Liftingul chimic al sprancenelor cu Botox (Toxina Botulinica)

Interventia de lifting de sprancene cu toxina botulinica sau Botox cum este cunoscut pe larg, este metoda cea mai simpla de ridicare a sprancenelor. La Clinica Zone Medical Estet folosim Vistabel care este o toxina botulinica de tip A ( botox) si este singurul produs acreditat in Romania pentru introducerea la nivelul fetei.

lifting sprancene cu botox

Rezultatele se instaleaza intr-un interval de 2-7 zile cu o medie la 4 zile si dureaza in medie intre 4-6 luni.  Toxina botulinica se mai poate injecta pentru atenuarea ridurilor dinamice (de expresie) din zona fruntii, intersprancenos si comisurile laterale ale ochilor.

Gravitatia nu este cel mai bun prieten atunci cand vorbim despre fenomenele de aging de la nivelul fetei, iar zona ochilor si implicit a sprancenelor este una din cele mai importante unitati estetice si prima care arata o imbatranire prematura a fetei.

Acest fenomen de ptoza a sprancenelor poate fi reversibil prin:

 • Tehnici chirurgicale, adica lifting temporal si frontal. Se pot realiza sub anestezie locala prin incizii de 2-2,5 cm care sunt ascunse in regiunea paroasa a scalpului.
 • Tehnici mimin invazive, adica liftingul prin firele de suspensie Silhouette Soft, este o tehnica de ridicare si ancorare a sprancenelor pentru a reduce aspectul de ptoza si de a oferi stabilitate in timp. O metoda eficienta, cu riscuri minime si care poate dura pentru o perioada de 12 pana la 16 luni. Se realizeaza tot cu anestetie locala, este nedureros si toata interventia dureaza aproximativ 30-40 minute cu o recuperare de una maxim doua zile. (Aceste doua proceduri sunt adesea combinate pentru a maximiza rezultatele)
 • Proceduri nechirurgicale prin injectarea unor substante. Sunt utilizate in prezent in majoritatea cazurilor, deoarece pacientele isi doresc metode cat mai putin agresive, cu recuperare rapida si riscuri cat mai mici.
 • Prin injectare de acid hialuronic combinat cu toxina botulinica.
 • Prin injectare de toxina botulinica adica “liftingul chimic al sprancenelor” despre care vom vorbi pe larg in cele ce urmeaza.

.

Cum se realizeaza procedura de lifting de sprancene cu Botox?

Toxina botulinica este un miorelaxant cu actiune periferica care actioneaza prin blocarea anumitor neuro-receptori. Adica produce blocarea impulsurilor nervoase catre toti muschii in care a fost injectata  determinand o paralizie temporara.

Asta inseamna ca unii muschi se relaxeaza in timp ce altii se contracta. Toxina botulinica este injectata cel mai adesea in unghiul extern al sprancenei, astfel se produce relaxarea portiunii respective a muschiului orbicular al ochiului, ceea ce permite contractia mai puternica a muschiului frontal care are o actiune opusa, ca urmare sprancenele se ridica.

La final se obtine un rezultat care lumineaza si reda aspectul tanar al zonei ochilor, implicit intregii fețe si care se mentine in medie 4-6 luni. (exista insa si situatii individuale datorate reactivitatii organismului in care efectul poate fi mai scurt). Detalii despre pret si recomandari obtineti in momentul consultatiei cand se face evaluarea faciala.

Liftingul chimic al sprancenelor este adesea asociat cu alte proceduri:

 • Tratamentul ridurilor de expresie cu toxina botulinica. Procedura care adesea se face concomitent.
 • Injectarea de acid hialuronic la nivelul fetei (lifting facial lichid). Acestea combinate duc la o rejuvenare faciala globala.
 • Peeling chimic.
 • Lifting facial nechirurgical cu fire de suspensie Silhouette Soft.
 • Liftingul sprancenelor cu fire de suspensie.
 • Proceduri de mezoterapie faciala ( Viscoderm, terapie Vampir sau peeling chimic)
 • Lifting facial nechirurgical cu fire de suspensie
 • Interventii chirurgicale (blefaroplastie, lifting facial)

Contraindicatii

-afectiuni hematologice

-boli neoplazice in tratament cu chimioterapice

-afectiuni autoimune sau boli de colagen (poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermie, lupus eritematos

-afectiuni psihice sau tratament cu substante psihotrope (este necesar avizul medicului psihiatru si o reevaluare la cel putin 6 luni de la incheierea tratamentului medicamentos)

-tratament cu anticoagulante cumarinice

-infectii locale sau generale

De ce sa alegi un lifting de sprancene cu Botox?

Odata cu trecerea timpului tendinta in chirurgie estetica este de a se trece de la invaziv spre cat mai putin sau minim invaziv, adica de a inlocui interventiile chirurgicale cu proceduri non-chirurgicale pentru reducerea riscurilor si recupere rapida si usoara. De aceea intotdeauna preferam sa abordam un lifting chimic al sprancenelor sau combinat cu fire de suspensie (Silhouette Soft) inaintea efectuarii unui lifting chirurgical clasic care are o perioada indelungata de recuperare, riscuri, si lasa cicatrici, uneori si cu zone de alopecie.

Mai mult decat atat toxina botulinica are si efectul de imbunatatire si reducere considerabila a aspectului ridurilor de expresie (dinamice) situate la nivelul fruntii, intersprancenos si comisura ochilor.

Procedura este simpla, dureaza cateva minute, se face cu anestezie topica (crema anestezica si gheata local) iar injectarea se face cu un ac foarte subtire, astfel incat se simte doar un usor disconfort sau deloc, iar folosita si pentru tratamentul ridurilor de expresie are un efect spectaculos.

Pentru mai multe detalii despre procedura de lifting chimic al sprancenelor cu toxina botulinica (botox) sau alte proceduri asociate, va asteptam la o consultatie!

Detalii despre pret si programari obtineti telefonic de la secretariatului clinicii noastre.

Zone Medical Estet

Clinica de Chirurgie Plastica si Estetica

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica si estetica, Doctor in Medicina

0761640626

www.clinicaestet.ro

www.orl-bucuresti.ro