Cum se realizeaza labioplastia

Operatia numita labioplastie consta in remodelarea estetica a labiilor mici si mari. Unele dintre femei se confrunta cu situatia unor labii mici hipertrofiate, care sunt mai mari decat in mod normal sau sunt chiar si mai mari decat labiile mari. Aceasta situatie poate aparea fie din nastere, fie ca urmare a sarcinii sau a unor tulburari hormonale.

Exista cazuri cand labiile sunt asimetrice si hiperpigmentate. Pe de alta parte, labile mari pot avea un volum foarte mare si pot prezenta si o umplere insuficienta ca urmare a fluctuatiilor de greutate sau ca urmare a procesului de imbatranire.

Prin operatia de labioplastie se poate efectua o interventie chirurgicala prin care pot fi reduse dimensiunile labiilor mici si mari sau pot fi augmentate cu grasime proprie sau cu ajutorul acidului hialuronic.

operatie labioplastie

Labioplastia

Se recomanda in special pacientelor care se simt inhibate de felul in care arata. Uneori acestea se vad chiar si prin imbracamintea mulata, pot crea efectiv o stare de disconfort si de durere in cazul efectuarii activitatilor sportive sau ca urmare a statului prelungit pe scaun.

Operatia de micsorare a labiilor dureaza o ora si nu este deloc dureroasa. Se va folosi o anestezie locala si in timpul operatiei se vor elimina tesuturile in exces printr-o intervenție reconstructiva efectuata în scop functional sau estetic.

Pentru corectia labiilor mari se poate apela la lipofilling sau la excizia unei anumite zone din piele sau din grasime.

In ceea ce priveste augmentarea labiilor mari se poate apela la 2 metode, fie prin injectarea cu acid hialuronic, fie la transferul de grasime proprie recoltata prin liposuctie. In cazul pacientelor care opteaza pentru injectare cu acid hialuronic acestea vor putea sa efectueze si alte interventii aditionale la 9 luni de la operatie pentru a mentine rezultatele dorite. In ceea ce priveste transferul de grasime proprie, se vor realiza doua interventii in etape diferite deoarece se știe ca grasimea se resoarbe într-o proportie relativ mare.

Lipotransferul reprezinta recoltarea grasimii prin liposuctie din zonele unde aceasta se afla in exces si transferarea sa in zona labiilor mari. In ceea ce priveste perioada postoperatorie pacientele se vor recupera intre 6 si 8 saptamani de la realizarea operatiei. Pentru operatiile cu anestezie locala pacientele se vor externa in aceeasi zi si vor reveni in ziua urmatoare pentru un control.

Primele 3 saptamani de la operatie sunt necesare pentru recuperarea organismului, motiv pentru care trebuie sa evitati efortul fizic si intens, precum si sa purtati articole vestimentare mulate. Pentru a evita expunerea la alte riscuri se recomanda si evitarea contactului sexual  6 saptamani de la operatie.

In cazul lipotransferului si in cazul injectiilor cu acid hialuronic recuperarea se va face la o saptamana de la interventie. Inainte de efectuarea oricarui pas este recomandat sa purtati o discutie transparenta cu medicul de specialitate si sa ii explicati motivele pentru care va doriti sa apelati la aceasta procedura.

Contraindicatii

-afectiuni hematologice

-boli neoplazice in tratament cu chimioterapice

-afectiuni autoimune sau boli de colagen (poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermie, lupus eritematos

-afectiuni psihice sau tratament cu substante psihotrope (este necesar avizul medicului psihiatru si o reevaluare la cel putin 6 luni de la incheierea tratamentului medicamentos)

-tratament cu anticoagulante cumarinice

-infectii locale sau generale

Indicatii postoperatorii labioplastie

Pentru ca de cele mai multe ori asteptarile femeilor pot fi mai putin realiste, se recomanda sa tineti cont de indicatiile medicului specialist si de expertiza acestuia. O discutie transparenta si parcurgerea tuturor informatiilor necesare duce la rezultate foarte bune si ajuta la prevenirea expunerii la diverse riscuri. Experienta medicului chirurg joaca un rol foarte important in atingerea obiectivelor dorite si evitarea complicatiilor, motiv pentru care trebuie sa alegeti cu atentie pe mana cui va lasati.

Pentru mai multe informatii despre labioplastie preț și indicatii, Clinica Zone Medical Estet, coordonata de Dr. Eugen Turcu, este locul ideal pentru chirurgie plastica si estetica. Echipa de medici specialisti coordonata de Dr. Eugen Turcu va sta la dispozitie cu echipamente moderne si foarte multa experienta si va poate ajuta sa obtineti rezultatele dorite. Din fericire, nu mai este o problema sa interveniti prin chirurgie plastica si estetica pentru a corecta anumite defecte, iar daca sunteti pregatiti sa faceti acest pas, Clinica Zone Medical Estet va sta la dispozitie cu toate resursele necesare.

Pentru detalii contactati

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, doctor în medicina

Clinica Zone Medical Estet Bucuresti

tel 0761640626

www.clinicaestet.ro