Lifting mamar pentru un bust atractiv la orice varsta

Nici macar pandemia nu i-a impiedicat pe multi oameni ca sa faca schimbari in corpul lor, fie prin mijloace chirurgicale, fie prin tehnici estetice non-invazive. Ridicarea sanilor sau lifting mamar ramane una dintre interventiile cele mai solicitate in aceasta perioada.

Cu toate protocoalele crunte de siguranta, aflate inca la ordinea zilei, precum ar fi purtarea mastii in timpul consultatiilor si necesitatea unui test PCR Covid-19 actualizat intre testele preoperatorii, unii oameni au cautat sa-si imbunatateasca aspectul fizic.

Ce intelegem prin lifting mamar?

Un lifting de sani este o interventie chirurgicala care implica relocarea pozitiei mamelonului si a areolei, excizia excesului de piele si redistribuirea glandei mamare pentru a da sanului o forma frumoasa in mod natural.

Sarcina cheie a mastopexiei este corectarea sanilor, imbunatatirea formei prin modelare atenta, eliminarea ptozei si excizia pielii in exces, fara insa a se realiza si o marire a lor. (“Ptoza”, conform DEX, reprezinta caderea patologica a unui organ sau a unei formatii anatomice in urma slabirii formatiilor proprii de sustinere).

Aceasta operatie este efectuata de chirurgi calificati ai Clinicii Zone Medical Estet din Bucuresti, folosind tehnici chirurgicale moderne. Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica are o experienta de peste 25 ani in chirurgia estetica.

Indicatia principala pentru un lifting de sani este in cazul unei deteriorari generale a atractivitatii acestora, indiferent de varsta pacientei. Indicatia cheie este ptoza mamara din cauza modificarilor legate de varsta sau a incetarii hranirii la san copilului sugar.

Operatia de lifting mamar este recomandata pacientelor care se confrunta cu urmatoarele probleme:

 • miscarea mamelonului;
 • miscarea areolei;
 • vergeturi din diverse cauze;
 • discrepanta dintre volumele celor doi sani;
 • sanii ptozati si excesul de piele;
 • asimetria sanilor.

Dupa consultarea si examinarea de specialitate in Clinica Zone Medical Estet, Dr. Eugen Turcu alege tehnica de interventie necesara in fiecare caz concret. Un lifting mamar necesita in principal o anestezie generala, dureaza in medie 2-3 ore si necesita o internare de 24 ore.

Un chirurg plastician experimentat cu cele mai inalte calificari modeleaza tesutul mamar, indeparteaza excesul de piele si readuce mamelonul in pozitia sa naturala. Daca pacienta doreste, aceasta operatie de ridicare sani poate sa fie combinata cu marirea sanilor prin augmentare mamara cu implanturi mamare. Durata spitalizarii este in medie de 1-2 zile.

In cazul barbatilor ridicarea sanilor poate fi aplicata in cazurile de ginecomastie.

Tehnici de baza in interventia estetica de ridicare a sanilor

Incizie periareolara (in jurul mamelonului). O tehnica in care se realizeaza corectia areolei: incizia se face de-a lungul liniei de demarcatie a areolei. De mentionat ca in perioada postoperatorie timpurie se pot forma pliuri care se vor netezi in timp. Folosirea acestei tehnici va da un rezultat foarte bun, dar poate fi folosita doar pentru o mica ptoza (lasare) a sanului. Intr-un an, o cicatrice subtire, abia vizibila de-a lungul marginii areolei, va deveni aproape invizibila. Din punct de vedere estetic, aceasta tehnica este cea mai de preferat de catre medici si paciente.

Liftingul vertical de sani. Se face o incizie circulara in jurul areolei cu corectia acesteia si vertical in jos pana la pliul submamar. Operatia este folosita pentru ptoza medie a sanilor. Ofera un rezultat foarte bun, totusi, prezenta unei cicatrici verticale este un dezavantaj destul de important din punct de vedere estetic.

