In ce consta o operatie de lifting mamar

Foarte multe femei se confrunta cu problema sanilor lasati si cu neplacerile cauzate de aspectul inestetic al acestora. Tocmai de aceea sunt deschise si pregatite sa faca pasii necesari pentru o operatie estetica de ridicare sani (lifting mamar), pentru a-si recapata astfel sanii perfecti.

Operatia de lifting mamar si ridicare sani

Este o operatie comuna in prezent si foarte multe femei, indiferent de varsta, apeleaza la chirurgia plastica si la aceasta procedura.

Deoarece in urma anumitor evenimente, precum nasterea, alaptarea, pierderea in greutate sau inaintarea in varsta, sanii isi pierd din fermitate, este nevoie sa apelati la ajutorul chirurgului estetician pentru a rezolva deficitul estetic. Unele femei apeleaza la aceasta interventie si pentru ca prezinta asimetria areolele si mameloanelor sau unul dintre sani este diferit fata de celalalt. Cele care simt ca sanii lor si-au pierdut din volum si din forma si isi doresc un aspect imbunatatit au de asemenea toate motivele sa se programeze la o consultatie pentru lifting mamar. Fiecare pacienta este unica si tocmai de aceea motivele care duc la o astfel de nevoie de ridicare a sanilor difera de la un caz la altul.

Operatia de lifting mamar nu este aceeasi cu operatia de implant mamar, insa cele doua pot fi combinate. Exista foarte multe paciente care au nevoie atat de sani mai mari, cat si de o pozitionare mai armonioasa si un aspect mai natural. Astfel, cele 2 interventii se completeaza foarte bine daca medicul chirurg are suficient de multa experienta si ia toate masurile necesare.

Operatia de lifting mamar dureaza intre 2 si 3 ore, se efectueaza sub anestezie generala si poate fi combinata cu operatia de augmentare mamara.

Operatia consta intr-o serie de tehnici si incizii. Tehnica potrivita va fi stabilita de medicul chirurg, dupa ce acesta va analiza detalii precum: gradul de lasare a sanilor, forma acestora, marimea acestora, pozitia areolelor, calitatea, elasticitatea pielii si pielea in exces.

Procedura operatorie

Pacienta este mai intai anesteziata, apoi urmeaza incizia in zonele bine definite inainte de operatie si in pasul urmator se va efectua remodelarea. Medicul chirurg va parcurge o serie de pasi, printre care: ridicarea tesutului mamar si remodelarea acestuia, repozitionarea mamelonului si a areolei, eliminarea pielii in exces. Operatia este una complexa, iar experienta medicului specialist joaca un rol foarte important. De asemenea, este foarte important ca pacienta sa fie constienta de limitele de care medicul dispune pentru a obtine diverse rezultate si sa isi modeleze asteptarile.

Pacienta va trece printr-o perioada de recuperare dupa finalizarea operatiei de ridicare sani si va prezenta o serie de simptome. Sanii se vor umfla si vor fi sensibili timp de doua saptamani, iar pacienta va simti de asemenea o usoara stare de disconfort. Aceasta va fi sfatuita sa evite ridicarea obiectelor grele si activitatile dificile si va purta o bustiera speciala timp de o perioada specifica.

Contraindicatii

-afectiuni hematologice

-boli neoplazice in tratament cu chimioterapice

-afectiuni autoimune sau boli de colagen (poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermie, lupus eritematos

-afectiuni psihice sau tratament cu substante psihotrope (este necesar avizul medicului psihiatru si o reevaluare la cel putin 6 luni de la incheierea tratamentului medicamentos)

-tratament cu anticoagulante cumarinice

-infectii locale sau generale

Inainte de operatia de mastopexie se vor face mai multe investigatii medicale si se vor stabili cativa pasi preoperatorii pentru a nu expune pacienta la niciun risc. Astfel se vor face o serie de analize, se va discuta despre asteptarile pacientei si despre istoricul sau medical. Se vor preciza detalii precum afectiunea de care aceasta a suferit in trecut si se va evita consumul anumitor medicamente care ar putea avea un impact asupra pacientei pe durata interventiei.

Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti, coordonata de Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina este specializata in chirurgie plastica si estetica. Pentru mai multe detalii despre ridicarea sanilor va puteti programa la un consult cu echipa de medici specialisti condusa de Dr. Eugen Turcu.

Ne puteti contacta pentru programari la tel 0761640626

Zone Medical Estet – Bucuresti

Clinica Chirurgie Plastica-Estetica

www.clinicaestet.ro