Tratament acnee si cicatrici dupa acnee

tratament acneeAcnee, tratament acnee si cicatrici acnee sunt termeni care reprezinta o problema des intalnita in practica privata de chirurgie plastica si estetica.

De la bun inceput trebuie mentionat ca abordarea si rezolvarea acestei probleme  implica un tratament complex la care contribuie nu numai chirurgul estetician ci si dermatologul, endocrinologul si ginecologul. Ceea ce este sigur este ca tratamentul acestor probleme  ramane apanajul chirurgului estetician si  dermatologului cu experienta in medicina estetica.

acnee tratamentCicatricile se intalnesc intr-o proportie de 90% la pacientii sau pacientele care au suferit la un moment dat de acnee juvenila sau infectioasa intr-o faza medie sau avansata. Aceasta afectiune poate produce cicatrici atrofice sau hipertrofice iar tratamentul acestora implica si prevenirea aparitiei altor pusee eruptive. In acest articol vom prezenta succint cele mai moderne  metode de tratament acnee.

 Peeling-ul chimic 

Este metoda de tratament care implica aplicarea unui acid la nivelul pielii afectate urmata de distrugerea epidermului si a unei parti din derm cu regenerare ulterioara rapida si atenuarea cicatricilor. Sunt necesare mai multe sedinte de peeling chimic in functie de severitatea cicatricilor. Tratamentul trebuie individualizat in functie de  situatie si de tipul acidului folosit. In clinica noastra utilizam peeelingul chimic cu acid tricloracetic (TCA 20%) asociat sau nu cu alte metode de rejuvenare. Sunt necesare 2-4 sedinte in functie de situatie, acest lucru se stabileste in momentul evaluarii faciale.

 Tratamentul laser acnee

Este o alta varianta de tratament pentru atenuarea cicatricilor. Exista o  multitudine de variante laser, in clinica noastra utilizam unul din cele mai performante lasere de tip CUTERA. Sunt necesare mai multe sedinte de tratament pentru a remarca o imbunatatire. Aceste tratamente laser se asociaza si cu alte metode pentru a obtine un rezultat maximal.

acnee tratamentTratament cicatrici acnee cu acid hialuronic

Sunt folosite pentru cicatricile subdenivelate. Acidul hialuronic este introdus in  dermul superficial si mediu in mai multe sedinte successive in functie de gravitatea  si adancimea cicatricilor. In clinica utilizam cele mai performante produse pe baza de acid hialuronic existente in acest moment. Recomandarea si schema de tratament se stabilesc numai dupa o evaluare amanuntita a cazului. In majoritatea cazurilor , pentru obtinerea unui rezultat maximal recomandam asocierea acestor proceduri cu peelingul chimic  cu TCA, tratamentul  laser si terapia Vampir (terapia PRP).

Alte tratamente complementare ce pot fi abordate sunt:

-terapa PRP ( terapia Vampir, Terapia Dracula)

-microdermabrazia

-subscizia cicatricilor

mezoterapia

In concluzie,

tratament cicatrici dupa acneeputem afirma ca nu exista la ora actuala un tratament “minune” pentru cicatricile produse de  acnee. Exista mai multe variante de tratament cicatrici ce pot fi abordate singular sau asociat cu o eficienta mai mare sau mai mica in functie de gravitatea cazului. Toate aceste tratamente se aplica etapizat, pe o perioada de luni sau chiar ani de zile iar rezultatul depinde de multi factori  obiectivi.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti daca doriti rezolvarea unei probleme de acest gen este consultatia.

Ne puteti contacta la Tel: 0213340080 sau 0761640626

Dr.Eugen Turcu , medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Clinica Zone Medical Estet

Clinica Chirurgie plastica si estetica

Bucuresti

www.chirurgie-estet.ro

www.clinicaestet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro