Evaluarea faciala 3D. Opinia unui medic estetician

Este necesara evaluarea faciala 3D ?

Evaluarea faciala realizata inaintea oricarei proceduri estetice chirurgicale sau nechirurgicale faciale este esentiala si obligatorie pentru obtinerea unui bun rezultat.

In practica zilnica, ne intalnim cu doua situatii. Paciente care vin la consultatie si doresc o anumita procedura ,fara ca insa sa stie daca aceasta procedura este adecvata pentru speta in cauza sau paciente care vor sa arate mai bine dar nu stiu ce sa faca. In ambele situatii , evaluarea faciala in cadrul consultatiei este obligatorie.

In clinica mea realizez aceasta evaluare faciala 3D tuturor pacientelor care doresc proceduri estetice faciale. In acest mod, stabilesc un algoritm si un protocol terapeutic individualizat pe care pacienta trebuie sa il respecte daca doreste sa obtina rezultate.

De la bun inceput, precizez pacientelor ca nu vand proceduri sau pachete standard deoarece scopul nu este de face o procedura in sine ci de a obtine un rezultat. Modalitatea de a obtine rezultatul sta la indemana chirurgului plastician si depinde esential de caracteristicile anatonice si functionale ale pacientei. Ca sa extrapolez, pot spune ca materialul clientului este foarte important.

Analiza faciala 3D incepe prima data cu o anamneza riguroasa. In cadrul anamnezei trebuie obtinute toate datele referitoare la pacienta

-varsta, ocupatie, mediu de lucru

-antecedente heredocolaterale

-antecedente personale

-tratamente in desfasurare

-ce imbunatatiri doreste sa obtina

-care este perioada de timp alocata

-preferinta pentru metodele chirurgicale sau nechirugicale

Dupa efectuarea anamnezei se incepe evaluarea faciala propriu zisa. Aceasta evaluare faciala implica obligatoriu efectuarea unor poze fata si profil care vor reprezenta materialul de lucru. Toate acestea vor respecta legislatia cu privire la protejarea datelor personale.

chirurgie estetica bucurestiEvaluarea faciala

Tine cont de urmatoarele aspecte

-varsta,

-boli asociate , tratamente in desfasurare,

-alergii prezente

-gradul de afectare estetica

-starea trofica a tesuturilor cutanate, adipoase, musculare si osoase

Planul terapeutic se adreseaza fiecarei unitati estetice faciale in asa fel incat rezultatul estetic obtinut va fi apreciat ca si global. Fiecare zona va fi abordata atat prin proceduri estetice chirurgicale cat si nechirugicale dar pacienta trebuie informata ca exista o prioritate a zonelor estetice faciale . Ochii si regiunea perioculara reprezinta prima prioritate. In acest scop vom apela la blefaroplastie , corectia sau tratamentul cearcanelor, liftingul sprancenelor si corectia ridurilor dinamice de la nivelul ochilor cu toxina botulinica.

Regiunea geniana sau mediofaciala poate fi abordata chirurgical prin lifting facial, liposuctie sau lipofilling si nechirugical prin tratamente injectabile cu acid hialuronic de corectie a ridurilor, marirea pometilor , modelarea liniei mandibulare. Procedurile de rejuvenare si restructurare a pielii de tipul terapiei vampir , mezoterapiei sau peelingului chimic se pot aplica la nivelul intregii fete si a regiunii cervicale.

Regiunea buzelor este de asemenea foarte importanta necesitand fie o augmentare a buzelor , fie numai o reliefare a conturului acestora cu acid hialuronic.

clinica chirurgie esteticaRegiunea frontala poate fi abordata prin variate proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale dar cele mai uzuale sunt toxina botulinica, acidul hialuronic si liftingul facial nechirurgical cu fire de suspensie pentru sprancene.

Regiunea cervicala poate fi abordata atat prin procedee extinse de lifting facial cat si prin tehnici de rejuvenare folosind acidul hialuronic.

Deci , exista o multitudine de procedee ce pot fi aplicate la nivelul fetei. Care dintre ele va avea efect in cazul dvs, acest lucru va fi stabilit in urma evaluarii faciale.

Pentru programarea unei evaluari ne puteti contacta telefonic

Clinica Zone Medical Estet – Bucuresti

Chirurgie Plastica si Estetica

Evaluare Faciala

www.estetica-faciala.ro

www.clinicaestet.ro

Dr.Eugen Turcu

medic primar chirurgie plastica – estetica, Doctor in Medicina

Tel 0761640626