Lifting Facial Nechirurgical. Indicatii si recomandari

Ce este un lifting facial nechirurgical? Termenul de lifting facial nechirurgical cuprinde o serie de proceduri si tratamente estetice nechirurgicale minim invazive care urmaresc sa imbunatateasca aspectul fetei supus fenomenelor de imbatarnire (aging). Cele mai uzuale metode folosesc acid hialuronic in scopul refacerii volumului facial pierdut sau pentru tratamentul ridurilor provocate de fenomenele de aging.

Avantajele liftingului facial nechirurgical

-nu implica incizii chirurgicale

-se realizeaza cu anestezie locala sau refrigerare locala

-nu necesita internare

-recuperare rapida

Tipuri de lifting facial nechirurgical

Liftingul cu fillere dermice (acid hialuronic) este varianta cea mai uzuala si facila. Este utilizat pentru refacerea volumului facial din regiunea frontala, temporala, santurilor nazolabiale si lacrimale si nu in ultimul rand pentru reconturarea mandibulei dar si pentru tratamentul ridurilor fine si a stimularii producerii de colagen si elastina de la nivelul pielii.

In clinica noastra utilizam cel mai performant acid hialuronic din gama TEOXANE cu diferite grade de crosslinkare si adaptat fiecarei regiuni faciale pe care o dorim sa o tratam ( Global, Ultra Deep, Ultimate, gama RHA, Cellbooster, Redensity 1 si 2). Rezultatele naturale obtinute si remanenta mare in timp ne indreptatesc sa recomandan acest tip de acid hialuronic TEOSYAL pentru toate tipurile de rejuvenare faciala. Acidul hialuronic actioneaza atat prin hidratarea pielii cat si prin stimularea sintezei de colagen si elastina atat de sine statator cat si in combinatii cu aminoacizi esentiali, oligoelemente, vitamine , asa cum se intalneste in cazul compusilor TEOXANE de tipul Redensity 1 si 2, Cellbooster Lift si Glow.

oferta lifting facial nechirurgical
lifting facial nechirurgical
  • Lifting facial nechirurgical cu fire de suspensie este o varianta des utilizata in clinica noastra cu rezultate foarte bune. Utilizam firele Silhouette Soft pentru lifting de sprancene, liftingul pometilor si stabilizarea liniei mandibulare. Asociem acest tip de lifting facial nechirugical cu injectarea de acid hialuronic sau toxina botulinica, mezoterapie, augmentare buze cu acid hialuronic, peeling chimic. Chiar daca firele sunt resorbabile ele vor stimula productia de colagen creaind o retea colagenica care va asigura stabilitate tegumentara similara unei „armaturi”. In anumite situatii putem asocia liftingul cu fire de suspensie cu proceduri chirurgicale de tipul blefaroplastie superioara, blefaroplastie inferioara.
  • Toxina botulinica actioneaza asupra ridurilor dinamice de la nivelul fruntii, ochilor si regiunii cervicale. Rezultatul este foarte natural, se instaleaza in maxim o saptamana si dureaza pana la 6 luni( in medie 4 luni). Nu se recomanda repetarea procedurii mai repede de 4 luni. Personal, recomand ca aceasta procedura sa se repete de doua ori pe an.
  • Peeling chimic cu acid tricloracetic sau varianta mai putin invaziva BioRePeel. In clinica mea, utilizez in scop de rejuvenare varianta BioRePeel care mai putin agresiva, implica 6 sedinte intr-un interval de 3 luni si confera luminozitate tenului. Desigur ca aceasta varianta de peeling chimic facial se poate asocia si cu celelalte metode de rejuvenare faciala nechirurgicala sau chirurgicala ( lifting facial, lipofilling).
  • Alte metode de lifting facial nechirurgical sunt reprezentate de : tratament laser, criolipoliza, radiofrecventa, carboxiterapie, microneedling, electrostimulare faciala, etc.

Pentru a stabili planul de tratament este foarte importanta evaluarea faciala care se realizeaza la consultatie. In momentul consultatiei 3D , pe baza anamnezei si examenului obiectiv se decide de comun acord cu pacienta planul terapeutic.

Pentru programarea unei consultatii ne puteti contacta

Zone Medical Estet – Clinica Chirurgie Estetica Bucuresti

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

www.clinicaestet.ro

www.orl-bucuresti.ro