12 ian. 2016

doctor estetician BucurestiChirurgia estetica este partea chirurgiei plastice care se ocupa cu imbunatatirea aspectului estetic corporal. Nu de multe ori, chirurgia estetica este prezentata ca un aspect senzational , neglijand aspectele  reale , profesionale ale acestei specialitati medicale.

Importanta nu mai este pusa la indoiala in prezent; in momentul in care un „handicap fizic” devine o preocupare importanta el se transforma intr-o sursa de indispozitie si am putea spune chiar o „boala”.Necesitatea chirurgiei estetice corectoare este in acest caz evidenta si pe deplin justificata.

Chirurgia estetica este considerata de multi specialisti ca o „chirurgie a Frumusetii”. Parerea personala este( si in acest sens sint de acord cu dr Louis Bernard ) in primul rind o „chirurgie de corectare”.” Infrumusetarea este mai mult ocazionala” ( Dr Louis Bernard ).

Informatia este foarte importanta si reprezinta primul pas pe care trebuie sa il intreprindeti cand decideti sa apelati la o interventie estetica. Informatiile sunt obtinute in cadrul unei consultatii si aceasta consultatie trebuie facuta de un chirurg plastician. Trebuie sa stiti ca domeniul chirurgiei estetice apartine specialitatii de chirurgie plastica si numai doctorii acreditati ca specialisti de chirurgie plastica au calificarea si acreditarea LEGALA necesara. Chirurgia estetica este o chirurgie plastica si reconstructiva  facuta in scop de “infrumusetare”.Din pacate, peste tot in lume exista asa zisii “medici esteticieni” care sub aceasta denumire incearca sa creeze confuzie in randul pacientilor fara insa avea calificarea si priceperea necesara in procedee reconstructive.Este bine de stiut ca “medicina estetica” nu exista in nomenclatorul specialitatilor medicale, deci nu este o specialitate medicala acreditata legal. De fapt medicina estetica este un termen larg si cuprinzator al tuturor manevrelor medicale si chirurgicale efectuate de medici in scopul corectarii deficitelor estetice.

Deci primul pas pe care trebuie sa il faceti este: informati-va asupra calificarii reale si legale a chirugului caruia va adresati pentru o operatie estetica. Unde si cum puteti face acest lucru in Romania???  Cautati informatii despre chirurgul respectiv pe siturile:

-Societatea Romana de Chirurgie Estetica (SRCE)

-Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania (ACPR)

Odata identificat, cautati informatii despre activitatea si experienta acestuia consultatnd CV-ul persoanei in cauza. Odata ce ati constatat ca acel chirurg este intr-adevar chirurg plastician cu drept legal de practica in chirurgia plastica puteti solicita o consultatie medicala in problema care va intereseaza.

In momentul consultatiei,  chirurgul plastician va evalua situatia dvs si va stabili etapele ce trebuie urmate. Consultatia reprezinta deci primul pas si absolute obligatoriu pe care trebuie sa il faceti inainte de a decide asupra unei operatii estetice. Tot in  momentul consultatiei veti afla din sursa autorizata si competenta toate informatiile legate de procedura care va intereseaza si veti primi recomandarile pentru analizele de laborator.

In acest mod veti reduce mult riscurile unei interventii chirurgicale . Se stie ca orice interventie chirurgicala are riscuri indiferent de chirurgul care opereaza.  Acestea sunt insa reduse la minim daca va adresati unui chirug specializat si acreditat legal in chirurgie plastica si estetica.

Pentru alte informatii , puteti solicita o consultatie  Dlui. Dr. Eugen Turcu la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti.

cats1Tel: 0213340080 sau 0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro