Feedback dupa participarea la Congresul International IMCAS 2023 de la Paris

Ca și chirurg plastician cu experiență în domeniu, am avut placerea de a participa la Congresul Internațional IMCAS 2023 de la Paris, intr-o locatie de prestigiu (Palais de Congres). A fost un eveniment important la nivel international.

Atat eu cat și echipa clinicii Zone Medical Estet din Bucuresti am fost impresionați de nivelul înalt de cunoștințe și experiență al participanților și de inovațiile prezentate în domeniul chirurgiei estetice si totodata a tratamentelor antiaging faciale si corporale. Este a 5-a oara cand particip la acest eveniment anual de prestigiu cu larga reprezentare internationala .

congres IMCAS 2023

Primul congres IMCAS a avut loc în anul 1994 la Paris, si s-a adresat chirurgilor plasticieni și medicilor dermatologi pentru tot ceea ce inseamna tratamente esteteice de la cele chirurgicale pana la cele mai simple proceduri. Scopul IMCAS a ramas traditia de a aduce laolalta ultimele tendinte si tehnologii in domeniul antiaging.

IMCAS este astăzi unul dintre cele mai importante congrese internaționale care are loc anual in capitala Franței și găzduiește peste 15.000 de participanți din peste 100 de țări. Punand la dispozitie participantilor sute de lucrari si prezentari stiintifice de la specialisti de renume mondial, noi tehnici chirurgicale, noi abordari ale procedurilor minim invazive si ultimele tendinte si noutati in ceea ce priveste tratamentele antiaging.

Au fost prezentate lucrari foarte interesante de chirurgie estetica referitoare la : lifting mamar, implanturi mamare, lifting facial, acid hialuronic buze, lifting cu fire, mezoterapie, lifting facial nechirurgical, reductie mamara, blefaroplastie, peeling chimic, labioplastie, tratamentul ridurilor de expresie, etc.

Nu au lipsit si cursurile intensive de anatomie aplicata si disectii pe cadavru precum si prezentarea ultimelor tipuri de proceduri estetice nechirurgicale de rejuvenare faciala.

Ceea ce a făcut acest congres să fie special pentru noi, a fost posibilitatea și oportunitatea de a face schimb de experiențe cu alți profesioniști din domeniu. Am avut ocazia de a ne asigura ca suntem la zi cu tendințele și evoluțiile în domeniul chirurgiei estetice si procedurilor antiaging, ca nivelul nostru de profesionalism este unul ridicat și în același timp să învățăm tehnici noi pe care să le integram în practica noastra medicală pentru a oferi pacienților nostri cele mai bune rezultate.

De asemenea, am apreciat oportunitatea de a împărtăși cunoștințele noastre cu alți chirurgi plasticieni și reprezentantii tehnologiilor din domeniu. Discuțiile noastre au fost productive și informative, și sunt sigur că acestea vor avea un impact pozitiv asupra practicii din clinică în viitor.

În plus, ambianța și organizarea congresului au fost excelente. Personalul a fost amabil și profesionist, iar facilitățile au fost de primă clasă.

În concluzie, ne bucurăm că am ajuns și anul acesta si recomand participarea la congrese precum IMCAS oricarui chirurg plastician interesat să își îmbunătățească cunoștințele și abilitățile și să fie la curent cu cele mai recente inovații și tendințe în domeniul chirurgiei estetice si tratamentelor antiaging.

A fost o experiență unică care ne-a oferit posibilitatea de a creea conexiuni și în același timp de a învăța împreună cu alți profesioniști din domeniu.

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica si estetica, Doctor in medicina

Zone Medical Estet

Clinica Chirurgie Estetica si ORL Bucuresti

www.clinicaestet.ro

www.orl-bucuresti.ro