20 mart. 2018

https://www.cariereonline.ro/actual/piata-munciiemployment/oglinda-oglinjoara-cine-i-cea-mai-angajabila-din-tara

Executivii supraponderali tind să fie percepuți ca fiind mai puțin eficienți la locul de muncă, atât ca performanță, cât și în relațiile interpersonale.

În întreaga lume, nenumărate studii arată că angajații supraponderali au multe dezavantaje, de la faptul că au mai puține șanse să obțină un job până la faptul că sunt considerate leneșe și mai puțin capabile să atingă succesul.

Dr. Eugen Turcu, MD PhD, medic estetician Bucuresti, la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti  afirmă că 95% dintre persoanele care-i trec pragul clincii sale sunt femei dar niciuna dintre paciente nu a afirmat că s-a prezentat la estetician pentru că i s-a cerut îmbunătățirea aspectului estetic, la locul de muncă. De cele mai multe ori motivația pacientelor este că îmbunătățirea aspectului estetic va crea o prezență mai agreabilă, acest lucru favorizând (cel puțin subiectiv) evoluția la locul de muncă sau crescând șansele de angajare într-o situație concurențială. „Aceste situații au fost, în aproape toate cazurile, referitoare la persoane din clasa medie sau superioară, care urmăreau joburi în conducerile unor bănci, societăți comerciale sau în domeniile de relații cu publicul. În foarte multe cazuri aceste persoane lucrau în PR sau mass-media” declară dr. Eugen Turcu.Îmbunătățirile estetice solicitate au fost majoritar rejuvenări faciale, de complexitate medie sau mare și în număr mai mic de cazuri intervenții estetice de lipoaspirație și remodelare estetică a sânilor. „Femeile care solicită transformări estetice având drept motivație viața profesională sunt mult mai puține comparativ cu cele care au ca motivație viața personală. Acestea din urmă cred că aspectul estetic este singurul responsabil de eșecul în viața personală și doresc o transformare estetică radicală, rapidă și urgentă, considerând acest lucru o cale spre rezolvarea problemelor personale. Din păcate, acest lucru este parțial adevărat și cauzalitatea problemelor este multiplă, nu numai estetică…”.