Rejuvenarea gatului. Tendinte si optiuni.

Rejuvenarea gatului sau a regiunii cervicale anterioare reprezinta  o problema delicata pentru orice chirurg  estetician.

Problema nu trebuie privita “simplist” ci trebuie abordata complex printr-o analiza minutioasa din punct de vedere estetic.Rejuvenarea gatului trebuie abordata cvadridimensional similar rejuvenarii faciale si in stransa concordanta cu aceasta.

Consultatia este esentiala pentru stabilirea unui plan terapeutic complex si etapizat de rejuvenare cervicala. Aceasta evaluare trebuie facuta individual in deplina concordanta cu aspecte legate de varsta pacientei , obiceiurile alimentare si de viata si de desigur de posibilitatile terapeutice locale aflate la indemana chirurgului plastician si nu in ultimul rand de optiunea pacientei de a apela la proceduri chirurgicale sau nechirurgicale.

Rejuvenarea gatului poate fi realizata atat prin interventii estetice chirurgicale cat si nechirurgicale dar cel mai frecvent printr-o combinatie intre cele mentionate. Care va fi planul terapeutic nu putem sti decat dupa evaluarea medicala si dupa informarea corecta a pacientei referitoare la posibilitatile terapeutice.

Pentru rejuvenarea gatului (rejuvenarea cervicala)putem apela la urmatoarele procedee terapeutice estetice:

Lifting cervical sau cervicofacial chirurgical

-lipospiratie cervicala ( liposuctie cervicala)

-platismoplastie ( platismorafie)

terapie Vampir ( terapie PRP)

-mezoterapie , terapie de rejuvenare faciala cu aminoacizi

tratamente injectabile cu acid hialuronic

peeling chimic /peeling facial

lifting facial nechirurgical cu fire resorbabile

-tratament de rejuvenare  laser

Toate aceste metode pot fi aplicate simplu sau asociat in mai multe etape pe parcursul catorva luni apoi ulterior la 6 luni pentru intretinere. Pentru mentinerea mai indelungata a rezultatelor , pacienta trebuie sa renunte la unele obiceiuri de viata: fumat, expunerea indelungata la razele solare si ultraviolete, etc. Procedurile de rejuvenare cervicala trebuie asociate daca este cazul si cu rejuvenarea faciala pentru obtinerea unui rezultat estetic maximal.

Contraindicatii

-afectiuni hematologice

-boli neoplazice in tratament cu chimioterapice

-afectiuni autoimune sau boli de colagen (poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermie, lupus eritematos

-afectiuni psihice sau tratament cu substante psihotrope (este necesar avizul medicului psihiatru si o reevaluare la cel putin 6 luni de la incheierea tratamentului medicamentos)

-tratament cu anticoagulante cumarinice

-infectii locale sau generale

Pentru detalii puteti solicita o consultatie la Dr.Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti

TEL: 0213340080 sau 0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro