Trifecta Lift, un concept inovator in rejuvenarea faciala

Trifecta Lift

Este un concept inovator de rejuvenare faciala (lifting facial) care asociaza blefaroplastie inferioara, refacerea volumului etajului mediu facial și proceduri de restructurare tegumentara (laser terapie, mezoterapie, terapie vampir, peeling chimic).

În situatiile în care asociem și blefaroplastia superioara sau liftingul sprancenelor (chirugical sau nechirurgical) putem vorbi de Quadfecta Lift.

Fiecare persoana este unica. Ne deosebim unii de alții prin caracteristici genetice, antecedente fiziologice și patologice, obiceiuri alimentare, stil de viața, etc.

Putem spune deci , ca nu exista protocoale standard în rejuvenarea faciala ci doar principii care stau la baza unor multitudini de tehnici care în final vor conduce către rezultatul dorit. Aplicarea acestora depinde de tipologia pacientului și experiența chirurgului estetician. Nu exista persoana umana care sa nu fie afectată de fenomenele de aging dar acestea pot fi mai accentuate sau mai puțin evidente.

rejuvenare faciala

Ceea ce trebuie obținut, ca rezultat al unei terapii de rejuvenare faciala

este aspectul estetic natural, adecvat varstei. Orice rezultat nenatural, exagerat va avea un impact vizual estetic negativ.

Rejuvenarea regiunii perioculare și etajului mediu facial reprezintă primul pas într-o rejuvenare faciala.

Pielea din jurul ochilor este cea mai fina și cea mai predispusa la fenomene de aging. Întâlnim în aceasta zona atrofia pielii prin diminuarea cantitatii de colagen si elastina, pielea devenind astfel mai subtire, uscata și ridata.

La o serie de persoane , în regiunea palpebrala inferioara apar pungi inestetice datorate grasimii suborbitare și excesului cutanat. Aceasta situație creeaza un aspect „ buhait” și obosit al fetei , în totala discondardanta cu restul fetei care poate fi mai puțin afectat de fenomenele de aging facial.

Pierderea de volum de la nivelul obrazului sau regiunii mediofaciale reprezintă un alt element de aging care afecteaza negativ aspectul estetic al fetei. Acest fenomen se poate datora și scaderilor bruste în greutate peste 10% din suprafața corporala dar în marea majoritate a cazurilor sunt datorate proceselor de aging.

Cum se realizeaza Trifecta Lift?

Când dorim sa realizam Trifecta Lift asociem blefaroplastia inferioara cu tehnici de revolumetrizare a obrazului prin lipofilling (transfer de agrasime proprie) sau augmentare cu acid hialuronic pometi.

În clinica mea realizez aceste doua proceduri în aceeași sedinta operatorie dacă utilizam anestezia generala sau etapizat dacă folosim anestezia locala.

Personal, prefer ca aceste interventii să se realizeze etapizat considerand ca rezultatele estetice sunt mai bune dacă regiunera geniaan este abordata separat de cea palpebrala inferioara. Procedurile de restructurare dermica reprezintă ultima etapa și constau în tratament laser, mezoterapie faciala, terapie Vampir sau peeling chimic.

Trifecta Lift este un concept estetic modern de rejuvenare faciala cu rezultate deosebite, naturale și foarte durabile în timp, necesitand doar mici corectii de-a lungul anilor.

Dacă este necesara o blefaroplastie superioara si/sau ridicarea sprancenelor prin lifting nechirurgical cu fire de suspensie sau lifting temporal putem vorbi de Quadfecta Lift. Rezultatele obtinute pot fi senzationale. In marea majoritate a cazurilor asociem si tratamentul ridurilor cu toxina botulinica pentru liftingul nechirurgical al sprancenelor

Pentru a decide efectuarea Trifecta Lift este absolut necesara o evaluare faciala 3D care se realizeaza în timpul unei consultatii.

Consultația va preciza ce tehnici vor trebui folosite, care este succesiunea lor și rezultatele la care trebuie sa va așteptați.

Pentru programarea unei evaluari faciale ne puteți contacta:

Clinica Zone Medical Estet – Chirurgie Plastica Estetica și ORL Bucuresti

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor în Medicina

www.clinicaestet.ro

Tel 0761640626