor sau curatenia in locuinta? Siguranta pacientei trebuie sa fie pe primul loc!

doctor estetician BucurestiEste crucial ca orice manopera medicala sa fie realizata in conditii de siguranta bacteriologica pentru pacienta iar medicul trebuie sa fie primul care sa respecte aceste conditii. Desigur ca pentru ochiul neavizat al pacientei aceste aspecte nu ies in evidenta si nu sunt relevante dar ele sunt de importanta majora in realizarea actului medical si pentru siguranta pacientei.

Un profesionist va lua in calcul toate aceste aspecte si va pune pe primul loc siguranta pacientei si corectitudinea actului medical sau chirurgical din toate punctele de vedere.

Sper ca acest articol sa fie util si inteles de cei care vor sa apeleze la chirurgia estetica in conditii de siguranta.

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica – estetica si microchirurgie reconstructiva

Doctor in Medicina

Chirurg Estetician Bucuresti – Medic Estetician Bucuresti

Clinica Zone Medical Estet

Bucuresti

www.chirurgie-estet.ro

www.clinicaestet.ro

Tel: 0761640626