Liftingul Nefertiti

Ce intelegem prin lifting Nefertiti ? Dupa cum am spus mai sus, numele procedurii vine de la frumoasa regina a egiptului si consta in injectarea de toxina botulinica de tip A cunoscuta pe larg sub denumirea de (botox) la nivelul musculaturii treimii inferioare a fetei si benzilor platismei.

Chiar si dupa mii de ani regina Nefertiti a Egiptului ramane inca un simbol al frumusetii feminine, de asemenea bustul ei care astazi se afla in colectia Neues Museum din Berlin este una din cele mai copiate sculpturi, datorita idealului de frumusete pe care il reprezinta. Pana si numele “Nefertiti” inseamna “Frumoasa care, iata, vine”

Platisma sau muschiul pielos al gatului este muschiul situat la nivel cervical, pe fata anterioara si laterala a gatului si care are rolul de a  trage in jos pielea impreuna cu  tesuturile de la nivelul treimii inferioare ale fetei contribuind odata cu inaintarea in varsta la stergerea si pierderea conturului mandibular cu aparitia “falcilor”. Tot datorita fenomenelor de aging de la nivelul muschiului platismei care odata cu varsta devine lax si isi pierde tonusul apar la nivelul gatului asa numitele „benzi verticale’ care dau un aspect imbatranit, inestetic si de ptoza al regiunii cervicale.

Aceasta varianta de lifting cervical nechirurgical (lifting Nefertiti) contribuie la redefinirea conturului mandibular si cervical. Restabileste armonia treimii inferioare a fetei, conturul mandibulei, netezeste si intinde pielea de la nivelul gatului, redand frumusetea regiunii cervicale exact ca al celei careia ii poarta numele. Toate acestea printr-o interventie rapida cu recuperare minima si fara a suferi o interventie chirurgicala invaziva.

Cum se realizeaza un lifting Nefertiti?

Toxina botulinica este o neurotoxina care se comporta ca un miorelaxant cu actiune periferica si actioneaza prin blocarea anumitor neuro-receptori, in acest caz a acetilcolinei care este implicata in transmiterea impulsului nervos la muschi. Astfel este impiedicata contractia muschilor. Adica determina o paralizie temporara si controlata prin blocarea impulsurilor nervoase catre muschii in care a fost injectata

Aceasta se traduce prin faptul ca unii muschi se relaxeaza in timp ce altii se contracta. Odata injectata la nivelul muschilor depresori si la nivelul platismei blocheaza acesti muschi care au actiunea de a trage in jos pielea si tesuturile de la nivelul treimii inferioare a fetei si gatului, acest fapt permite contractia mai puternica a celorlalti muschi cu actiune opusa, ca urmare pielea se intinde iar tesuturile se ridica natural.

La final se obtine un rezultat care rejuveneaza zona cervicala, redefineste linia mandibulara si reda aspectul tanar al etajului inferior al fetei, si care se mentine in medie 4-6 luni. (exista insa si situatii individuale datorate reactivitatii organismului in care efectul poate fi mai scurt). Detalii despre pret si recomandari obtineti in momentul consultatiei cand se face evaluarea faciala.

Liftingul Nefertiti este adesea asociat cu alte proceduri:

  • Tratamentul ridurilor fine transversale la nivelul gatului cu acid hialuronic (Viscoderm Hydrobooster, Teosyal RHA 1.
  • Peeling chimic.
  • Lifting facial lichid
  • Lifting chimic al sprancenelor
  • Tratamentul ridurilor de expresie cu toxina botulinica
  • Redefinirea liniei mandibulare cu acid hialuronic.
  • Lifting facial nechirurgical cu fire de suspensie Silhouette Soft.
  • Proceduri de mezoterapie cervicala ( Viscoderm, terapie Vampir sau peeling chimic)
  • Lipoaspiratie la nivel cervical
  • Lipofilling facial

De ce sa alegi un lifting Nefertiti?

Asa cum am mai spus, odata cu trecerea timpului tendinta in chirurgie estetica este de a se trece de la invaziv spre cat mai putin sau minim invaziv, adica de a inlocui interventiile chirurgicale cu proceduri non-chirurgicale pentru reducerea riscurilor si recuperare rapida si usoara. De aceea intotdeauna preferam sa abordam un lifting chimic nechirurgical sau combinat, inaintea efectuarii unui lifting chirurgical clasic care are o perioada indelungata de recuperare, riscuri, si lasa cicatrici.

Procedura ( lifting Nefertiti) este simpla, dureaza cateva minute, se face cu anestezie topica (crema anestezica si gheata local) iar injectarea se face cu un ac foarte subtire, astfel incat se simte doar un usor disconfort sau deloc, iar combinata cu alte proceduri care implica injectarea de acid hialuronic are un efect spectaculos.

Sunt o candidata pentru aceasta procedura?

Aspectul estetic al regiunii cervicale este de cele mai multe ori neglijat sau in plan secund cand se doreste o rejuvenare faciala globala. Se cunoaste foarte bine faptul ca aparitia fenomenelor de aging la nivelul zonei gatului si ale decolteului apar uneori chiar inaintea agingului facial si pot trada cu usurinta adevarata varsta.

Regiunea cervicala este o regiune importanta din punct de vedere estetic si are un rol esential pentru o rejuvenare globala tridimensionala fara diferente frapante intre regiunea cervicala si cea faciala. Aspectul fetei trebuie corelat obligatoriu cu cel al regiunii cervicale anterioare iar procedurile de rejuvenare faciala trebuie asociate cu cele de rejuvenare cervicala. Daca sunteti sau nu o candidata pentru un lifting nechirurgical indiferent de regiune puteti afla doar in momentul unei consultatii.

Contraindicatii

-afectiuni hematologice

-boli neoplazice in tratament cu chimioterapice

-afectiuni autoimune sau boli de colagen (poliartrita reumatoida, dermatomiozita, sclerodermie, lupus eritematos

-afectiuni psihice sau tratament cu substante psihotrope (este necesar avizul medicului psihiatru si o reevaluare la cel putin 6 luni de la incheierea tratamentului medicamentos)

-tratament cu anticoagulante cumarinice

-infectii locale sau generale

Pentru mai multe detalii despre liftingul Nefertiti cu toxina botulinica sau alte proceduri asociate, va asteptam la o consultatie!

Detalii despre pret si programari obtineti telefonic de la secretariatului clinicii noastre.

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Zone Medical Estet

Clinica de Chirurgie Plastica si Estetica

www.estetica-faciala.ro

www.clinicaestet.ro

www.orl-bucuresti.ro