06 ian. 2021

lifting mediofacialLiftingul mediofacial este una dintre metodele de rejuvenare faciala.

Gravitatia nu este cel mai bun prieten atunci cand vorbim de fenomenele de aging de la nivelul fetei, iar zona ochilor si a pometilor sunt principalele zone care arata o imbatranire prematura a fetei printr-un exces de piele, pungi sub ochi, caderea depozitelor adipoase, caderea si atenuarea ligamentelor de la acest nivel si implicit caderea pometilor (obrajilor).

Aceste fenomene sunt reversibile doar chirurgical prin blefaroplastie inferioara despre care am vorbit in alt articol si care are ca scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul pleoapelor inferioare ce duc la aparitia excesului de piele si pungilor cu aspect inestetic si lifting mediofacial despre care vom vorbi pe larg in cele ce urmeaza.

Ce inseamna Lifting mediofacial?

Odată cu vârsta și aparitia fenomenelor de aging, țesuturile de sub pleoape si zona pometilor (etajul mijlociu al fetei) încep să isi piardă din volum si elasticitate. Acest lucru face ca aspectul obrajiilor sa fie cazut si imbatranit, cearcanele să fie mai adânci, sa apara pungi sub pleoapele inferioare iar santurile nazolabiale sa fie mai adanci, ceea ce global duce la un aspect trist si Imbatranit al fetei

Etajul mijlociu al fetei se referă la partea feței din jurul pleoapelor și a pomeților, până la buza superioară. Liftingul Mediofacial ridica si restabileste poziția pomeților, deasemenea elimina excesul de piele ducand concomitent la disparitia ridurilor fine si la o continuitate mai armonica intre pleopa inferioara si obraz.

De aceea liftingul mediofacial impreuna cu blefaroplastia sunt unele din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale. Având un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrici aproape invizibile in marea majoriatate a cazurilor. De asemenea liftingul mediofacial este o procedură extrem de eficientă atunci când este efectuată impreuna cu blefaroplastia prin aceeași incizie în jurul pleoapei cu rezultate spectaculoase si cicatrice invizibila in timp. Aceasta procedura este cunoscuta cu termenul de „blepharoplasty plus”

 

Consultatia in Lifting Mediofacial.

În timpul unei consultații inițiale, chirurgul plastician va face o analiza obiectiva a fetei, si impreuna cu dvs. va discuta motivele pentru care doriți să faceți o astfel de interventie. Chirurgul va va intreba despre istoricul medical sau interventii chirurgicale anterioare. In cadrul aceleasi consultatii se va face si analiza a pleoapelor si se va propune de catre chirurg in cazul care este necesar si exista indicatie, combinarea interventiei de Lifting Mediofacial cu cea de Blefaroplastie Inferioara pentru maximizarea rezultatelor.

De asemenea, se va discuta despre orice tratament medicamentos pe care il urmati, despre bilantul de analize si investigatii necesare anterior interventiei, obiceiuri cum ar fi fumatul, si orice alergii pe care le-ati putea avea. Pacientul va fi informat si despre perioada de recuperare, eventuale neplaceri care pot aparea, a complicaţiilor cat si a tratamentului necesar remedierii lor.

Rejuvenare faciala – Lifting mediofacial – Indicatii

Este interzisa administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene, anticoagulante, antiagregante si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui

Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.

Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist

Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala.

Liftingul mediofacial este adesea asociat cu alte proceduri:

  • Blefaroplastia inferioara interventia numita “Blepharoplasty Plus” despre care am vorbit mai sus
  • Blefaroplastia superioara, lifting de sprancene
  • Marirea buzelor cu acid hialuronic
  • Redefinirea si remodelarea liniei mandibulare utilizand acid hialuronic.
  • Alte metode de lifting facial chirurgical ( platismoplastie, lifting cervicofacial, MACS Lift, etc).
  • Lifting facial nechirurgical cu fire Silhouette Soft in asociere cu acid hialuronic.
  • Liposuctie cervico-faciala asociata sau nu cu lipofilling facial.
  • Rejuvenare faciala prin proceduri de mezoterapie ( Viscoderm, terapie Vampir sau peeling chimic)
  • Tratamentul ridurilor de expresie si „liquid face lift” folosind Botox (toxina botulinica- Vistabel)

Rejuvenare faciala – Rezultate

Rezultatele sunt imediate, cu toate acestea in cazul liftingului se face inițial un “supracorectie” astfel încat pometii pot parea mai ridicati la inceput. Acest aspect se va stabiliza ulterior. Rezultatele unui lifting Mediofacial sunt mai permanente decat ale altor interventii nechirurgicale, cum ar fi cele de tip filler injectabil cu acid hialuronic. Majoritatea pacienților sunt foarte multumiți de rezultatele acestei interventii, deoarece imbunatateste spectaculos aspectul fetei, mai ales atunci când este combinat cu Blefaroplastia.

De ce sa apelezi la interventia de Lifting mediofacial?

Caderea pometilor, a pielii de la nivelul zonei mijlocii a fetei si adancirea saturilor nazolabiale fac parte din procesul natural de aging la nivelul fetei si antreneaza modificari si la nivelul pleoapelor inferioare ele devenind laxe, coborate si ridate, ducand la perturbarea conturului natural si armonic dintre pleoapa inferioara si pometi.

Liftingul Mediofacial este o interventie chirurgicala care abordează aceste fenomene de aging atat de suparatoare de la nivelul zonei mijlocii a fetei, cat si de la nivelul ochilor daca este combinat cu Blefaroplastia. Faptul ca este o procedura versatila mult mai putin invaziva decat un Lifting Facial clasic, si ca se completeaza perfect cu Blefaroplastia fac din aceasta, o procedura chirurgicala populara cu rezultate spectaculoase.

Liftingul Mediofacial abordeaza perfect zona pleoapei inferioare si a obrazului, ridicand toate elementele anatomice ale acestor zone (depozite adipoase, ligamente, muschi, inclusiv pielea) care si-au pierdut troficitatea, rezistenta, elasticitatea, si au tendinta de cadere datorita fenomenelor de aging.

 

Acum si tu poti da timpul inapoi! Pentru mai multe detalii despre Liftingul Mediofacial sau alte proceduri estetice, va asteptam la o consultatie!

Detalii despre pret si programari obtineti telefonic de la secretariatului clinicii noastre.

Tel: 07616406226

Zone Medical Estet – Bucuresti

www. estetica-faciala.ro