Ridicarea sanilor cu cicatrice in „T” este cea mai dificila tehnica operatorie in acest tip de interventii estetice. La efectuarea acestei operatii, este posibil ca sa se elimine cea mai mare ptoza (lasare) a sanului, totusi, dupa operatie, se formeaza o cicatrice in jurul areolei, verticala fata de pliul submamar si orizontala in pliul submamar. Lungimea totala a suturilor este cel mai semnificativ dezavantaj al acestei metode.

Suturile dupa ridicarea sanilor sunt indepartate dupa 12-14 zile. Pacienta poate sa isi reia viata normala in 1 sau 2 saptamani, iar activitatea fizica in circa 2 luni. Dupa 12-18 luni, suturile devin de cele mai multe ori aproape invizibile.

Se obtin rezultate pe termen lung, totusi sarcina si fluctuatiile de greutate pot conduce uneori la ptoza recurenta.

Timp de 6-8 saptamani se recomanda o bustiera compresiva, care ofera suport moale, reduce edemul postoperator si amelioreaza durerea. Calmantele sunt prescrise de medicul chirurg pentru a reduce durerea, iar antibioticele sunt prescrise pentru a preveni complicatiile infectioase.

Contraindicatiile pentru un lifting mamar sunt urmatoarele:

 • diverse neoplasme ale glandelor mamare, mastopatie si alte patologii specifice;
 • infectii acute si cronice, procese purulente si nepurulente;
 • diabet, boli cardiovasculare.

Un lifting de sani in Clinica Zone Medical Estet are urmatoarele avantaje:

 • Un rezultat vizual placut post-operatoriu

In timpul operatiei, instrumentele chirurgicale si materialul de sutura moderne sunt folosite pentru a forma o cicatrice cat mai discreta.

 • Atentia si empatia acordata pacientei

Fiecare persoana este examinata si sfatuita in detaliu. Aceasta abordare individuala determina rezultatul pozitiv al operatiunii.

 • Medici chirurgi cu experienta

Operatiile sunt efectuate de chirurgi profesionisti cu multi ani de practica operatorie. Dr. Turcu are o echipa antrenata de multi ani in interventii reconstructive si estetice la nivelul sanilor.

Ce nu face procedura de lifting mamar?

Operatia nu modifica semnificativ dimensiunea sanilor si nici nu umple partea superioara a sanului. Daca vrei sani mai plini, ia in considerare operatia de marire a sanilor. Invers, daca doresti niste sani mai mici, ia in considerare combinarea interventiilor chirurgicale de ridicare a sanilor si de reductie a acestora.

Un lifting mamar este o buna solutie pentru tine daca:

 • esti sanatoasa din punct de vedere fizic si iti mentii o greutate stabila;
 • nu fumezi;
 • ai asteptari realiste;
 • te deranjeaza senzatia ca sanii tai si-au pierdut forma si volumul;
 • sanii tai sunt lasati dizgratios;
 • cand mameloanele sunt pozitionate sub pliul sanului;
 • cand mameloanele si areolele sunt indreptate in jos;
 • ai pielea lasata si areolele marite;
 • un san este mai jos decat celalalt etc.

Ce mai trebuie sa mai afli despre liftingul mamar?

 •  piercing-ul la san si/sau la mamelon poate provoca infectii;
 •  operatia la san nu interfereaza cu sarcina, dar daca intentionezi ca sa ai copii, trebuie sa stii ca pielea se poate relaxa si poti pierde rezultate ale mastopexiei, cu posibilitatea de dificultate in alaptare dupa interventie chirurgicala;
 • interventia nu afecteaza de obicei functia de alaptare, totusi, discuta inainte cu chirurgul plastician;
 • modificarile care apar la nivelul sanilor in timpul dietelor drastice pot reduce rezultatele interventiei chirurgicale.

Intra pe clinicaestet.ro pentru detalii.

Clinica Zone Medical Estet

Clinica Chirurgie Estetica Bucuresti