In ce consta un tratament pentru riduri cu acid hialuronic

Foarte multe persoane sufera de aparitia ridurilor si se straduiesc sa le mascheze in diverse moduri. Una dintre cele mai eficiente modalitati de a le combate este alegerea unui tratament riduri cu acid hialuronic, care va reda elasticitatea pielii si iti va intineri tenul.

Datorita proprietatilor sale regeneratoare si a substantelor pe care le contine, acidul hialuronic este foarte des folosit in chirurgia plastica, fie pentru corectarea defectelor de la nivelul fetei, fie pentru obtinerea unui aspect mai atragator.

Injectarile cu acid hialuronic in zona ridurilor prezinta efecte imediate, iar ridurile formate in mai multi ani dispar de indata ce acidul isi face efectul. Rezultatele au un aspect natural si sunt vizibile pe termen lung. Pentru cei care doresc sa isi atenueze ridurile nazogeniene, ridurile de deasupra buzei superioare sau cele ce coboara de la nivelul coltului gurii in jos catre liniile Marionette, tratamentul cu acid hialuronic este ideal si este foarte sigur.

Acidul se gaseste sub forma de geluri injectabile, se mai numeste si „burete molecular“ si prezinta capacitati foarte ridicate de refacere a pielii prin refacerea volumului facial.

Acid Hialuronic

Tratamentele cu acid hialuronic nu sunt dureroase si dureaza mai putin de 1 ora. In functie de caz sunt necesare mai multe injectari la intervale diferite de timp, in asa fel incat pielea sa poata asimila acidul. Inainte de injectare se va aplica o crema cu efect anestezic pentru a amorti zona si a nu simti niciun fel de durere.

Ridurile se formeaza in timp si se accentueaza pe masura ce imbatranim. Exista diversi factori care pot grabi aparitia ridurilor, de la diverse diete, pana la fumat, poluarea din aer sau expunerea prelungita la soare. Uneori hormonii pot avea un efect profund asupra tenului si deshidratand pielea. Prin reducerea cantitatii de colagen si a acidului hialuronic din organism pielea isi pierde din stralucire si din volum.

Proprietatile acidului hialuronic sunt foarte apreciate la nivel mondial si tocmai de aceea este recomandat mai ales in tratarea ridurilor. Primele efecte sunt vizibile imediat dupa injectari, cand acidul se uniformizeaza in piele, iar tumefierea dispare. De obicei dureaza cateva zile pana cand pielea se adapteaza, iar rezultatele tratamentului rezista pana la un an. Fiecare persoana are un metabolism diferit si acest lucru se reflecta si in durata efectelor tratamentului.

De obicei se face o consultatie pre-tratament, in cadrul caruia se discuta despre asteptarile tale si problemele cu care te confrunti. Se va face o analiza faciala digitala si se va decide volumul de acid hialuronic care urmeaza sa fie injectat. La finalizarea procedurii se vor face cateva consultatii post-tratament si se vor monitoriza reactiile tenului.   

Chiar daca injectarile cu acid hialuronic prezinta foarte putine riscuri, orice pas trebuie facut in cunostinta de cauza. In mod normal acidul hialuronic este acceptat foarte bine de organism, deoarece exista chiar si in corpul uman, insa exista tot felul de exceptii.

De aceea, pentru evitarea situatiilor neprevazute, la finalizarea tratamentului se vor respecta cateva reguli importante pentru a reduce riscurile de umflare sau de inrosire. Se vor evita exercitiile soliticitante, precum si expunerea la temperaturi extreme precum soare sau frig intens. Persoanele care sufera de boli autoimune sau iau tratamente anticoagulante trebuie sa evite in totalitate astfel de proceduri. La fel de periculos este acidul hialuronic si pentru femeile insarcinate sau cele care alapteaza sau au diverse alergii si tocmai de aceea recomandam ca aceste detalii sa fie mentionate medicului specialist inainte de interventie. Cu cat se cunosc mai multe detalii despre antecedente, alergii, tratamente sau diverse sensibilitati, cu atat se poate alege cea mai sigura metoda de umplere riduri pentru fiecare pacienta.

Contraindicatii

-afectiuni hematologice

-boli neoplazice in tratament cu chimioterapice

-afectiuni autoimune sau boli de colagen (poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermie, lupus eritematos

-afectiuni psihice sau tratament cu substante psihotrope (este necesar avizul medicului psihiatru si o reevaluare la cel putin 6 luni de la incheierea tratamentului medicamentos)

-tratament cu anticoagulante cumarinice

-infectii locale sau generale

Aceasta procedura se poate asocia si cu peeling chimic, mezoterapie faciala, terapie vampir, blefaroplastie, lifting facial nechirurgical, etc

Daca te intereseaza sa afli mai multe despre tratament riduri si cum actioneaza acidul hialuronic in organism, te asteptam la Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet.

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgiie plastic-estetica si echipa sa de specialisti iti vor oferi toate informatiile de care ai nevoie si te vor spriji pe parcusul intregului proces.

Pentru programari ne puteti contacta la tel: 0761640626

www.clinicaestet.ro

www.orl-bucuresti.ro